Jump to content
Българският форум за музиканти

Prog Archives


Stone Free

Recommended Posts

http://www.progarchives.com/

 

Винаги съм мислел, че Прог-рок се използва само за групи, които свирят супер техничен метъл с класически влияния и неравноделни (тук таме) размери... и вокалисти, които задължително пеят метъл арии :ph34r: и тн.

 

Излиза че това е само едно течение от всичко това, което влиза под чъдъра на прог-рока.

В тази доста добре систематизирана страница можете да намерите информация за всякакви експериментални течения в рока (progressive) и също има МП3-ки за стриймване от (почти) всяка група.

 

Надявам се да ви е интересно. Аз определено откривам артисти, които много ме впечатляват.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изключително съм радостен в раздела прог-метал да открия на първите места поляците Riverside - една ненормално добра банда!!! :ph34r:

 

Разбира се има ги и гениите (поне за мен) Opeth, които както знаете, се водиха black-metal (което още преди години поне на мен ми изглеждаше абсурдно и ето че всичко си е наред сега). Там са и Tool... една от любимите ми групи още от самото начало на заниманията ми с музика... опитите ми де!

Има ги и класиците Marillion, IQ, SymphonyX, Pain of Salvation... много яко!

 

Angra, Arcturus (които също ги водеха black-metal :ph34r: ), Anatema (не им се кефя много, но биват :ph34r: ), Ark... баси все още съм на буква "А".

 

Stone Free, благодаря за този сайт. Виждал съм го и преди, но сега са го понапълнили с групи. Някои са ми повече от безизвестни и тове ме радва. Ще има какво да се слуша.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сайта е нултов колеги . Само прог металите са над 1000 групи . Ползвам го от близо година . На повечето от групите има и демота въпреки че не винаги е качено най характерното за изпълнителя така че не си правете прибързани изводи . А иначе знаете как става - по азбучен ред и в биткомета да речем - на около 30-40% от групите могат да се намерят неща - говоря за по новите - а на по утвърдените цели дискографии . А иначе мен лично ме разбиха норвежките групи - не знаех че нивото им е толкова високо . Е и бразилско - мексиканската връзка не е за подценяване .....Цеко :ph34r::ph34r::ph34r::ph34r:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.