G.Varbanov Отговорено Октомври 16, 2014 Отговорено Октомври 16, 2014 Оказа се доста забавно. Скоро ще се опитам да направя едно демо Цитирай
Akerfeldt Отговорено Ноември 7, 2014 Отговорено Ноември 7, 2014 (Редактирано) Имам Schecter Damien Elite 6 STBK. Изглежда на 99.9% като китарата на Slacoth в първия пост. Произведена е 2011г. в Южна Корея. Изработка: безупречна и без забележки по нищо, дори и при нъта, който е Graph Tech Black Tusq, демек достатъчно добър стоков нът. Адаптери: всеизвестните активки EMG 81/85. Звук: много добър, приятни хармоници на нек адаптера (85). Височините им са: 3мм от 1-ва и 6-та струна на бриджа и 3.5мм на нека. Ключове: GROVER с пред. число 1:18 Тяло: магахон, с кленов топ (figured maple). Финиш: прекрасен. Радиус на грифа: 14" Бридж: TonePros Tune-O-Matic Гриф: 1 парче клен с C форма и дебелина 20мм на 1-во прагче. Финишът на грифа не е сатен, леко лакиран е, с какво - не знам. Потенциометри: recessed ("вкопани в тялото"), със заключващи се с шестограм капачки, което е добре, щото няма да си ги загубиш ако много ползваш потовете при свирене на живо. Инлеи: инкрустация от abalone. Фретборд: палисандър с черен пластмасов binding. Binding-ът на тялото е рисуван, но е красиво направено. В момента китарата е с един перверзен сетъп: екшън около 1.35 на 1.8мм съответно на 1-ва и 6-та струна на 12-то прагче. Струни 11-48. Стандартен строй. Леко натегнат тръсрод (1/4 оборот) за изправяне на грифа. Фрет бъз при нормална атака няма. От ниския екшън е леко скопена динамиката на тона, но това е нормално за моя екстремизъм. Дъгата на грифа е така, че над 7-мо прагче (с натиснати 1-во и 14-то) е 0.25мм на 6-та струна и 0.15мм на 1-ва. Фиксиран радиус на струните заради задния мост. Бендване на високите струни и високи прагове на китарата без "забиване" в разстояние на 1 тон и малко отгоре на бенд. Праговете са полирани ръчно от мен с метална вълна 0000, а после с машина лентов шлайф с парче вълнена карирана риза и креда за точене на ножове до огледален блясък. Грифът е смазан с GHS Fast Fret (минерално масло). Не ми е приятно да използвам лимоново масло или миризливото (но негранясващо) евкалиптово масло. Грифът е приятен на допир, редовно лъскан с вълнен парцал и чистен прилежно с четка. Същото за четката важи и за бриджа. Китарата има за мен само 3 забележки, които са смешни: 1. Установих, че ми допадат повече грифовете с профили D или тънко U. 2. EMG85 е чудесен адаптер за моя слух, но трябва да се смъкне малко на моята китара заради прекалено рязкото покачване на нивото на сигнала. 3. Мамка му, това чудо е тежко! Това е една гадна и мръсна метъл машина! ======= До тук казано, добре, ама сигурно ще ме помислите за луд, който говори като за първолаци. Просто искам да изтъкна колко добре са се справили корейчетата с изработката на инструмента и за хората, които не са от Schecter клуба да стане ясно какво има в китарата, как може да се сетъпне БЕЗ НАМЕСА НА ЛЮТИЕР и какви струни понася на смешен екшън. За цената й от 1070лв, единственото, което бих могъл да желая, е да има куфар, да свири сама и да прави.... За сетъпа: теорията ми е проста - натегнат гриф за компенсация на теншъна, а по-дебелите струни на стандартен строй вибрират с по-малка амплитуда. Така се постига по-нисък екшън и стрижем яко с по-плътни струни, които вадят по-хубав тон. Пределно ясно ми е, че не съм открил топлата вода, само споделям, тук има и незапознати колеги!!! Мазолите са си мои Ако някой ме пита "що свириш в Ми с 11-ки на ел. китара, бе будала?" аз ще му отговоря простичко: "слаб ми е безименният пръст и искам да заякне". ПП.: сетъпът съм си го правил сам и съм много, много, много горд с него. ППП.: повече свирене, по-малко приказки! Там е истината Редактирано Ноември 7, 2014 от Akerfeldt 3 Цитирай
Recommended Posts