Otveqn Публикувано Юни 12, 2014 Публикувано Юни 12, 2014 Здравейте!Току що си взех за първи път студийни монитори за да заменя hi-fi уредбата, която до сега бях включил към USB аудио-интерфейса-а си. Останах много неприятно изненадан от това че се чуват всякакви странни жужения и смущения - има някакъв постоянен тих жужащ звук, и всякакви други звуци, които се появяват когато мърдам мишката, скролвам броузер и подобни действия (налични при volume на 0 на интерфейса).От няколко часа чета за ground loops, и като че ли това е проблема, поради това че мониторите всеки си е със автономно захранване, а интерфейса e USB. До колкото разбирам това представлява проблем поради разликата в масите на мониторите и компютъра, към когото в включен USB интерфейса.Пробвах всякакви комбинации от контакти, разклонители, включване на компа в един контакт, мониторите в други и тн и нищо не работи. На едно място един пич казваше че е оправил проблема като е махнал масите от кабелите, които свързват изходите на интерфейса с входовете на мониторите. При мен нямаше ефект. Можете ли да дадете някаква насока къде и какво да чета, защото мисля че заседнах Цитирай
sardaesox Отговорено Юни 12, 2014 Отговорено Юни 12, 2014 При мен проблема навремето се реши когато си взех карта с balanced outputs, с небалансираните жужеше, съскаше и бучеше, с балансираните - нито гък. Едва ли съм много полезен, тъй като това са твърде индивидуални неща, но се надявам че давам някаква насока. Цитирай
Otveqn Отговорено Юни 12, 2014 Автор Отговорено Юни 12, 2014 Това, което казваш, съвпада до голяма степен с това, което този човек е описал:http://forum.cockos.com/showthread.php?t=113721Въпреки това, ми е трудно да разбера всичко, което трябва да направя. Картата ми има само RCA и обикновени небалансирани изходи Цитирай
dontwarrior Отговорено Юни 13, 2014 Отговорено Юни 13, 2014 пробвай да заемеш от колега DI (поне едно) за да провериш дали ground loop ти е проблема Цитирай
Otveqn Отговорено Юни 13, 2014 Автор Отговорено Юни 13, 2014 Имам един преамп Presonus TubePre V2 със балансирани изходи/входове и със самостоятелно захранване. Предоплагам че и то може да свърши работа на DI box? Цитирай
dontwarrior Отговорено Юни 14, 2014 Отговорено Юни 14, 2014 Опитай да го сложиш след картата, не съм сигурен дали може да се ползва като DI, идеята ми е да има ground lift превключвател Цитирай
Otveqn Отговорено Юни 14, 2014 Автор Отговорено Юни 14, 2014 Проблема се реши със галваничен разделител за 5лв от Конрад - два мъжки и два женски чинча, по средата с някакво малко пасивно устройство, което явно галванично разделя масата чрез някакви бобни (?). Казва се "Аудио филтър за автомобили / Ground loop isolator.Мониторите имат чинч входове, така че всичко е ок сега. Ако някой някога попадне на тази тема със същия проблем ето какво може да му е полезно за четене:http://forum.cockos.com/showthread.php?t=113721 DIY решение https://electronics-shop.dk/isolated_serial.htm - USB галваничен изолатор още на входа на usb-to https://bgaudioclub.org/showthread.php?10100-USB-%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80 - DIY от български форум за това как да си направиш USB устройството. Цитирай
a_panov Отговорено Юли 9, 2014 Отговорено Юли 9, 2014 (Редактирано) Останах много неприятно изненадан от това че се чуват всякакви странни жужения и смущения - има някакъв постоянен тих жужащ звук, и всякакви други звуци, които се появяват когато мърдам мишката, скролвам броузер и подобни действия (налични при volume на 0 на интерфейса). 1. Не казваш каква ти е звуковата карта! 2. Изброеното от тебе симтоми са на вградена в дъното на компютъра звукова карта Realtek. Същите симптоми и аз имам от вградената на дъното карта. Но имам PCI звукова карта Chaintech AV-710 и към нея няма споменатите от теб "артефакти". Редактирано Юли 9, 2014 от a_panov Цитирай
Recommended Posts