Jump to content
Българският форум за музиканти

Midi клавиатура Behringer xu-control umx 49


Nikol0809

Recommended Posts

Първо не е заглавие а име на клавиатурата и не виждам какво е сгрешено, но няма значение аз не съм музикант не се занимавам с музика клавиатурата е подарък на дъщеря ми тя има желание да свири вкъщи и ходи на пияно. Ако можете помогнете а не се заяждайте с хората.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не и давайте да ходи на пияно, още и е рано за пие.

 

Ако искаш помощ е хубаво да кажеш какво точно и къде и как се опитваш да включиш. Възможно най-много информация. Това, което дал като информация е само модела на клавиатурата. Как според теб да разберем какво правиш? И как го правиш?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Клавиатурата я включкваме с USB кабел към лаптоп отделно се захранва и с адапдер към мрежата но, и кабела върши същата работа. При включване  лаптопа изобщо не разпознава че, има включено устройсто. Казаха ни да свалим програма FL Studio и сме я инсталирали на лаптопа но, до там. Единственото нещо е че, когаго е включена към мрежата свети само бутона ASSIGN но, когато е само на USB светят и бутони OCTAVE SHIFT. Това е и нищо друго не става проверили сме и порта на самата клавиатура и казаха че работи взехме друг USB кабел пак не става.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предполагам става дума за Windows някакъв. Драйвъри инсталирали ли сте? Реално ако е включена и си работи, вие няма как да го "видите". В програмата с която ще работите ( в случая FL Studio ) трябва в настройките някъде да и кажете да използва за MIDI вход, тази клавиатура. След това да създадете писта с виртуален инструмент, да включите софтуерния мониторинг и вече може да я чуете.

 

Ето едно видео:

 

Това също ще ви е полезно и е добре онагледено : https://www.image-line.com/support/FLHelp/html/app_wiz5.htm

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм сигурен дали има "Х" пред "U - control" или няма, но това не е от значение. ПиЯно не се учи на такава клавиатура, както по-късно сами ще се убедите...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не тя е на 6 ходи на уроци но, това и е подарък далеч съм от мисълта че, ще се научи от това но, просто иска да си свири а, и защо да събира прах ако не се ползва

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да точно този прозорец отваряме на програма но както е показано там тя излиза в долния прозорец а при нас не прозореца е празен сега не мога да се сетя долу в ляво на настройките има бутон да търси ако не се лъжа но, нищо просто не намира устройството. Намерих ръководство на български дано и то да ми помогне малко да виждам че и на линка самите модели на клавиатурите ако не се лъжа са изписани а при нас само тези които са си зададени в програмата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега погледнах, че на тази клавиатура не и трябва драйвър. Важно е, първо да се включи клавиатурата, след това да се отвори FL Studio, за да може да я разпознае. След това вече е въпрос на настройки от самата програма.

Коя версия на FL Studio инсталирахте?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам довечера ще проверя като се прибера ако няма мога ли да ги сваля от официалния сайт на марката или трябва да търся от друг

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трябват драйвъри, на сайта има, така че трябва да се инсталират. Щом имаш ръководство на български, там трябва да си пише кое след кое се прави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.