Jump to content
Българският форум за музиканти

Колеги


Recommended Posts

Здраве желаем.Въпросът ми е следния:Къде в България могат да се видят много барабанисти на едно място?Демек има ли някакви състезания или някакви,как му се викаше-дръм бател или нещо от този род.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Би било супер да има, аз, за жалост, не знам да има такива. преди години се организира едно "Дръм шоу" с чуастието на Венелин Венков, Пуромански, Божо Тренков и пр. ма то май си остана единствено. А наистина би било чудесно подобни прояви да станат регулярни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами май тук е мястото с помоща на което би могло да се организира нещо подобно на джем-а (този път само за барабанисти)който се организира от съфорумците ни тук.Колегите китаристи,басисти и прочие могат да ударят едно рамо,като например изпълняват наколко определени теми,в/у които желаещите да участват ще имат пълната свобода да импровизират.Мисля,че има много стойностни барабанисти тук,във този форум,които могат да покажат безброй интерестни умения,трикове т.н. :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Официални дръмшоута е имало три досега - в Зала 12 на НДК и два пъти в Mr. Punch. И още ще има. B)

А дано. Би било супер.

Има достатъчно народ в тая държава, дето свири убийствено

Аз не съм от тях. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ние сме най-лесни, наемаме само зала,демек срещу малки пари може да си премерим пи..ите някъде както правят остатъка от форума:D

П.П.Би било много забавно да има такова нещо,но аз не бих го организирал.С удоволствие ще изсвиря едно лирично соло на такова нещо,ама няма кой да ме покани :headbang:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здраве желаем.Въпросът ми е следния:Къде в България могат да се видят много барабанисти на едно място?Демек има ли някакви състезания или някакви,как му се викаше-дръм бател или нещо от този род.

Освен в зала 12 на НДК и два пъти в Mr. Punch барабанисти могат да се видят и всяка година

 

на конкурсите по ударни инструменти наи-сериозните са единият е в Пловдив "Пендим" другия е "Д.Палиев"в София и в Ст.Загора и трите конкурса са за барабанисти и перкусионисти пове4ето от които са у4еници от музикалните у4илища и муз.паралелки из страната или от музикалните школи от по малките град4ета.

 

Има още на 2 места където се събират барабнисти в Русе и Варна но това са нещо като фестивали.

 

Наи-голямото събиране на перкусионисти и барабанисти в България засега остава na PAS association преди 3 години/мисля/ във София зала България кадето запърви път се изсипа токова много народ ,просто да неповярваш 4е толкова драмъри има из България;тогава видях и запърви път толкова много комплекти струпани на едно място. :green:

Имаше разни 4уждестранни лектори които показваха как се свири на барабани :D между другото Х.Иоцов също беше там и показа някво соло кадето държеше 4 палки.

Другото съществено нещо беше изложението на нови инструменти във фоаето на зала България Yamaha,Permier,Sabian/това поне което се сещам в момента/

 

Друго мероприатие със барабанисти беше така наре4ения маисторски клас на З.Финк знам 4е Стоян Янкулов тогава свири на тъпан заедно с още един тъпанджия и в края на солото си беше обърнал тъпана като кофа сложи палките върху кожата и по4на да тресе тъпана от което палките по4наха да потска4ат и да вибрират по кожата с което се опитваше да имитира тремоло.

Това го споменавам понеже не съм виждал друг да прави тремоло по тоя на4ин.

 

 

Освен това в миналото е имало конкурси за ударни в Провадия и Търговище

Като има издадено едно соло за барабани което е наре4ено именно на конкурса в Търговище от това време."Търговище-84" :headbang::):)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми случвало се е ( и то доста редовно) в една кръчма в Перник да се събираме по трима едновременно. :):D:headbang:

 

 

 

Съжелявам, че не е по темата, ма още ме държи от празника. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хахахах, в кръчмата най-яко се "свири". :р

Ама я наистина се замислете. И нека е далеч от конкурси, за да не го правите/м със състезателна цел, защото тогава избива на фукня. Ако просто се наеме зала, уреди се публика, би било страшно шоу, което да речем, че можеи да завърши с всички участници, така че да се обощи една грандиозна вечер на идейните АМАТЬОРИ. К'во мислите?

зала - публика (може и малко медии) - добра подготовка - яко дръм шоу за финал - останал кеф от цялото събитие.

Пардон, с'а е 01:52 а.м., така че прощавайте за малко налудничавата идея.

Аре!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.