Jump to content
Българският форум за музиканти

Микрофон


mitko221

Recommended Posts

Здравейте ..... Трябва ми кондензаторен микрофон (за запис на акустична китара и вокал) и съм се спрял на два варианта- akg2000b и studio projects c1 - много ще се радвам да чуя мненията ви и съответно те ще ми помогнат в избора.... Микрофонът ще се използва с аудио интерфейс Focusrite 2i2 ( ако имате други предложения ще се радвам да ги чуя) и със т.нар. isolation shield ......

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти. Виждам, че има доста неща които не си споменал: имаш ли акустично третирана стая? каква е китарата? какъв е гласа? какъв е стила?

Принципно C1 си има прякор - китайския нойман... 2i2 е с доста препомпани преампи, което трябва да имаш в предвид.

А иначе, като разберем отговора на другите въпроси, ще ти дадем предложения.

Ти защо избра тези микрофони точно? Ползвал ли си ги? Защо си се насочил към кондензаторен микрофон?

Поздрави, 

Теодор

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз се присъединявам към темата, само че моя интерес е по скоро към озвучаване на акустични китари ( фламенко, уестърн, 12 струнна) с микрофон на живо .

Мъглявата идея е да използва акустичен усилвател АЕР Алфа , и сигналът от пиезото да се смесва с микрофона....звучи много  lame , но аз и толкова си разбирам от звукозапис.

 

Относно кондензаторния микрофон, доколкото четох, това е типът микрофони за запис на акустични инструменти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Е да ама на живо ще имаш проблеми с кондензаторните. Аз имам един тип брошка AKG C411, препоръчаха ми го тук и върши страхотна работа. Но не съм го ползвал на живо, само в къщи. Много по-добре е от пиезото, няма място за сравнение.

 

Относно другите микрофони SP C1 е доста приличен микрофон за ценовия си клас. Доста го хвалят по форумите, но трябва да се има в предвид, че тоwа е бюджетен микрофон. С оглед на това в какво ще го включваш е перфектен според мен. Обосновавам се с това, че картата ти е 2 пъти по-евтина от C1, и абсолютно няма смисъл да купуваш по-скъп микрофон на този етап.

Със сигурност можеш да постигнеш добри резултати, особено ако имаш опит в тази област на звукозаписа.  А ако нямаш това е идеална възможност да натрупаш и после да си купиш хубава карта и още по-хубав микрофон.

 

A за AKG-то нямам никаква информация. Нещо и в нета не успях да открия, май не се произвеждат вече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти , китарата е акустична с метални струни (western) ... Предстои ми да си взема нова (пак ще е western) ,но това ще е на преден план :) ще се направи всичко възможно по акустичното третиране , около самия микрофон (който ще си е в schockmounta) ще сложа така наречения "изолативен щит" и допълнително ще е в обработено помещение . Диапазонът на гласа ми (засега , те първа му предстои да се развива) е 2 октави . Не съм ползвал никой от микрофоните досега , но говорих със специалист и се насочихме към тези двата ,защото все пак и цената има значение ,а на мен са ми дали оферти и за двата микрофона и те ме устройват. Забравих да спомена , че ще се използва с pop filter,но това така или иначе не влияе върху избора . Относно интерфейса-него ми го препоръчаха също в магазина ,в който се посъветвах за микрофон.Първо се бях насочил към M-audio Fast Track ,но ми казаха ,че 2i2 е по-добър .

Очаквам отговора ви ,

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

AKGто определено е избор, сега гледам че има по нов модел и се замислям..

аз имам вградени микрофони и в L.R Bags i vuv Fishman Presys  и двата звучат зле, така че напрактика използвам само пиезото.

 

От друга страна, фламенко китари се озвучават с микрофони на сцената , наоколо е пълно с кахони, танцьори и някак пак им се получава...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

спрях се на rode nt1a , благодаря за съветите.... само ако може малко помощ за аудио интерфейса ... благодаря предварително 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.