shemo66 Публикувано Ноември 13, 2006 Публикувано Ноември 13, 2006 Някой може ли да ми каже Yamaha DGX 305 как е като саунд върши ли работа като самосвирка за пиано бар и кръчма в чужбина.За мидитата си имам лаптоп и десктоп да ги правя обаче дали звучат на тоя модел.Тенк ю за информацията Струва ли си парите или е само играчка? Цитирай
kitaeca Отговорено Ноември 14, 2006 Отговорено Ноември 14, 2006 Според това което чета в официалния сайт на YAMAHA DGX серията не е точно самосвирка има някои екстри на синтезатор но са много малко утре си взимам DGX-620 изчакай и ще ти кажа точно за какво става . Според мен си струва да имаш преносимо пиано което между другото ще има и някои екстри. Аз си я взимам поради това че нямам време да чакам 6-7 м. KORG а ми трябва спешно иначе ЧЕСТНО да си кажа нямаше да взема нея. Цитирай
rusnaka Отговорено Ноември 14, 2006 Отговорено Ноември 14, 2006 (Редактирано) Моето лично мнение е, че цялата серия е общо взето детска играчка. Просто свирил съм на доста такива свирки и има ОГРОМЕН компромис откъм звук - ако искаш да си изкарваш парите с нея и да го правиш качествено - не си заслужава. Ако ще е самосвирка - да е например KORG PA-80, но не YAMAHA PSR или DGX. Също са добри ROLAND VA серията. И така... А друг начин е с лаптоп - да пускаш инструментала на мп3 или от някоя програма и да свириш ок клавира - така става най-качествено - имам такива познати, които си правят инструменталите и слагат страхотни звуци и е просто УБИЕЦ!!! Редактирано Ноември 14, 2006 от rusnaka Цитирай
kitaeca Отговорено Ноември 14, 2006 Отговорено Ноември 14, 2006 За звука съм съгласен доста е неточен (305)но много зависи за какво точно му трябва на човека защото на тази която си взимам аз DGX-620 звука специално на пиано и роял са ги докарали страшно (свирил съм 12 г. на пиана и рояли знам какъв им е звука)за разлика например от духовите инструменти които никак не са добри. Цитирай
rusnaka Отговорено Ноември 14, 2006 Отговорено Ноември 14, 2006 (Редактирано) Може - знам ли - тези май са от новите модели, а? Аз съм свирил на един от преди 3-4 години и не ми хареса... А пък аз си ползвам моя РОЛАНД РС-70 - той си има много яки пиана... Отскоро минах и на лаптоп с миди клавиатура и общо взето като си сложа още малко рам ще ползвам VST инструменти... Но аз все пак свиря с група. И все пак май е най-добре като се правят инструменталите вкъщи с хубави звуци и после само свириш пиано отгоре примерно... Редактирано Ноември 14, 2006 от rusnaka Цитирай
Мирчо Христов Отговорено Ноември 15, 2006 Отговорено Ноември 15, 2006 Прочетох внимателно темата,действително dgx 305 като звук за пиано става в сравнение с другите масови модели от пср сериата но и на мен не ми харесват останалите му звуци ( а за сравнение с pa -80 според мен не може да става и дума ,звука му е супер). Разглеждах го старателно и видиях 4е има вход за карта и usb (предния модел 205 има само usb и попитах в тази карта мога ли да си заредя миди фаилове и стилове, и usb-то какви предимства ми дава ,каква карта ми трябва и куде може да записвам на нея (на комп. или в самата нея като свържа usb -to )? В крайна сметка консултантите в магазина ме гледаха странно и никой нищо не можа да ми каже , оказа се че не могат да ми дадат нужната информация .А Цитирай
yamaha Отговорено Ноември 15, 2006 Отговорено Ноември 15, 2006 Разглеждах го старателно и видиях 4е има вход за карта и usb (предния модел 205 има само usb и попитах в тази карта мога ли да си заредя миди фаилове и стилове, и usb-то какви предимства ми дава ,каква карта ми трябва и куде може да записвам на нея (на комп. или в самата нея като свържа usb -to )?В крайна сметка консултантите в магазина ме гледаха странно и никой нищо не можа да ми каже , оказа се че не могат да ми дадат нужната информация .А Абе що се занимаваш с тия от магазина....гугъл за какво ти е... Цитирам: DGX-305 features SmartMedia storage (card optional), offering up to 128MB of high-speed access to songs and styles. Следователно - можеш. И за USB-то: SmartMedia™ storage and USB to Host terminal makes it possible to download new content like songs and styles. Цитирай
Recommended Posts