Frederick Отговорено Март 30, 2009 Отговорено Март 30, 2009 Дърщеря ми има YamahaCLP150 и Cubase4.1 на Windows Vista. Взехме драйверите от yamaha и свързахме пианото с РС-то с USB. Cubase Transport вижда пианото, но в Device Settings не можем да нагласим изхода към пианото. Някой има ли идея дали проблемът е от Vista-та или от кабела, или нещо друго? Благодаря предварително за всяко мнение! Цитирай
emilcvetkov.1968 Отговорено Април 1, 2009 Отговорено Април 1, 2009 Не ще и тва е.Понеже съм много бос,сигурно бъркам нещо елементарно... Цитирай
BlueZone Отговорено Април 1, 2009 Отговорено Април 1, 2009 Ок. Опиши ми подробно какво правиш от отварянето на кюбейса до края и ще ти кажа къде е проблема Цитирай
alexnous Отговорено Април 1, 2009 Отговорено Април 1, 2009 ...така на пръв поглед в халиона няма заредена бленда ?!? Цитирай
emilcvetkov.1968 Отговорено Април 2, 2009 Отговорено Април 2, 2009 Отварям кубейс,дивайс,миди дивайс мениджър,винстал дивайс слагам GM device,SC 88 pro,и някои други(може-би тука бъркам).Аутпут Roland VSC,отварян файла от импорт миди файл,от ляво-All midi in,Halionone,пускам плеура,но нито звук. Цитирай
BlueZone Отговорено Април 2, 2009 Отговорено Април 2, 2009 alexnous - не съм заредил бленда в халиона, щото това не беше важно в конкретния случай Иначе за настройките - да разбирам, че ти се опитваш да вържеш хардуерно устройство по миди, така ли? Щото един път говориш за Roland VSC, а в следващия за SC 88 Pro, а доколкото ми е известно, първото е VST plugin, а другото е хардуерен модул. Цитирай
emilcvetkov.1968 Отговорено Април 2, 2009 Отговорено Април 2, 2009 Не е хардуер.Просто като отворя миди дивайс менажера,има един активен бутон-instal device и като го натиснеш ти излизат много инструменти аз сложих няколко просто между тях беше и SC88,не е хардуер Цитирай
BlueZone Отговорено Април 2, 2009 Отговорено Април 2, 2009 Ами при това положение това инсталиране на дивайс не ти трябва. Това, което трябва да направиш е да импортнеш миди трака, след което да отидеш в менюто Device и да отвориш VST Instruments (или да натиснеш F11) и оттам да отвориш VSC и да си настроиш по него каквото имаш да си настройваш. След това на всеки миди трак му назначаваш от падащото меню output-a да е VSC и това е цялата работа. Цитирай
emilcvetkov.1968 Отговорено Април 3, 2009 Отговорено Април 3, 2009 Не става и не става.Отказвам се за сега.Един приятел е свалил кюбейса от някакъв руски сайт-може-би нещо не му е наред.Благодаря на BlueZone за отделеното внимание. Цитирай
omurtak Отговорено Април 26, 2009 Отговорено Април 26, 2009 моля за малко помощ как да запиша готови семпли на Addictive Drums с C ubase например пескам готовия трак и докато звучът тупаните да ги запиша Цитирай
BlueZone Отговорено Април 27, 2009 Отговорено Април 27, 2009 Я уточни кое от двете искаш да направиш: - да си пуснеш миди трака със записани тупани и назначен Addictive Drums на него и да го запишеш на аудио трак - да запишеш миди на празен трак с назначен Addictive Drums на него Цитирай
omurtak Отговорено Април 27, 2009 Отговорено Април 27, 2009 Я уточни кое от двете искаш да направиш: - да си пуснеш миди трака със записани тупани и назначен Addictive Drums на него и да го запишеш на аудио трак - да запишеш миди на празен трак с назначен Addictive Drums на него искам да си запиша миди на празен трак с назначен Addictive Drums на него Цитирай
BlueZone Отговорено Април 28, 2009 Отговорено Април 28, 2009 Ако ще ги записваш с клавиатура или падове - пускаш запис и записваш. В противен случай си отваряш матрикс едитора и почваш да пишеш с моливчето. Цитирай
omurtak Отговорено Април 28, 2009 Отговорено Април 28, 2009 Ако ще ги записваш с клавиатура или падове - пускаш запис и записваш.В противен случай си отваряш матрикс едитора и почваш да пишеш с моливчето. май не съм задал правилно въпросът за което се извинявам но това което се опитвам да направя е следното ; стартирам Cubase горе най в ляво натискам File=>New project=>Empty след това от Devises=>VST Instruments=>Addictive drums избирам някой Beat и искам да го запиша като основа на нова песен но като дам REC нищо не се записва Цитирай
aitapeapea Отговорено Април 28, 2009 Отговорено Април 28, 2009 Хващаш го с мишката и го пускаш върху проекта. Така ще ти се образува нов миди трак. От там ако си избереш няколко бийта, можеш да си ги събереш на един трак за по удобно. Има и малко уловка с размера и темпата, ако имаш проблеми - питай Цитирай
Recommended Posts