jkolarov Публикувано Януари 26, 2015 Публикувано Януари 26, 2015 Здравейте, От известно време обмислям закупуването на фуут Миди контролер на Бери (FCB1010). Целта на занятието е да го ползвам с Guitar Rig 5 в домашни условия, а защо не и с други симулации на ефекти. Това което ме притеснява е че берито има само миди вход/изход, и не съм сигурен дали ще успея да го подкарам с хардуеъра с който разполагам. Ето и списък на наличния хардуеър: Евентуално фуут контролера на Бери: Аудио Интерфейс: Apogee Duet 2 със следния странен МИДИ вход: На сайта на производителя намирам следното: Duet provides a single USB MIDI connection for your CoreMIDI compatible keyboard, synth, or DJ controller. This eliminates the need for an external MIDI interface Което малко не го разбирам, всички кабели МИДИ >> УСБ които намирам са с нещо като интерфейс на тях. Разполагам и с външeн USB/MIDI интерфейс на ЕМУ (който никога не съм включвал): Та чудя се, чисто теоритично, кое от къде и как да включа че да сработи Guitar Rig-a със берито, и дали изобщо е възможно? Примерна схема: Бери >> ЕМУ >> КОМП мисля си на глас - емуто не е ли интерфейс, следователно ще станат два интерфейса включени едновременно (проблем)? Бери >> Ему >> Аподжи >> Комп - никва идея какво ще стане. Отново мисля на глас - Ако Ему-то е интерфейс стават два интерфейса един след друг? Та...всяка помощ ще е от полза. Някой борил ли се е с подобно нещо? Да се засилвам ли към берито, че в момента е и намалено и изкушението е силно Хоста е Logic Pro X, на Apple компютър, ако има някакво значение. Поздрави. Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Януари 26, 2015 Отговорено Януари 26, 2015 Аудио интерфейс и MIDI интерфейс са различни неща за системата ти. Може да имаш N на брой MIDI интерфейси работещи едновременно без никакъв проблем. Само трябва в съответния хост да ги отметнеш всичките и да ги насочиш правилно откъде Guitar Rig да взема MIDI съобщения. 1 Цитирай
jkolarov Отговорено Януари 27, 2015 Автор Отговорено Януари 27, 2015 Благодаря ти, точно това ме интересуваше. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 27, 2015 Отговорено Януари 27, 2015 Имам Бери 1010 педалиерата и използвам MacOS + Logic Pro, но никога не съм го закачал с такава цел. Трябва обаче да стане. Можеш да го вържеш и с Apoge, и с Ему-то, но за Apogee не знам физически какъв кабел/преходник ти трябва. Като се появи дивайса на компа пускаш Лоджик, правиш си аутио трак, слагаш Гитар Риг и там вече чрез Learn функцията би трябвало да можеш да го настроиш. Трябва да съобразиш МИДИ каналите - по кой изпраща Берито и на кой слуша Гитар Риг. Съвсем в детайли не мога да ти кажа така наизуст, но според мен ще стане. П.П. Това, което съм правил аз, е да си управлявам TC G-Major 2 проца през един МИДИ трак в Лоджика. На един аудио трак имам бекинг трак, на втори ми влиза аудиото за импулсче, а МИДИ трака сменя блендите на проца автоматично, а оттам и на ламповия преамп. А ти мързеливо си жулиш... Цитирай
jkolarov Отговорено Януари 27, 2015 Автор Отговорено Януари 27, 2015 ^^ Благодаря, не съм сигурен че разбрах последната част, но определено ще го пробвам. Имам и един ТС G-Sharp (който го купих от теб), и ще го пробвам в нас. А дали ще мога да ползвам Г-Шарпа и берито без да са вързани в компютър? Тоест берито да го играе като футсуич за ТС-то? Че оригиналния му футсуич струва повече от колкото платих за него П.П. Отговора на Делян Недев е точно това което исках да питам, може да го сложите като Best Answer. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 28, 2015 Отговорено Януари 28, 2015 Тези МИДИ педалиери са направени точно за това - да управяляват подобни джаджи - ампове, рак процове и т.н. Ще работи. Това което бях писал в последното изречение е да използваш компютъра (+ Logic) вместо "фуутсуич" за управление на проца, само че е автоматизирано (сменя на конкретни места от песента), а не крачно. Може да погледнеш и темата ми за модифициране на въпросната педалиера така, че да се пусне захранване през МИДИ кабела. Много по-удобно е! 1 Цитирай
Recommended Posts