Jump to content
Българският форум за музиканти

Поставяне на адаптери


Recommended Posts

Така,пичове,тия дни си посъбрах некви пари и реших да си купя EMG ZW set адаптери,демек ЕМГ81 и ЕМГ85+солдърлес уайринг кит.Смятам да ги сложа на моя дзвер ESP LTD MH-50NT.Как мислите,дали си струва да ги сложа,дали адаптерите стават,ако някой се сети за по-добри адаптери да се чувства свободен да ги препоръча и така.  :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сами по себе си, адаптерите не са лоши, точно както летите джанти, не са лоши сами по себе си.

Сега, не знам дали има голям смисъл да ги слагаш на Москвич - с тях или без тях, той мерцедес няма да стане и в този смисъл упражнението, според мен, попада по-скоро в категорията на полусмислените занимавки.

 

Единствената полза, според мен е, че след време, когато вземеш по-добра китара, можеш да й трапосаш адаптерите.

Но това е според мен.

 

Иначе, дали адаптерите са добри, зависи предимно от това, какво искаш да свириш с тях. За едни хора, това са най-добрите адаптери на света, за други - няк'ви там активни адаптери. В света на китарите, адаптерите и хардуера няма по-добри и най добри. Има евтинджос, средна работа и оттам нагоре започват качествените неща. Но кое е добро и кое не е, е въпрос на личностни нагласи и предпочитания. В този смисъл, най-добри няма. Да не говорим, че специално при китарите, добро е повече въпрос на избор на конкретна китара, отколкото на марка и модел(изключвам къстъм шоповете, Suhr и т.н.).

 

Аз лично съм останал с добри впечатления от Seymour Duncan Blackouts AHB-1, главно защото ми звучат по-безшумно, но това са по-скоро краткотрайни впечатления от домашно свирене, което съвсем не е същото като да кажем дългогодишно свирене по шумни гигове.

 

EMG 81/85 не са много шумни, но когато се свири с hi-gain апаратура, имат чуваем принос в общия шум в паузите, който за мен, е по-дразнещ и всепоглъщащ от дружелюбния тих 50-херцов брум на обикновените пасивни хъмбъкери.

 

Разбира се, сигурен съм, че из форума има по-заклети ползватели на активни адаптери от мен, които имат какво да кажат.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За летните джанти е много точно казано! :godbless:

 

Твоята китара е доста по-различна от тази на Закк. И разликата в дървесината може да ти докара прекалено силни определени честоти. Демек да звучи недобре. Защото адаптрите малко или повече (най-вече повече) са съобразени с типа китара, дървесина, конструкция...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.