Jump to content
Българският форум за музиканти

Схема за кубче Behringer


Recommended Posts

Здравейте колеги! Понеже това е първият ми пост се надявам да е на правилното място. От известно време срещам проблеми с кубето и понеже аз не съм кой знае какъв корифей и свиря главно за разтоварване реших да се допитам до един мой познат. Занесох го, човека се ангажира да го погледне. След няколко дни ми каза, че му е нужна схемата, за да може да добие по - пълна представа за проблема. Каза, че не е успял да я намери в интернет. Аз също погледнах, но не успях да намеря такава. Молбата ми към вас е ако някой разполага с нея, дори и да е набързо скицирана и непрофесионална ако е възможно да я сподели или изпрати. Проблема според човека е в един от кондензаторите, или поне той така твърди. Конкретно говорим за BEHRINGER BXL1800. Много благодаря на всеки отзовал се!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дълбоко се съмнявам.

Авторизираните сервизи подписват клауза да не разпространяват документацията на продаваните изделия.

С някаква дълбока персонална връзка може да се действа по български, но ако открият неправомерно действие ги чакат много ядове.

Така е от доста години вече. От друга страна цените на изделията са съизмерими с ремонта и резервните части. Което прави усилията безпредметни в повечето случаи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря, че се отзовахте толкова бързо. Като прочетох си давам сметка, че нещата съвсем не стоят така, като да намериш схема за бойлер :) Работата е там, че както си свиря и изведнъж звука спира, даже в първия момент го отдадох на баса и въобще не се замислих за кубчето. След като заделихме време за бас китарата и се разбра, че проблема не е оттам, нито от кабелите установих, че е от кубчето. След 5-6 секунди всичко се чува и така през неравни интервали спира - тръгва. Човека при който го завлякох каза, че това била някаква цитирам "защита" и според него всичко опира до смяна на кондензатор. Викам си няма да е кой знае какво но пича вече 5 ден го чакам и той се оплака с липсата на схема, което явно в случая не е без значение. С високото напрежение се оправям чат-пат, ама с електрониката ме няма хич. Определено май по - лесно се оправя бойлер :))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много неща могат да бъдат причина за посоченото поведение на усилвателя.

Пак ще споделя съмнение - малко вероятно е да е кондензатор. Сега е много популярно да се обвиняват кондензаторите, поради преобладаващата интернет квалификация на хората. Не, че е невъзможно, но това твърдение само по себе си е удар в празно пространство.

И да, определено има разлика мъжду бойлер и обекта на темата.

 

Ще добавя още нещо - фирмата производител не се идентифицира с качество и почтенност. Например продавано за 300 вата бас "кубе" има реално 180 вата говорител,  120 вата усилвател, и говорителят гърми от тази реална мощност. Което означава единствено, че посочената цифра не е истинска.

Затова пък фирмата е предпочитана по ценови съображения.

Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И aз в моментa съм изпрaвен пред същия проблем , сaмо че нa behringer vt100fx (зa китaрa). При мен имa и вентилaтор обaче. Може ли дa се е зaдръстил кaто при компютър?

П.с Тези дни ще ходя до Динaкорд, лошото е ,че нямaм превоз и ще е много трудоемко е дa го мъкнa с грaдския трaнспорт

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря още веднъж и за вашата подкрепа. Между другото решихме и проблема - оказа се изгоряла пътечка в крайното стъпало и още нещо, което като лаик си обяснявам с проблем при фотодиода, което до колкото разбрах играе роля на някаква защита - там е работата че в моя случай дори и при половина от използваната мощност се задейства и съответно звука спира, а не трябва да е така. Има доста по - смислено и технически издържано обяснение предполагам, но аз го преразказвам, с мои думи. Както каза и колегата по - горе, действително в 180 вата "кубе" изпозлват 120 вата говорител, но според майстора то е способно да даде тези 180 вата в пикова мощност, друг е въпроса какво качество на звука се получава.Така че официално фирмата производител не лъже... официално.Схемата я намерих по търсене с ключови думи Rohs(които всъщност произвеждат платките по поръчка на Behringer) и номера на платката в случая ROHS модел LPA1180. Понеже не успях да прикача файла тук (дава ми че ползвам забранено разширение, макар поствам линк към сайт за свободно споделяне),  ще поставя направо линка тук:   http://alfa.kachisnimka.info/vij.php?id=arx1422001061j.jpg

