Piro Публикувано Януари 9, 2015 Публикувано Януари 9, 2015 Здравейте! Някой знае ли към кой бих могъл да се обърна в София за тру байпас модване на уа-уа и колко би струвало приблизително? Мерси! Цитирай
lyu_records Отговорено Януари 10, 2015 Отговорено Януари 10, 2015 Към доста хора включително към мен. Какъв е педала и защо искаш да го моднеш, принципно щом производитела е решил така има и причина някаква! Дай малко повече инфо! Цитирай
Piro Отговорено Януари 10, 2015 Автор Отговорено Януари 10, 2015 (Редактирано) Здравей. Става въпрос за vox 845 и crybaby GCB95. Още не съм решил кое точно, но доколкото четох и двата модела имат доста кофти буфери и оказват голямо влияние върху звука (орязват динамика, заглушаване, т.н, тъй наречения tone suck) когато са във веригата. Какви са негативните страни на това да стане тру байпас? Видях, че се споменава, че може да се стане малко по-тихо така. Мерси! Редактирано Януари 10, 2015 от Piro Цитирай
lyu_records Отговорено Януари 11, 2015 Отговорено Януари 11, 2015 Ясно но не е лошо първо да го чуеш защото разликите не са толкова фрапантни но въпреки това... Модването е елементарно всеки може да го ореже и да го направи, но аз предлагам следното решение: Някъде от долу под педала да се постави копче, което да връща педала във фабричното му състояние демек (моднат/фабричен) но преди да се прави каквото и да е трябва да се пробва разликата с един А/Б селектор за да се убедиш сам има ли смисъл от цялото упражнение. Цитирай
Piro Отговорено Януари 11, 2015 Автор Отговорено Януари 11, 2015 Благодаря за информацията! Най-вероятно така ще направя, ще преценя вече и ще се свържа за мода. Предполагам малко по-скъпита уа-та като vox 847 може да са с по-добър буфер. Цитирай
Dirk Отговорено Януари 12, 2015 Отговорено Януари 12, 2015 Доколкото съм чел в нета без да съм специалист ,модването не е въпрос само на смяна на бутона.Извинявам се ,ако нещо на съм разбрал!А разликата в звука при Crybaby, true u bufferde bypass при изключен е сериозна. Цитирай
lyu_records Отговорено Януари 12, 2015 Отговорено Януари 12, 2015 Мода се състои в елиминирането на буфера, а ако иска лампичка ще се наложи да се смени и копчето. Но принципно понякога въпросния буфер си е плюс и за това е хубаво да не се изкърти а да се направи с допълнителен бутон, както писах по-горе! По принцип във въпросните педали няма почти нищо, схемата е елементарна за изработка но проблема е в механичната част! Цитирай
Recommended Posts