Phreaker Публикувано Октомври 24, 2006 Публикувано Октомври 24, 2006 Задавам поредния дебилен (за вас) въпрос Значи отскоро си смених старите струни(не се знае какви) с Фендър Супер Булетс. Никога досега не съм връзвал струни и използвах ръководството от сайта на Еликсир. Прави ми впечатление ,че много бързо падат по-ниско . Аз ли греша нещо или е от струните??? Цитирай
Icarus Отговорено Октомври 24, 2006 Отговорено Октомври 24, 2006 Нормално, щом са нови. Трябва им малко време да 'улегнат'. Настрой я, остави я един ден и на другия ден настройваш пак и нямаш грижи. Цитирай
Phreaker Отговорено Октомври 24, 2006 Автор Отговорено Октомври 24, 2006 Мерси много за бързия отговор . Цитирай
nplus Отговорено Октомври 24, 2006 Отговорено Октомври 24, 2006 Според мен, ако се разминеш само с 2 настройвания ще си късметлия Поне аз не успявам. Цитирай
fluti Отговорено Октомври 24, 2006 Отговорено Октомври 24, 2006 Хубаво е като ги сложиш и настроиш да подръпнеш малко всяка, за да се поразпънат и след това пак да ги настроиш. Цитирай
LOE Отговорено Октомври 25, 2006 Отговорено Октомври 25, 2006 (Редактирано) даже не малко... след като настроиш китарата първия път хващаш всяка струна в средата (на 12 праг) и я опъваш хубаво нагоре да се дигне поне на 4-5 санта от грифа, после я пускаш рязко така че да се изпющи яко в грифа повтаряш тая процедура по 2-3 пъти със всяка струна, после я донастройваш тей като тя ще е паднала значително този метод освен бързо отпускане на струните води и до доста стабилна (ако мога така да се изразя) настройка на китарат освен това ако някоя струна е дефектна ще се къса в този момент, а не първия път който види зора, което спестява главоболия при свирене на живо виждал съм много китарни техници на добри и известни китаристи да правят така Редактирано Октомври 25, 2006 от LOE Цитирай
Carpe_diem Отговорено Октомври 26, 2006 Отговорено Октомври 26, 2006 абе то си зависи и от китарата - мойта за 1-2 часа се оправя и й няма нищо (пак зависи дали съм сложил струните как трябва де, 'щото мойта китарка е леко капризна, ама сложа ли ги както трябва, работата супер бързо заспива. и тука е моментът да се похваля, че не съм пипал ключовете да я настройвам от тамън 2-3 месеца и не е мръднала ) Цитирай
Icarus Отговорено Октомври 26, 2006 Отговорено Октомври 26, 2006 Най-сигурен е метода, който LOE описва. Аз правя така от край време. Въпреки, че преди просто оставях китарата за един ден и всичко си беше ок на другия. Ама сега като съм нетърпелив.. :guitar: Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 26, 2006 Отговорено Октомври 26, 2006 Има още нещо - аз правя така: Като слагам струната, я режа около 3cm над съответстващото и ключе. Така тя не се навива сто хиляди пъти около ключа, а прави само около 2-2.5 навивки. Така е по-малко вероятно струната да се развива около ключа, и да се отпуска. Цитирай
LOE Отговорено Октомври 26, 2006 Отговорено Октомври 26, 2006 аз обичам да навивам повече, тей или инъче като я заключа няма мърдане а е хубаво да имаш малко навита струна по ключовете, случвало ми се е да късам струна на бриджа (в 90% от случаите ми се късат там) само я отпускам малко отгоре и я заключвам пак Цитирай
TONY Отговорено Октомври 26, 2006 Отговорено Октомври 26, 2006 аз правя 4,5 -6 навивки( Лое - каза - трябва аванс за китари с флойд) а,както каза Евтим - не трябва да става като вретено. купете си резачки, на клещите сьщо има - това което стьрчи се отрязва или пьк се навива в крьг (тази идея взех от Налбантов)-красиво е. някои оставят хартисалата част свободно да стьрчи - но според мен е грозно. Цитирай
RockoBG Отговорено Октомври 26, 2006 Отговорено Октомври 26, 2006 Изобщо не е грозно Моите се подават и от куфара чак. Цитирай
LOE Отговорено Октомври 26, 2006 Отговорено Октомври 26, 2006 (Редактирано) готино е да стърчат, но няколко пъти съм се бол на тях и изобщо не е приятно забиват се предимно дълбоко, няма кой знае какви поражения но има една много неприятна болка която се усеща в дълбочина в пръста - минават 5-6 дена докато спре да пречи освен това парчетата оставени неодрязани резонират, и освен разни шумчета може би свалят и малко от състейна някой да знае къде се продават тия машинки с които може да въртиш ключовете без да си кътриш рацете? Редактирано Октомври 26, 2006 от LOE Цитирай
Telerig Отговорено Октомври 26, 2006 Отговорено Октомври 26, 2006 Значи стандартно броя на навивките се препоръчва да бъде както следва: 1 и 2-ра струна -поне 5 - 7 навивки, 3-4 -та - поне 3 - 4 5-6 -та поне 2 навивки. Това съм го чел в списания като Total Guitar, Guitar Tehniques, Guitar Pro и.т.н. Цитирай
Telerig Отговорено Октомври 26, 2006 Отговорено Октомври 26, 2006 някой да знае къде се продават тия машинки с които може да въртиш ключовете без да си кътриш рацете? Ако си от София виж в xxxx има. Цитирай
Recommended Posts