mupcku Публикувано Ноември 12, 2006 Публикувано Ноември 12, 2006 (Редактирано) Препоръчайте някоя програма, за по добър едит на звук и ако може ми кажете как точно(няма значение с кой софтуер) да изчистя шума от картата.С други думи казано: по какъв начин изчиствате различния шум от вашите записи с вашия софтуер!Благодаря ви предварително. Редактирано Ноември 12, 2006 от mupcku Цитирай
mupcku Отговорено Ноември 12, 2006 Автор Отговорено Ноември 12, 2006 Хора....имам предвид как да изчистя шума от даден трак.Няма значение с коя програма работите-просот кажете! Цитирай
yamaha Отговорено Ноември 12, 2006 Отговорено Ноември 12, 2006 (Sony) Sound Forge Noise Reduction, както и NR от пакета на Waves. Цитирай
TheNightRider Отговорено Ноември 12, 2006 Отговорено Ноември 12, 2006 Вземи си USB микрофон - по-далече е от шумната лан карта. При запис застани възможно най-далече от компютър-а (с микрофона пред теб, а не до компютъра) и ще е доста по-безшумно. Цитирай
DJ Alex Отговорено Ноември 13, 2006 Отговорено Ноември 13, 2006 Както каза Yamaha - NR на WAVES е много добро предложение. Audition (бившият Cool Edit) има също много добър вътрешен Noise Reduction. Цитирай
mupcku Отговорено Ноември 13, 2006 Автор Отговорено Ноември 13, 2006 Значи функцията(като цяло)която чисти шума в различния софтуер е noise reduction или нещо от сорта! Цитирай
Da_Fuse Отговорено Ноември 13, 2006 Отговорено Ноември 13, 2006 Аз лично от своя скромен опит мога да ти предложа На Stainberg De Noiser. Или направо WaveLab на Stainberg пак Цитирай
Da_Fuse Отговорено Ноември 13, 2006 Отговорено Ноември 13, 2006 Второто е програма буквално за wave edit Цитирай
Roevers Отговорено Ноември 15, 2006 Отговорено Ноември 15, 2006 За постоянен шум като този от звуковата карта и аз мисля, че най доброто и удобно е алгоритъма на Audition, или Cool Edit. Просто вземаш чистия шум, който би трябвало принципно да е тишина в записа, сваля се честотния му профил и после по него се филтрира записа. Лошото при тоя вариант обаче е, че ако нивото е много високо, най често се отнасят и честоти в самия запис и пак звучи кофти. Трябва много внимателно да се настроят децибелите които се смъкват и в крайна сметка да се намери компромис. А плъгините в реално време пък не чистят достатъчно, защото често в шума на звуковите карти има и честоти, които по принцип не се водят "шум" - някакво басово дуднене напрмер. Това е за софтуерните решения, иначе, да - най добре по-професионална или външна карта. Цитирай
mupcku Отговорено Ноември 15, 2006 Автор Отговорено Ноември 15, 2006 Ами благодаря на всички!Аз никъде из интернет не съм намирал уроци за куул едит и май няма да намеря...направо се чудя на хората дето работят с нея, от къде аджеба, и разбират всичките джунджурии! Цитирай
Da_Fuse Отговорено Ноември 15, 2006 Отговорено Ноември 15, 2006 Ами щом неможеж да намериш някакво упътване тогава начина е само един... ЦКЛЕНЕ,ЦИКЛЕНЕ,ЦИКЛЕНЕ и пак ЦИКЛЕНЕ... То това е начина при голяма част от програмите Цитирай
mupcku Отговорено Ноември 15, 2006 Автор Отговорено Ноември 15, 2006 еми освен да започвам..... Цитирай
Angel_vn Отговорено Ноември 20, 2006 Отговорено Ноември 20, 2006 Здравейте! Шумът е отвратително явление и както предполагам знаете, много трудно се премахва, защото обхваща голям честотен диапазон. Общо взето е важно, да използваме добър хардуер, да не споменавам микрофона и т.н. Софтуерно, има много варианти да притъпим шума, било то с компресори, еквалайзери, или плъгини за мастериране и въпреки това, чудеса, не трябва да се очакват. Най - полезното приложение с което аз лично "премахвам" шума, е един плъгин в Adobe Audition. Този професионален аудио софтуер, има няколко филтъра за шум, един от които доста ефективен. Той предлага, да маркирате част от аудио файла и чрез сканиране, приема маркираната област за шум, след което "изкормя" честотите от целия запис. Тоест, ако записвате нещо вкъщи, но записът е с много шум, качете си програмата, маркирайте участък от записа, на който има само шум и след това приложете филтъра. Все пак, препоръчвам да се доверите основно на слуха си, защото самият филтър, има особен страничен ефект и понякога в записа остава усещането за "метално" звучене, тъй като е отнел и честоти, които не трябва. Поработете с него и лесно ще се научите, практика трябва. Надявам се да съм бил полезен! Цитирай
yamaha Отговорено Ноември 20, 2006 Отговорено Ноември 20, 2006 ...с допълнение, че профил на шума на практика има вече всяка програма или плуг-ин... Цитирай
Recommended Posts