Давам и линкове за сваляне, като на единия файл е схема на цялото крайно стъпало, на другите са отделни елементи, но вие ще ги видите и сами. Дано са полезни.

http://dox.bg/files/dw?a=81c580419e

 

http://dox.bg/files/dw?a=82eb85ede8

 

http://dox.bg/files/dw?a=98d05be969

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нека да обясня как трябва да се работи с форума, за да има смисъл от действията. Не, че не може и по трудния начин, използван в случая, но просто е неудачен.

Форумът не притежава пространство, където да държи изображения, приложения и всякакви други неща.

За да може да се качи изображение, то трябва да е в подходяща форма. PDF е прекрасен формат, но той не е удачен за форум. Всичко трябва да се монтира на някакъв сървър, предназначен за пазене на информация. Място за споделяне като snimka.bg, imgur.com и други от сорта,  След това във форума се инсталира съответна връзка към информацията. Различните формати се инсталират чрез падащото меню на третата икона от ляво надясно в най-горната лента на прозореца за нов отговор. За някои, по-често използвани формати, като изображения, се използва икона номер 11 отляво надясно на долния ред. Представлява квадратче с цветно поле. При избор на тази икона излиза меню, където се въвежда адреса на изображението поместено в избран сървър. Така, когато се публикува отговора, форумът автоматично показва приложеното изображение. Там може да се копира и адрес, сочещ всяко изображение в интернет пространството. Искам обаче да споделя своя опит от необмислено използване на сървъри, които след време изчезват или изтриват съдържанието, запазено в тях. Гаранция няма. Но все пак, има някои сървъри, които са по-удачни от други. Моето решение напоследък е, да не използвам директни адреси на публикувани изображения, а да  правя REHOST IMAGE на конкретен сървър.

За PDF, DJVU и други документи се ползват други удобни сървъри, специализирани за това. Например BOX, GE.TT и много други. За разлика от DOX например, те имат prevew режим, който улеснява бързото запознаване със съдържанието на интересуващия ни документ. Ако се реши,че документът представлявя интерес, тогава се сваля (download) и работата приключва.

 

Надявам се да е полезно това лирическо отклонение, въпреки, че не е нито пълно, нито добре организирано. Но все пак е по-добре нещо отколкото нищо.

 

ПП. Забравих да обърна внимание на необходимата разделителна способност и размер, за да има читаемост на качената информация. Ако се запише изображение с малки елементи - букви, линии, елементи или разфокусирано изображение, няма да има никакъв смисъл.

 

ПП. ROHS не знам да е фирма. Това е директива.

Restriction_of_Hazardous_Substances_Directive

 http://en.wikipedia.org/wiki/Restriction_of_Hazardous_Substances_Directive

Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикуваната схема е схемата на крайното стъпало(на две различни крайни стъпала, едното на базата на операционен усилвател, другото - дискретно изпълнение).

 

Проблемът може да е от крайното стъпало, може да е от предусилвателя пред него.

Човекът, който го оправя, може първо да провери това.

 

Гледайки PDF схемата, няма да е зле, да се провери, как се държат напреженията около Т8 / OP1.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

   Прав си колега Parni_Valjak действително е директива и аз доста го четох след твоя пост. Снощи бях при човека и видях извадената платка наистина е написано Rohs точно до другите данни, означени на нея и въобще не подложих на съмнение даденото от моя познат обяснение. Но пък човек се учи цял живот.  За публикуването на изображението си го описал много хубаво и подробно. Аз опитах с бутон 11 още първия път но не успях, въпреки че изображението в снимка.бг е jpg. Преди малко  пробвах, пак не успях, незнам. Затова действах според ситуацията и приоритет беше да приложа схемата.

   Към колегата Djerekarov - действително проблема беше в крайното стъпало, вече е успешно решен.

И аз малко се отклоних затова спирам дотук за да не стане прекалено "оф-топик". Мисля, че няма какво повече да добавя към темата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дай адреса в снимка.бг, който се опитваш да въведеш, без да променяш нищо.Да видим какво става.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.