moony_bg Публикувано Ноември 17, 2006 Публикувано Ноември 17, 2006 Навил съм се да си купувам синтезатор.Имам 17 годишен кийборд касио и вече не се трае.Той дори няма динамика!!!Модела е СТ-615 и ако искате да се посмеете на какво съм свирил 9 години в къщи прочетете кво се говори за него из мрежата.Та по темата искам предложения за наистина добри синтезатори (НЕ КИЙБОРД А СИНТЕЗАТОР).Много е важно да може много добре да докарва (ВАЖНО) звук на различни настройки на хамонд орган и клавишите да не са много дървени (ама да не са цели де, просто да се натискат по плавно и да са по тежички).Трябва да е добър и за сцена (свиря в рок група).За цената 800 лева ми е най най горната граница с много голям късмет.Освен това не е казано че ще си го купувам чисто нов.Еми тва е сега даваите предложения! Цитирай
makermusic Отговорено Ноември 18, 2006 Отговорено Ноември 18, 2006 Yamaha EX-7 или Korg Trinity... И двата имат великолепни Хамонд органи и много задълбочена възможност за детайлно редактиране... При по-усърдно търсене предимно в чужбина има голям шанс да си намериш такива за около 800 лева... Успех! Цитирай
miro Отговорено Ноември 18, 2006 Отговорено Ноември 18, 2006 Доста добри варианти са тези.Аз подкрепям.Плюс това Ямахата има и семплер. Цитирай
moony_bg Отговорено Ноември 18, 2006 Автор Отговорено Ноември 18, 2006 Едно голямо благодаря! И продължавайте с предложенията. Цитирай
dany Отговорено Ноември 19, 2006 Отговорено Ноември 19, 2006 Ако машина само с бленди ще ти върши работа: Alesis QS6.1 Korg X5D Цитирай
miro Отговорено Ноември 19, 2006 Отговорено Ноември 19, 2006 Roland XP сериите имат добри органи. Цитирай
Topsun Отговорено Ноември 19, 2006 Отговорено Ноември 19, 2006 (Редактирано) Nord Lead:) edit: сега видях,че говориш за 800лв...норда е доста по-скъп,но не е зле да го имаш като информацияуспех! Редактирано Ноември 19, 2006 от Topsun Цитирай
Neven Отговорено Ноември 21, 2006 Отговорено Ноември 21, 2006 (Редактирано) Някой може ли да каже Korg Trinity на каква цена може да се намери в България :think: Редактирано Ноември 21, 2006 от Neven Цитирай
makermusic Отговорено Ноември 22, 2006 Отговорено Ноември 22, 2006 Някой може ли да каже Korg Trinity на каква цена може да се намери в България Доста е относително... Тринити имат няколко разновидности... Тринити (или т.нар. чисто Тринити) Тринити "+" - с интегриран соло борд на Корг Професи Тринити V3 с итегриран соло борд на Корг Професи и Z1 борд Отделно в зависимост от броя клавиши са отново Тринити, Тринити Про и Тринити Про Хикс със съответно 61, 76, и 88 клавиша... Има и модели с възможност за четене на семпли и модели които са с интегриран 4 пистов хард диск рекордер и т.н. Това са все опции които се закупуват допълнително... Само да отбележа че моделът е в производство от 1995 година и е спрян с появата на Тритон... Според мен тук в България т.нар. чисто Тринити без допълнително инсталирани бордове и модули и с 61 клавиша би трябвало да върви на втора ръка между 1000 и 1500 лева в зависимост от състоянието му... Лично аз не знам обаче някой да продава... За повече инфо относно Корг Тринити ти препоръчвам този сайт... http://www.korgforums.com/forum/phpBB2/vie...e15347c26879f36 Успех... Цитирай
moony_bg Отговорено Ноември 24, 2006 Автор Отговорено Ноември 24, 2006 Много съм благодарен за предложенията и вече мисля че ще се спра на EX7.Ако някой е свирил на такъв нека да напише нещичко за него и ако някои смята че има по добро предложение може да ме разубеждава.И не забравяйте че говоря за максимум 800 лв (може и по малко да струва- още по добре Цитирай
dany Отговорено Ноември 24, 2006 Отговорено Ноември 24, 2006 http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=11574&hl= и успех в издирването на ЕХ-7 Цитирай
makermusic Отговорено Ноември 24, 2006 Отговорено Ноември 24, 2006 Дани вече ме изпревари... Нямам щастието да притежавам такъв клавир но съм свирил доста пъти и на двете версии, EX 5 s 76 клавиша и EX 7 с 61 клавиша... Страхотни са!!! Произведени са 1998 година но все-още са от изключителна класа!!! Разликата между двата е в броя клавиши EX 7 освен това е моносемплер докато петицата е стерео и още седмицата няма VL синтез доколкото си спомням... За повече инфо тук: http://www.yamahasynth.com/products/ex5/index.html Препоръчвам ти да потърсиш и поразпиташ за познати или приятели в чужбина и най-вече Германия и Скандинавия... Излизат много добри оферти на страхотни цени... Корг Тринити също не е за подценяване!!! Абе който и от двата ти попадне на удовлетворяваща те цена взимай без да мислиш... Тук в БГ също има шанс да се появи нещо... С усърдно търсене ще успееш... Желая ти много късмет... Цитирай
moony_bg Отговорено Ноември 25, 2006 Автор Отговорено Ноември 25, 2006 Много благодаря аз още събирам пари ама след нова година сигурно ще съм събрал (голямо суровакане ше падне) Само после да ги опазя от изхарчване: Както и да е пак мерси на всички дето писаха тук докато разглеждах предложенията доста обогатих знанията си за машините. Цитирай
rusnaka Отговорено Ноември 29, 2006 Отговорено Ноември 29, 2006 Аз бих препоръчал (но не знам колко ще е на старо) XP-50 на ROLAND. Или пак на старо YAMAHA S-30. Това според мен са най-добрите за парите си НА СТАРО !!! Цитирай
BASHMAISTORA Отговорено Декември 13, 2006 Отговорено Декември 13, 2006 Колеги за да не отварем нова тема бих искл да попитам какво е мнението ви за Korg Pa80. В смисал, навил съм се и аз да си купя нова машинка и ми хареса това чудо но не мога да имам правилна преценка за нещо с което не съм работил. Цитирай
Recommended Posts