dickens Публикувано Януари 7, 2015 Публикувано Януари 7, 2015 Здравейте, голяма чуденка последните дни... Реших да си сглобя стратокастер, тялото е Chamfered Mahogany, грифът изцяло Maple - къса Гибсънска мензура. За сега везните клонят към Seymour Duncan Distortion/b и Seymour Duncan Jazz/n, но идея си нямам какво да сложа по средата... Друг добър вариант е Dave Murray конфигурацията, но не съм сигурен какъв ще е ефекта с махагоновото тяло, а и вече си имам Dimarzio Super Distortion... Моля, някой шредър с HSH (знам че има много фенове на Ibanez) да сподели мнение. О да, ще има и Floyd rose. Cheers! Цитирай
atanas_shishkov Отговорено Януари 7, 2015 Отговорено Януари 7, 2015 В този случай бих сложил само един DiMarzio Paf Pro / neck и конфигурацията става НН. В повечето случаи средния адаптер повече ми пречи, а един пуш-пул, който ти да дели хъмбъкерите на сингли, ще ти реши проблема със сингъл койл саунда. Аз имам сет DiMarzio Breed на една от китарите си с maple neck и звучат страхотно. Ако си фен на Seymour Duncan и задължително искаш HSH конфигурация ( гореспомената е добра ), в средата може да сложиш единичен Seymour Duncan SSL-1, мисля че ще ти хареса като звук! Успех с проекта 4 Цитирай
G.Varbanov Отговорено Януари 7, 2015 Отговорено Януари 7, 2015 ^Абсолютно, даже мислих да го махам средния в моето RG, но реших да не загрозявам и просто го смъкнах надолу. 1 Цитирай
dickens Отговорено Януари 7, 2015 Автор Отговорено Януари 7, 2015 Благодаря Свирил съм доста дълго с HSH и се науичих сингъла в центъра да не ми пречи. Виж не мога да кажа същото за потенциометъра до бриджа и затова го преместих Китарката е Warmoth и просто няма начин да не звукне Това е тялото: 2 Цитирай
atanas_shishkov Отговорено Януари 7, 2015 Отговорено Януари 7, 2015 На моите RG-та също съм ги смъкнал, че ми пречат Тялото Warmoth изглежда чудесно, така че няма начин да не се получат нещата! Цитирай
Dean Отговорено Януари 7, 2015 Отговорено Януари 7, 2015 (Редактирано) Останал съм с впечатление от постовете ти,че си по коравата музика.Какво се занимаваш с тия S-ове ,слагай един Duncan Distortion set-изпитана работа. И нещо по средата колкото да няма дупка. Аз 2китари такива имам по средата със S-ли само ми пречат за по-бързото превключване от бридж на нек . Редактирано Януари 7, 2015 от Dean 2 Цитирай
dickens Отговорено Януари 7, 2015 Автор Отговорено Януари 7, 2015 (Редактирано) Тъй ша стане накрая S-a е за лирични отклонения... Просто гледам да стане по-универсална китарка и пуш пулове може да турна... Ей тая диаграмка ме грабна: Цветово е баш за Дънкани Редактирано Януари 7, 2015 от dickens Цитирай
atanas_shishkov Отговорено Януари 7, 2015 Отговорено Януари 7, 2015 Тук мисля, че само един пуш-пул може да свърши работа, няма смисъл от 2 тон контрола с пуш-пул, но нищо не пречи да я пробваш тази диаграма Аз бих я направил тази китара тип So-Cal, а именно - конфигурация HH, черен пикгард, 3-way-switch, 1-volume + 1 tone controls и push-pull, който да дели хъмбъкерите. Много интересeн и лиричен саунд се получава когато сдвоиш разделените сингли! 2 Цитирай
Hillbilly Отговорено Януари 7, 2015 Отговорено Януари 7, 2015 Сложи му една "релса" по средата в сингъл формат хъм,аз взех един такъв куча марка за страта,ама за бридж ,ами екстра си звучи,освен това можеш да го вържеш без да бръмчи да звучи като сингл - само идеи давам. Цитирай
DREAMMIND Отговорено Януари 8, 2015 Отговорено Януари 8, 2015 Значи ако се спреш на Дънкани, и аз ти предлагам супер дисторшън и един дъкбъстър за мидъл а за Димарцио имам Супер дисторшън на бридж и паф про на нек с HS-3 на мидъла и с мейпъл гриф обаждат жестоко. Цитирай
dickens Отговорено Януари 8, 2015 Автор Отговорено Януари 8, 2015 Благодаря, все още има около 2-3 седмици докато изпълнят поръчката... ще обмисля всички варианти. Цитирай
dickens Отговорено Януари 10, 2015 Автор Отговорено Януари 10, 2015 Някой би ли могъл да публикува схема HSH с един пуш-пул, както е описал Атанас Шишков по-горе, по възможност цветово за Дънкани. Да запоявам мога... ама до там Цитирай
atanas_shishkov Отговорено Януари 10, 2015 Отговорено Януари 10, 2015 (Редактирано) Заповядай http://www.seymourduncan.com/support/wiring-diagrams/schematics.php?schematic=HSH_1v_1t_5w_pushpull Редактирано Януари 10, 2015 от atanas_shishkov Цитирай
dickens Отговорено Януари 10, 2015 Автор Отговорено Януари 10, 2015 (Редактирано) Благодаря, тая как съм я пропуснал не знам И за кондензаторите - и на двете схеми са .047uF. Да ама четох, че май е по-добре .022uF, потовете по 500k. Общо взето на китайски ми е. Редактирано Януари 10, 2015 от dickens Цитирай
atanas_shishkov Отговорено Януари 10, 2015 Отговорено Януари 10, 2015 (Редактирано) За нищо, може да пробваш също да сложиш пуш-пул-а на позицията на тон контрола, поне на мен там ми е по-удобно На схемата на Seymour Duncan е на позицията на Volume контрол-а. Редактирано Януари 10, 2015 от atanas_shishkov Цитирай
Recommended Posts