malkiat Публикувано Ноември 16, 2006 Публикувано Ноември 16, 2006 Срам,не срам - реших да пиша! Сигурно мога да сам баща на всички ви,но много неща от новата музика не знам...Свирил сам много години,но около 1976 спрях.Тогава уредбите,че и китарите се правеха,ясно защо.Сега ме е ударила сачмата и от няколко месеца си стягам малко техника само за мен.вав кащи - просто за кеф..По принцип сам басист,но се спавяХ и с други инструменти.Взел сам си 5-струнен CAREER /копие JAZZ BASS/ и 65 ватово комбо MARSHALL.Oще ме дразнят 5-те струни и може да тарся смяна,но сега вапроса е друг.Купих от Америка и един EPIPHONE LES PAUL CUSTOM два педала - Marshall GUV 2 и Snarling dog blues bowl wah, но нямам кубе за нея.Искам да взема нещо ТUBE,40-60 вата,новичко или като ново,защото човек не знае дали няма да реши на дарти години да се изложи някога в някои клуб!!Вазможностите ми не са големи,особено след горните покупки /жена ми ще полудее..!!,нищо,че е оперна певица.../Искам да изкарам чист рокаджииски звук от 70-те години.....Даите акал и как да варжа педалите и всичко сварзано сас сегашната ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНА музика. Даже много терминология сега ми звучи като китаиски! Е-маила ми е:vmihailoff2001@yahoo.com P.S.Познавам почти всички стари /но още живи/ звезди, и ако някои има интерес,мога да ви пусна снимки от онова време с бате Гошо,Вили Куция,Сашо Гривната,Борето Динев,Щурците,Личо Стонса,Насо бандарака и т.н. ...... Цитирай
musicman Отговорено Ноември 16, 2006 Отговорено Ноември 16, 2006 Който може да помага - да помага. Спорове от сорта кое къде колко струва не са за тук! Човека пита нещо конкретно. Цитирай
Mephistofel Отговорено Ноември 16, 2006 Отговорено Ноември 16, 2006 По темата: от това,което се предлага тук,и имайки предвид съотношението цена/качество,АЗ(да се разбира лично мнение ) бих избрал или въпросния Fender Hot Rod Deluxe,или Randall RG50TC-E (този е малко по-евтин вариант - намира се за 1050лв във "Фактор").Лампови са и двете комбота. Едит: Рафо,мно'о си бърз. :green: Цитирай
Overdrive Отговорено Ноември 16, 2006 Отговорено Ноември 16, 2006 (Редактирано) първо вах-а, после дисторшъна и след това кубето което ще вземеш(пробвай за сега с басовото). Аз мисля че за рокаджииски звук от 70те няма да ти е нужен допълнителен дисторшън като маршала, защото по принцип кубето би трябвало да се справи. Щом искаш лампа и да е по евтино хвани някой да ти направи - тук постоянно се говори (и се пускат записи) за правени усилватели и кубета с много здрав звук - дори и аз ползвам такъв усилвател (който сам си направих) и съм доста доволен от звука Редактирано Ноември 16, 2006 от Overdrive Цитирай
Mickey von Bastard Отговорено Ноември 18, 2006 Отговорено Ноември 18, 2006 Мога да ти сглобя един "Marshal Super 100 PA" за около месец. Ако го направим само като стъпало ще е по лесно - и по евтино естествено Скоро направихме една бройка и имаме лампи за още една. За комбо е малко усукано, защото все пак това са си 100W лампа и не сме го правили в този вид - правихме само стъпало а пробната колона си беше колко мене висока. Щом си от старата генерация значи знаеш звука на "Marshal Super 100 PA" - няма какво да обяснявам... За да не се вреш у профила ми, и естествено ако се интересуваш ето ти мейл mickeysoft@mail.bg По-здрави... Цитирай
malkiat Отговорено Ноември 19, 2006 Автор Отговорено Ноември 19, 2006 благодаря на всички които писаха! Все пак очаквам,ако някои тръгне да продава Тюб китарно комбо,в топ кондиция,40-60 вата,за предпочитане МАРШАЛ, аз съм насреща!!!А да правя глава,после колона - това го минах през 1972-75 год.!!! Сега въпроса е друг: някои свирил ли е с ИБАНЕЗ ДВ 7 /уа педал/?? Предлагат ми замяна с моя Снарлинг дог. Не съм в час,а ми звучът доста еднакво.....По скоро мнение за надеждност.... е и престиж....Суета!! Цитирай
soundcraft Отговорено Ноември 20, 2006 Отговорено Ноември 20, 2006 благодаря на всички които писаха! Все пак очаквам,ако някои тръгне да продава Тюб китарно комбо,в топ кондиция,40-60 вата,за предпочитане МАРШАЛ, аз съм насреща!!!А да правя глава,после колона - това го минах през 1972-75 год.!!! Сега въпроса е друг: някои свирил ли е с ИБАНЕЗ ДВ 7 /уа педал/?? Предлагат ми замяна с моя Снарлинг дог. Не съм в час,а ми звучът доста еднакво.....По скоро мнение за надеждност.... е и престиж....Суета!! имаш лично съобщение Цитирай
Recommended Posts