Trader Публикувано Май 18, 2014 Публикувано Май 18, 2014 Здравейте колеги,решихме да купим оборудване за клавирите корг па55 и па50,но незнам каква апаратура ще ми трябва.Кабели,усилвател и миксер + 2 микрофона.Колко кабела и какви кабели ще ми е необходимо? 4 кабела,които ще са свързани от клавирите към миксера,4 кабела от миксера към усилватела и тонколоните ги свързвам със усилватела...така ли е или не,защото въобще ме няма в тия неща. Оборудването ще е евтино.Тонколоните ще са или 2х400w или 4 тонколона 2х300 и 2х200. Какъв усилвател(евтин) и с какви параметри щени е нужен,миксера също с какви параметри трябва да е,за да може да се свърже към него 2 микрофона и да има ехо. Кабелите как трябва да са свързани? Например:2 кабела L/R на output-а на клавира отиват към L/R input-а на миксера,2 кабела L/R от output-а на миксера към input-а на усилватела и тонколоните към усилватела? Малко объркано го разказах май,но тъй като не съм много навътре с тези неща и няма кой да попитам се обръщам към вас. Цитирай
Trader Отговорено Май 18, 2014 Автор Отговорено Май 18, 2014 Видях,че има и миксери с вграден усилвател и се насочих към такъв,но незнам с какви параметри трябва да е,за 2 клавира,2 микрофона и 2 или 4 ъонколона. Цитирай
Killerbee Отговорено Май 19, 2014 Отговорено Май 19, 2014 По-лесен и евтин вариант е да си купиш активни колони + миксер с вграден ефект(без вградено стъпало) + 2 XLR кабела и си готов. Цитирай
Лими Отговорено Май 19, 2014 Отговорено Май 19, 2014 (Редактирано) Roland Battery-Powered Keyboard Amplifier Редактирано Май 19, 2014 от Лими Цитирай
Trader Отговорено Май 19, 2014 Автор Отговорено Май 19, 2014 Благодаря колеги за отговорите,наистина с активните колони и един миксер работата е по лесна,вместо усилвател и колони,направо 2в1.Това видеото с тези колони го знам,но са много скъпи. Цитирай
Trader Отговорено Май 21, 2014 Автор Отговорено Май 21, 2014 Не за съжаление,аз съм от обл.Кърджали. Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Май 21, 2014 Отговорено Май 21, 2014 (Редактирано) Благодаря колеги за отговорите,наистина с активните колони и един миксер работата е по лесна,вместо усилвател и колони,направо 2в1.Това видеото с тези колони го знам,но са много скъпи. Нещо не ми е ясно. Ако може да се обясни. Значи, туй малкото Roland-че е скъпо, а озвучителни тела 2х400 вата, усилвател 2х400 и смесителен пулт ще е евтино , така ли? Още нещо не е ясно. Тази почти 1KW акустическа система за какво ще е предназначена? За селския площад, що ли? Че не разбирате е ясно. Нормално би било да си намерите консултант, който отговорно да ви реши дилемите. Ще си позволя обаче да предположа какво ще стане в действителност. Ще получите една торба разнообразни мнения. Ще хвърлите някакви пари, вярно, не много, но безмислено и накрая ще имате нещо, което ще е за плашене на гарги. Това ли искате? Поне от темата досега това излиза. Редактирано Май 21, 2014 от Parni_Valjak Цитирай
Trader Отговорено Май 22, 2014 Автор Отговорено Май 22, 2014 Ще намеря някой с който да говоря,както казваш май няма да се спрая така... Цитирай
Trader Отговорено Юни 3, 2014 Автор Отговорено Юни 3, 2014 Колеги може ли да попитам нещо.Решихме да купим колони 2х600w.Избрахме усилвател behringer epq1200 към който може да се свърже 2х600 на 4 ohm 2бр. колони.Остава миксера какъв да е,за да можем да свържем 2 или 3 микрофона и двата клавира. Погледнах отзад на усилвателя от снимките и доколкото рабрах се свързва само 2 кабела,които предполагаm ще идват от миксера,а от там стигнах до извода,че ще трябва да купим само 2 XLR кабела и да свържем по 1 на всеки клавир. И сега.......2 Клавира от които излизат по 1 XLR кабел(на единия клавир лявата колона,на другия дясната ако е така...)-който ги свързваме към миксера.От миксера излизат 2 кабела към усилватела(които предават звука от клавирите към усилватела),а в усилватела са свързани 2та тонколона. Има миксери с вградени усилватели мишпулт ли са нещо от този сорт.Ако иа възожност всичко да свържем само в един миксер до 400-500лв предложете оферти. Тонколоните не са проблем те са избрани или ще са 2х600 или 2х400 на 4 ома. Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Юни 4, 2014 Отговорено Юни 4, 2014 Явно не си намерил човек, който да даде правилното решение. Или изобщо не си търсил. Защо тогава го написа? Цитирай
dedo pop Отговорено Юни 4, 2014 Отговорено Юни 4, 2014 Пълна каша са тия описания. Първо - имате два клавира. С тях ходите на участия, като явно ви трябват и поне два микрофона. Значи, примерно двамата клавиристи свирят и пеят. Примерно сега ще се засилите към морето, да свирите в някоя кръчма. И си търсите оборудване. Насочили сте се към тонколони 600 вата на 4 ома. Марка и модел неясни. Ще ги захранва беринджър 1200, който по спецификации вади 2х600 вата на 4 ома, ама реално е два пъти по-малко. Затова ще се наложи да го надувате и ще има проблеми. Затова ако тръгвате на участия, ви трябва и един резервен усилвател. Трябват ви и два кабела от усилвателя до всяка тонколона, най-вероятно ще са със спикони. Гледайте кабелите да са поне 2,5 квадрата. Тръгнах отзад напред, ама нейсе, карай да върви. Стигнахме до пулта. Трябва да има 2-4 микрофонни входа и минимум 2 линейни стерео входа. Във всеки стерео вход поотделно ще включвате клавирите. Една читава снимка не намерих на тия клавири отзад, да видя какви изходи имат. Приемам, че имат най-вероятно по един стереизход с жак. Та от всеки клавир кабел от изхода в линеен вход на усилвателя. Микрофони - каквито имате със съответните кабели (XLR) в микрофонните входове на пулта. Също е крайно желателно пулта да има ефект. От изхода на пулта към входа на усилвателя два броя кабели, с конектори в зависимост какви са изходите на пулта. Горе долу така разбирам нещата. И сте попаднали на някой, който иска да ви вземе парите. Ако обаче няма да ходите по участия, а ще си свирите за кеф вкъщи, тия 1200 вата са излишни, дори опасни за слуха. 1 Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Юни 5, 2014 Отговорено Юни 5, 2014 dedo pop, да се хванем на бас, че ще направят каквото си искат, но не и това, което си написал! Въпреки, че си го написал правилно и културно. Цитирай
Recommended Posts