Jump to content
Българският форум за музиканти

избор на акустична китара онлайн


DeNiro

Recommended Posts

Здравейте,

от няколко дена се ровя онляйн за добра китара. Трябва да western non-cutawa, а целта е звука да бъде максимално кристален. Не търся най-евтиният вариант, а по-скоро качествен на средна(прилична) цена, мисля че ме разбирате. Ще чакам отговорите ви с нетърпение. 

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.thomann.de/de/westerngitarren.html

 

Гледай тук, поръчката можеш да направиш през магазин на Динакорд, плащаш каталожната цена по курса на деня, след като пристигне китарата и я прегледаш дали е в изправност. Поръчките се изпълняват в рамките на 20 дни до месец. 

Не може да искаш съвет без да уточниш цена, която си склонен да платиш, както и повече подробности - например какво и как искаш да свириш. Също така какъв е опитът ти в свиренето.

Прегледай, спри се на нещо определено и после ще го коментираме - конкретна марка и модел, както и подходящите струни.

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има десетки теми във форума за избор на акустични китари, а колкото теми има - още толкова марки китари. Хубаво е първо да се чете.

 

Акустична китара не се купува онлайн, освен ако не си пробвал същата и имаш доверие на производителя от към стабилно качество на производство. Това по принцип, но от думите ти може да се заключи, че тепърва започваш да свириш на китара или още си на етап желание и си чул някакви неща, които си говорят хора с повече опит. Акустичната китара в повечето случаи свири, колкото са ти възможностите и техниката на звукоизвличане. И най-скъпата китара да си купиш, ако не можеш да свириш, няма да изкараш от нея "кристален звук". Затова си вземи някоя удобна и евтина китара на старо, останалите пари дай за уроци.

 

А ако просто ти трябва съвет според това, което си написал - Yamaha F310 - 250 кинта нова и не я търси в Амазон и Ebay. Ами в някой от българските онлайн магазини, ще ти излезе по-евтино.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свирил съм на класическа китара в музикално училище и в китарен оркестър, общо около 10 години, всичко това като ученик преди има няма 20-на години. Имах една Орфей-ка първо, много си я обичах(не заради звука,а  заради спомените покрай нея), после Кремона, после някаква електрическа Puldin(без подигравки, моля :), след това Fender telecoustic и последно някаква световно-неизвестна марка отново акустична. Относно цената на китарата която търся, трябва да е под 700 лева. Гледах сравнения на китари в youtube и точно звукът на Yamaha F 310 не ми хареса. Останалите бяха Epiphone AJ220, Fender CD60, Cort Earth 70S, Cort AD810NS. Допада ми звукът на Cort- и Epiphona. Само, че не знам доколко е надеждно да си вади човек заключения от подобни клипове. Китарата я искам за домашно ползване и въпреки това искам да я бива. Относно магазина, който ми препоръчвате, няма да ми свърши работа, тъй като живея в чужбина. Опциите си остават онлайн. Препоръчайте модел, аз ще си го намеря лесно.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^Точно затова трябваше да споменеш в началото цена, защото под 700 лв за акустичен инструмент трудно би минало за среден клас, а китарите, които си изброил, са си евтини достъпни нисък клас модели. Което, разбира се, няма лошо, просто се одъвка темата.

 

За да не съм хептен валат, можеш да погледнеш Tramonte 100 серията на Lag, FG 730 на Yamaha, ако ти изпадне някъде supranatura серията на Walden - примерно D1030 е най-ниската там, entry сериите на Takamine, наскоро имах възможността да разцъкам една Epiphone EJ-220 от клен (макар там вече да е друг тип китара) - всите движат се около 700лв,, плюс/минус 50-60, или малко отгоре. Зависи откъде си ги намериш.

 

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Of,китара се избира с уши.да ти кажа и в електрическите има разлика като звук на еднакви модели ,и сравнително скъпи - Гибсън,Фендър,така че ходи/пътувай до музикален магазин и  което ти хареса си е твоята китара..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

разгледай базара ......

изпадат интересни предложения .....

 

 

!!!! гледай да е с масивна горна дъска (solidTop), хубаво е и другите да са,ама не толкова "задължително" !!!!!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ +1

 

Колегата е прав, марката не толкова важна, трябва да ти допада, да ти е удобна и най-вече акустичната китара трябва да е със солиден топ, ако искаш приличен звук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо да благодаря на всички за включването. Преориентирах се към по-евтина китара, но задължително със солидна горна дъска. В крайна сметка се спрях на това https://www.google.co.uk/shopping/product/16588569997975411402?q=epiphone+aj220s&espv=2&biw=1366&bih=677&psj=1&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.78677474,d.ZGU&tch=1&ech=1&psi=SPxYVK-SFc_H7AbK5IGgBQ.1415117897226.5&ei=U_xYVP6dGYrC7AaB-4DgCA&ved=0CG4QpiswAA . Ако смятате, че има нещо по-добро за тези пари, моля споделяйте, ще чакам с нетърпение.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.