Thor Публикувано Юни 16, 2014 Публикувано Юни 16, 2014 Здравейте, имам китара Epiphone Les Paul standard. Смених струните преди няколко дни с нови (10ки), всичко беше ок. Вчера вечерта започна да бръжди на open A. Предположих, че е от nut-a но самото бръждене се чува някъде от bridge-a. Не е силно и не се чува когато е включена в ампа, но дразни. Страх ме е да ги пипам да не до прецакам нещата. Някакви идеи какво мога да направя сам или къде да занеса да ми я направят. поздрави. Цитирай
Thor Отговорено Юни 16, 2014 Автор Отговорено Юни 16, 2014 Записах с микрофон какво се чува защото през ампа не се чува. https://soundcloud.com/lubo-beastfx-jordanov/fret-on-d-string Цитирай
ciriljhonson Отговорено Юни 16, 2014 Отговорено Юни 16, 2014 (Редактирано) Новите струни винаги имат едно леееко бръждене, но не е болка за умиране. За да ти бръжди от към bridge-a(ако правилно си преценил), провери височината на адаптера срямо струните. Open A + струни 10-ки + високо позициониран адаптер, също може да е причина, най-вече при трета струна. Височината на магарето(така нареченият bridge ) също може да се регулира, прави се при отпуснати струни. И не, не можеш да преебеш нищо, освен ако не си някакъв изключителен талант. Редактирано Юни 16, 2014 от ciriljhonson Цитирай
Hillbilly Отговорено Юни 16, 2014 Отговорено Юни 16, 2014 Погледни винтчето за интонирането на седлото на бриджа,и аз имах подобен проблем с епифон,хардуеъра е китайски за разлика от гибсън бриджовете и може от там да бражди,аз поне го оправих с малко лепило,пластично де,универсално,да може да се върти винта, а може да погледнеш и от някой ключ ако има луфт да не идва. Цитирай
Slide Отговорено Юни 16, 2014 Отговорено Юни 16, 2014 Мен ми звучи, като бръждене не от стурни/позиции, а от друг разхлабен елемент, който влиза в резонанс от вибрации по тялото/грифа - болтове по адаптрите, ключовете, седлата.. Цитирай
Thor Отговорено Юни 16, 2014 Автор Отговорено Юни 16, 2014 Прави бяхте, едно винтче от адаптера беше разхлабено и от там идваше проблема. Сега си звучи добре. Благодаря на всички. 1 Цитирай
Recommended Posts