Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здрасти хора,

За съжаление ще трябва да започна в този форум като споделя проблема си и помоля някои от вас да ми даде съвет.

Та на въпроса....Преди няколко месеца си купих Ibanez RG и процесор Digitech GNX3000 от САЩ пробвах ги там и всичко беше ОК. Преди 2-3 дена се брибрах в БГ и реших да си посвиря намерих си адаптер за процесора и ги навързах нещата както си правех със старата китара и процесор...... мдам и след това ни звук ни стон. Само някакъв неприятен тих брум от колоните и това е:huh:

Включих си старата китара на мястото на Ибанеца ама пак същото. Включих ибанеца в стария процесор ама пак няма звук. Не знам нещо звука се губи и не мога да разбера от къде идва проблема. (старата китара със стария процесор си бачка нормално)

Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем с техника от щатите ще се радвам да сподели как е разрешил проблема. Предполага, че е нещо от тока ама де да знам...

Благодаря ви предварително!

Отговорено (Редактирано)

Какъв адаптер си му взел? Имай предвид, че оригиналният адаптер дава 9V 2,1A променлив ток на изхода! Т.е. ако си взел адаптер за прав ток - лошо. :huh:

Редактирано от fluti
Отговорено

Ами чесно казано имам един адаптер донесен от Франция, който е от този вид дето има много накрайници (да става на различни неща дето се нуждаят от ток), можеш да му променяш output напрежението и поляритета на тока (плюс отвътре или от вън). Пише че е 600мА и можеш да го нагласиш от 3 до 12 волта. Освентова виждам че пише на гърба "universal ac/dc adapter".

Мислиш ли че само това е проблема? Да търся ли точно такъв адаптер за процесора? 9V 2.1А?

другото което продължава да ме гризе е, че китарата така или иначе не ми дава звук, по какъвто и начин да я вържа.

Някакви предположения?

Отговорено (Редактирано)

Естествено че е това проблема бе човек, твоя адаптер дава прав ток, а на теб ти трябва задължително ПРОМЕНЛИВ - няма плюс-минус!!!. Търси си адаптер, който дава променлив ток на изхода (Не мога дати кажа откъде да намериш, разходи се по магазините - може би във Фактор ще има оригинално захранване, те са вносители на Digitech май... ). Надявам се да не си прецакал процесора вече :killyou:

Пък това с китарата е много странно... Пробва ли на всичките и адаптери дали има звук? Закачи я направо към кубе или където можеш, само с 1 кабел без ефекти и т.н.

Редактирано от fluti
Отговорено (Редактирано)

Още утре ще отида да проверя и може даже направо да си купя един.

Не ме шашкай така за процесора направо ще се побъркам ако съм го скапал. За сега няма признаци това да се е случило... включвал съм го 2 пъти за по 3-4 минути. Нема ли някакви защити вътре за грешен ток?

Пробвах да включа китарата дирекно ама пак не ми дава звук. Отворих я отзад и така като гледам спойките са наред. А последно като свирих с нея в щатите всичко си беше наред.

Нямам идея какво се случва там. Утре сутринта пак ще пробвам, че нашите си легнаха вече:huh:

Редактирано от Guitar_Angel
Отговорено
Още утре ще отида да проверя и може даже направо да си купя един.

Не ме шашкай така за процесора направо ще се побъркам ако съм го скапал. За сега няма признаци това да се е случило... включвал съм го 2 пъти за по 3-4 минути. Нема ли някакви защити вътре за грешен ток?

Пробвах да включа китарата дирекно ама пак не ми дава звук. Отворих я отзад и така като гледам спойките са наред. А последно като свирих с нея в щатите всичко си беше наред.

Нямам идея какво се случва там. Утре сутринта пак ще пробвам, че нашите си легнаха вече:huh:

Кажи какво стана като станаха ваште.. :huh::metalist::rolleyes:

Отговорено

епа и аз съм чувал че у америка тока не бил 220 волта у контакта--мисля че беха с по 100 и нещо==волта--един френд имаше процесор от америка и тука се наложи да си купува захранване за наще токове

а тва за китарата е ебати шита--пробвай директо кабела от китара да го включиш в усилватела---увеличи всички адаптери на китарата

ебали му мяката оти ебати шита да даеш толко пари за нещо и да не моеш да му се накефиш шо доде от уса

Отговорено

Аз пък се чудя кое вътре му работи на променлив ток, че са го направили така... :wall: Може би заради голямата консумация?

Отговорено

Няма общо с консумацията. Предполагам, че са сложили вътре гарантирано чист изправител и филтър, за да не излезе име на ефекта, че е бръмчащ. Както Никифена слага в неговите ефекти... :D

Отговорено

Аз имам 1 процесор и 2 итари от въпосната страна и досега (от 2 години насам)

не съм имал проблем с което и да е от тях за щастие : )

Странна работа е тжоето :think: