Crimson Публикувано Октомври 26, 2006 Публикувано Октомври 26, 2006 Хора предполагам, че може би много от вас изпитват проблема свързан с голямата сила на звука в репетиционната и на лайв. Тъй като аз съм китарист и си имам тапички се справям до някаква степен.Обаче за барабаниста ни направо ми е жал. Въпроса ми е - според вас - може ли човек да оглушее в такава среда(доста шумна)?Вие как се предпазвате ако го правите изобщо?Дайте някакви съвети. Предполагам че ако някой реши да каже нещо умно то ще бъде от рода - ми на мен не ми прави впечатление и т.н.Евалата на такива хора.Аз се инересувам от решение да този въпрос и затова поствам тая тема! Мерси предварително! Цитирай
liquid_death Отговорено Октомври 26, 2006 Отговорено Октомври 26, 2006 Човече, първо за оглушаването.....уча медицина и ще ти кажа че определено си оказва влиянието и си се оглушава, както и от слушане с слушалки.....второто е че доста време съм свирил в репетиционна и на 20-тина концерта...определено съм си наебал яко ушите ама ко да направя...зарибявка си е свиренето а пук за да надвикаш тия пусти барабани се иска сила.. по едно време ползвах тапи за уши дето се продават по аптеките за по левче.вършат работа определено, но същевременно съм и вокал в групата си и като почна да рева и имам чувството че главата ми е кофа и викам в кофата :blink: но няма как.....а бе тапичките са му майката! Цитирай
Katsko Отговорено Октомври 26, 2006 Отговорено Октомври 26, 2006 оглушава се бавно но сигурно, аз също понякога имам проблеми, получават се кратковременни възпаления и дълговременно амортизиране на слуха, хора, пазете си ушите!!! :read: Цитирай
bassobor Отговорено Октомври 27, 2006 Отговорено Октомври 27, 2006 Аз непрекъснато си задавам въпроса "Аве това свирине няма ли да ми при*б* слуха и да ми попречи в комуникациите с хората."Не че ми пука, ама ако започна някаква работа с много хора, това определено ще ми повляе зле. И само "Моля", "Какво", "Я че не чух". Аз и поначало май сам си малко глух и наистина понякога съм много притеснен. След всяка репетиция си правя разни експерименти със слуха (ей така, по навик) дали успявам да чуя всичко и всеки.Лоша работа. За това наистина май трябва да щадим слуха си. Сега сме млади добе, ама след 30 години.... :think:. Затова трябва да се ограничаваме - колко се може по-малко висене в клубовете - шумът в реповете ни е достатъчен; когато се репетира, да се свири целенасочено, а не като китаристта ми, дето прави импровизации по един час и то всеки път;никакво слушане на музика със слушалки - няма смисъл да се гъзареем по улициите и да си припяваме с някви кабели, подаващи се от главата; само Rock 'n' Roll - тез хора - метълите, направо не ги знам как издържат - трябва да си доста напушен да не ти прави впечатление силния шум. Това с тапите смятам да го пробвам, но няма ли да ми се смеят останалите. Е то ясно, че на сцена не можеш да излезеш с тях. Първо, че не е истетично и второ все пак трябва са слушаш и себе си и останалите, какво свирят - да не стане "Ама ние на коя песен сме " BTW, по едно време бях решил да ставам "тъпанар" и използвах шлемофони (май така се наричат), защото никой не ме беше светнал да свиря по-тихо. Цитирай
Katsko Отговорено Октомври 27, 2006 Отговорено Октомври 27, 2006 преспокойно се излиза с тапи на сцена и немалко хора го правят Цитирай
aladin Отговорено Октомври 27, 2006 Отговорено Октомври 27, 2006 crimson ами 4е свири тихо то в музиката има "силно" f,ff,fff,ffff. но има и "тихо"p,pp,ppp,pppp за динамики несте ли 4ували? тая последната се казва "посибиле пиано пианисимо" ако я използвате няма да имате проблеми с ушите Цитирай
olygofren Отговорено Октомври 27, 2006 Отговорено Октомври 27, 2006 Дори ако си изберете да свирите pppp няма защо да правите движения въобще, така няма и да се уморявате. А по темата - един пич барабанист, с който свирех преди години, си пре*** лявото ухо от постоянно висене до студиен монитор в небезизвестна репетиционна (преди ремонта барабаните бяха в отделна стая). И доктори му забраниха да свири и да слуша на слушалки, ако иска да не остане напълно глух. Е, когато съм го виждал, си свиреше, ама не е там работата. Цитирай
CorvusCorax Отговорено Октомври 27, 2006 Отговорено Октомври 27, 2006 (Редактирано) за динамики несте ли 4ували? Ами тя динамиката има друга работа, не я набърквай нея тук... Силата на звука не е точно динамика. Аз лично доста често запушвам едното ухо, докато пея, защото иначе не чувам нито какво пея, нито какво ми свирят. Разбирам барабанист да свири с тапички, но дали няма да е странно певецът да излезе с такива? Редактирано Октомври 27, 2006 от CorvusCorax Цитирай
Hillbilly Отговорено Октомври 27, 2006 Отговорено Октомври 27, 2006 Шейк ми параноя..,кой го е страх от мечки-да не ходи в гората.. Цитирай
bassobor Отговорено Октомври 27, 2006 Отговорено Октомври 27, 2006 Разбирам барабанист да свири с тапички, но дали няма да е странно певецът да излезе с такива? А басиста ??? Цитирай
Rocko Отговорено Октомври 27, 2006 Отговорено Октомври 27, 2006 (Редактирано) преспокойно се излиза с тапи на сцена и немалко хора го правят Не може бе човек...кат не чуваш комплексния саунд, а само под 300 херца през тапите па то не те кефи да свириш Аз също имам намален слух 20% и 30% съответно на лявото и дясното ухо /от 22 години съм на сцена, а напоследък обурудването ми е 4кВт / в диапазона около 4 килохерца...тва е шумовия спектър и не ми пречи да си чувам музиката нормално....даже бях 2 години тонрежисьор при Копчето-там слушалките ме тровеха много и се прибирах след записи с главоболие....ама тапи не мога да слагам...мачкат ми главата Редактирано Октомври 27, 2006 от Rocko Цитирай
Katsko Отговорено Октомври 27, 2006 Отговорено Октомври 27, 2006 е то са зависи и от тапите да не говорим че може да с с тапа само в едното ухокоето е "по-болно" Цитирай
tupoto kopele Отговорено Октомври 27, 2006 Отговорено Октомври 27, 2006 За да оглушее и другото и да са на равно аз не чувам с дясното почти Цитирай
metalmaniak Отговорено Октомври 27, 2006 Отговорено Октомври 27, 2006 зависи и как е направено озвучаването. Като свирим с мойта група, имаме един монитор за барабаниста и още един за останалите четирима души. Идеята ми е, че чувам повече просто як шум, отколкото тва, което свиря. А ако си сложа тапи в ушите, по-добре да оставя китарата Цитирай
Recommended Posts