ecmjazz Отговорено Август 10, 2005 Отговорено Август 10, 2005 Е тоя наистина за пръв път го чувам Цитирай
разбойник Отговорено Август 10, 2005 Отговорено Август 10, 2005 Дядката, приличащ на Владимир Димитров - Майстора от клиповете на Фил Колинс. От няколко години можеш да го видиш и по рекламите на Dingwall Basses и усилвателите Euphonic Audio. Основният му инструмент е вехт Фендер Пресижън с 2 адаптера EMG P - единия нормално разположен, втория до струнника - няма такава пънкария! Със сигурност си го слушал, щото е записвал с кого ли не. Най-известния джаз албум с негово участие е "Spectrum" на Billy Cobham ( "Stratus", "Red Baron") Цитирай
ecmjazz Отговорено Август 10, 2005 Отговорено Август 10, 2005 Благодаря. Ще му обърна внимание Цитирай
Egon Отговорено Август 10, 2005 Отговорено Август 10, 2005 Fracture, ми не знам наистина откъде....мисля, че албумът отдавна е изчерпан и не се продава, а не знам дали го има някъде в интернет. Опитай чрез някой познат. Те имат и сайт, мисля, че беше www.solaris-band.hit.bg Цитирай
RonCarter Отговорено Август 11, 2005 Отговорено Август 11, 2005 Ама че съм глупав. Забравих Glen Moore & Gary Peacock Цитирай
разбойник Отговорено Август 11, 2005 Отговорено Август 11, 2005 Аз от контрабасистите напоследък най-харесвам Charlie Haden. За ужас на колегите ми "Beyond The Missoury Sky" (с Pat Metheny) и " The Montreal Tapes" почти не излизат от CD плейъра :twisted: Цитирай
ecmjazz Отговорено Август 11, 2005 Отговорено Август 11, 2005 In Montreal - Charlie Haden & Egberto Gismonti много ми харесва. А като говорим за Glen Moore - наскоро си дръпнах Out of the Woods на Oregon - много як албум. Харесва ми стила на Moore - прилича малко на Eberhard Weber. Иначе в категорията на контрабасистите може би трябва да повторим Патитучи и Кларк. Цитирай
RonCarter Отговорено Август 11, 2005 Отговорено Август 11, 2005 Има един страшен албум-McCoy Tyner,Stanley Clarcke&Al Foster-Стенли удря убийствено на контрабас там. Цитирай
RonCarter Отговорено Август 11, 2005 Отговорено Август 11, 2005 Аз от контрабасистите напоследък най-харесвам Charlie Haden. За ужас на колегите ми "Beyond The Missoury Sky" (с Pat Metheny) и " The Montreal Tapes" почти не излизат от CD плейъра :twisted: OFF За ужас пък на моите колеги от плеъра ми не излиза напоследък Richard Galliano Цитирай
RonCarter Отговорено Август 11, 2005 Отговорено Август 11, 2005 In Montreal - Charlie Haden & Egberto Gismonti много ми харесва. А като говорим за Glen Moore - наскоро си дръпнах Out of the Woods на Oregon - много як албум. Харесва ми стила на Moore - прилича малко на Eberhard Weber.Иначе в категорията на контрабасистите може би трябва да повторим Патитучи и Кларк. Ако не си слушал, чуй на Glen Moore "Nude bass ascending..." featuring Rabih Abou Khalil Arturo Tuncboyaciyan Carla Bley Steve Swallow Цитирай
ecmjazz Отговорено Август 11, 2005 Отговорено Август 11, 2005 Интересно - ще ги чуя. Любопитно ми е само как се вписва Steve Swallow там.. Иначе Стенли съм го чувал на контрата главно в The Rite of Strings - там реже глави от глезените. Цитирай
разбойник Отговорено Август 11, 2005 Отговорено Август 11, 2005 Хм, не съм го слушал, ама вече имаш ЛС Цитирай
bobby Отговорено Август 22, 2005 Отговорено Август 22, 2005 А защо не сме написали Васо Гюров от Ревю? Той от българските.... От другите Лес! Цитирай
разбойник Отговорено Октомври 10, 2005 Отговорено Октомври 10, 2005 Да съживим тази хубава стара тема. Carles Benavent е чудесен пример за убийствено добър фретлес басист с индивидуалност и неповторимо звучене. Свири в няколка албума на Пако Де Лусия, аз най-се радвам на баса в "Solo Quiero Caminar". Горещо препоръчвам!! Цитирай
Mephistofel Отговорено Октомври 10, 2005 Отговорено Октомври 10, 2005 Срамота е да не се разпиша тук досега... Та,по темата - Стив Харис,Били Шиън,Стю Хем, Виктор Уутън,Виктор Бейли,Джон Патитучи,Джими Хаслип,Стенли Кларк,Джако Пасториъс,Джон Миунг,Майкъл Манринг,Маркъс Милър,Тони Левин, Лес Клейпул,Натан Ийст, Нийл Мъри,Роджър Глоувър,Роко Престия,Майкъл Антъни,Стийв Д'иджорджио,Флий,Адам Нити,Бил Дикенс,Ален Карон,Кай Екхарт и поне още толкова! Цитирай
Recommended Posts