ive0808 Публикувано Юни 21, 2014 Публикувано Юни 21, 2014 Здравейте, имам въпрос относно народното пеене. Ходя на уроци при една г-жа по пеене от месец /не всеки ден ходя я само на една седмица два пъти/. И тя все едно и също ми казва "престани да пееш фалцет, пей с глас" но не знам как кого ли не питах като напр. - господина ми по музика той ми обясни за фалцета но пак не мога да спра да пея фалцет. После питах леля ми все пак тя е завършила такова училище, но пак не разбрах как да не пея фалцет. Цитирай
zanev 70 Отговорено Юни 21, 2014 Отговорено Юни 21, 2014 (Редактирано) ... надявам се , че поне един от хората , които ти е казвал да спреш да пееш фалцет ти е показал разликата между фалцет и пеене с глас ..имам предвид пред теб - на живо ...както се казва разликата се усеща и от глух човек ... и ако това е така и знаеш какво е да пееш с глас , но поради някакви други причини не можеш да минеш към такова пеене намери някой приятели дето свирят в група и върви на репетиция и пробвай да изпееш нещо без микрофон ... така че да се чуе ... бързо ще разбереш , че фалцета няма шанс при такава ситуация , а само пеенето с глас ..въпреки , че ако свирят много усилено дори и с глас да пееш пак няма да се чуваш много ..трябва микрофон и уредба ... но идеята ми е да се поставиш в условия , в които ти е необходимо да пееш на глас , а не да мънкаш на фалцет ... както се казва в приказката - неволята и нуждата учат ..успех ... Редактирано Юни 21, 2014 от zanev 70 Цитирай
ciriljhonson Отговорено Юни 21, 2014 Отговорено Юни 21, 2014 zanev 70, недей обърква детето още повече ive0808, чети! Кратък гид за начинаещи певци Някои факти за пеенето Фалцет 1 Цитирай
ive0808 Отговорено Юни 22, 2014 Автор Отговорено Юни 22, 2014 Прочетох го обаче не разбрах едно едни пишат да отпускам гласа(не знам как) илида го стегна (това е лесно) Цитирай
spd7693 Отговорено Юни 22, 2014 Отговорено Юни 22, 2014 spd0607 - Skype Пиши ми, че и аз не ти разбирам проблема. Цитирай
ive0808 Отговорено Юни 23, 2014 Автор Отговорено Юни 23, 2014 spd0607 - Skype Пиши ми, че и аз не ти разбирам проблема. добре Цитирай
Recommended Posts