Steppenwolf Отговорено Ноември 23, 2014 Отговорено Ноември 23, 2014 Да. Моля да не заразяваме излишно хората със суеверия. 1394 адаптерът ми досега за 3-4 години трябваше да е "гръмнал" стотици пъти. Няма никакво значение, че е свързан чрез PCI като "външен". Също за i7 или Xeon и против излишни пари за Mac. RAM - от 8GB нагоре, според това доколко ще се ползват семплери. Цитирай
Mutoki Отговорено Ноември 23, 2014 Автор Отговорено Ноември 23, 2014 Спрях се на следната машина: HP Workstation Z210 Slim Desktop Intel Xeon Quad Core E3-1270 3400Mhz 8MB 8192Mb DDR3 ECC 160 GB 2.5 Inch SSD Утре ще се обадя да ги питам дали могат да сменят ссд-то с по голямо, поне 250гб. Рама е само 8гб (4 по 2гб) но по нататък ще подменям една по една двойките с четворки Ще съм благодарен ако споделите мнението си за тази машина, и по специално за процесора (дали може да се справя като i7) Както споменах в началото на темата, ще свиря само с ВСТ-та, като в една песен рядко ще слагам повече от 10-12 канала и един аудио за вокал. DAW-а почти сигурно ще е кубеис 7.5 Прощавайте ако пращам два еднотипни поста, но с първия стана объркване и не съм сигурен дали е пратен. Цитирай
Steppenwolf Отговорено Ноември 24, 2014 Отговорено Ноември 24, 2014 Xeon принципно се водят сървърна гама процесори и се различават с някои допълнителни функционалности, подсилващи ги за този сектор, където надеждността, паралелизацията и виртуализацията са от съществено значение (Xeon стигат до 18 ядра). Имат и повече кеш в сравнение със съответни i7-ци. Освен това, 4-ядрен Xeon като цяло се различава и с по-ниска температура при работа от 4-ядрен i7, или поне допреди няколко години беше тъй... Разбира се, има значение кое поколение и модел Xeon с кое поколение и модел i7 се сравнява. E3 Sandy Bridge, например, каквато е твоята архитектура, не е от най-най-последното, но може да се каже, че като цяло е от сравнително новите поколения Xeon (2011), има и AVX. Добър е процесорът. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Ноември 25, 2014 Отговорено Ноември 25, 2014 Според мен е лоша идея. Е3 е проц отпреди 3 години, то не е Gibson '59 т'ва, че да е по-далавера... На марковите компове по-трудно и бавно им ъпгрейдват моделите с по-новите поколения процесори/чипсети. Освен това съм против марковите, особено НР силно ме разочароваха сравнително скоро (преди 2 г.) с едни уъркстейшъни Elite 8300 ли бяха. Не ми се присеща чак. Z серията им е по-корава, но с това средновековно процче... Марковите имат и някои предимства, примерно Dell, а те са по-яки, но и по-скъпи. Но според мен е по-добре е да се сглоби една машина с читави части, отколкото тия готовите и доста често компромисни. В офиса имаме БАЯ компоти, повечето преди ги пазарувахме от САЩ - Compaq, HP, Dell (най-вече), имахме и сглабяни локално по фирми (още по-ялови). Най-доволен съм от сегашните, които от около 2 г. избирам и сглабям сам с читави части. За 2 хилки можеш да вземеш доста стабилна машина - i7 Haswell CPU, подходящо дънце, 16GB RAM, 128GB SSD, 1TB WD Black HDD, прилична кутия + PSU (CoolerMaster) или нещо съседно според мераците и финансите. Цитирай
Steppenwolf Отговорено Ноември 25, 2014 Отговорено Ноември 25, 2014 E3 има и Haswell С горния Xeon принципно не би имал притеснения, но ако помисли за по-нов проц, чудесно, както и дали да е маркова или сглобявана машина. Зависи и какъв е бюджетът? Аз поне не видях обявен такъв. За горната конфигурация не е казал откъде и колко - втора ръка...? Цитирай
Baby Thomas Отговорено Ноември 26, 2014 Отговорено Ноември 26, 2014 Имах предвид посочения от него модел. ...Е3-1270 е проц отпреди 3 години... Тъй как е? А за бюджет той беше писал 3000 лева като иска да купи и някакви монитори. Цитирай
Black Bird Отговорено Ноември 27, 2014 Отговорено Ноември 27, 2014 Здравей! Скоро заминавам в УК. Продавам си студийния комп.I7 377016 gb ram 1600mghz KingstonDuno Gigabyte. 3 hardiska. Ima i SSD samsung PRO 840 seria.В момента върви с последния ОС. Инсталира се почти без насройки. Има ТИ карта за фаиър уеър. Събиран е внимателно.Захранване Голд серия фотрон.ПоздравиДими 2 Цитирай
Black Bird Отговорено Ноември 27, 2014 Отговорено Ноември 27, 2014 Мерси! Тук всичко е халтура... 1 Цитирай
SGEORGE Отговорено Ноември 27, 2014 Отговорено Ноември 27, 2014 Успех! И продължавай да правиш прекрасна музика! Цитирай
Recommended Posts