Jump to content
Българският форум за музиканти

Bugera 6262


bustard

Recommended Posts

Поради определения брой концерти, които се натрупаха на мен и групата ми, разбрах че няма да стане без мощен амп. Ако бях видял избора си преди 2 седмици, щях да се изхиля доста злобно, но Bugera 6262 се оказа много по-добър избор, отколкото мислех :blink: . От начало бях доста критичен към Bugera, но четейки доста мнения точно за този модел(и комбото, и главата), започнах да се колебая. Вчера просто отидох до динакорд в Дружба, колкото да го пробвам и не мисля, че бих могъл да открия толкова евтин амп, който да ми пасва толкова. Определено не сбърках, взимайки го за сметка на Peavey Valve King. Разбира се при първа възможност ще си взема един 6505+ :wub: , но за сега това ще ми върши напълно перфектна работа.
http://instagram.com/p/nppselDwl1/ ще извинявате наличието на Мустачко.  :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С какво ти допада повече от Valveking? Предстои ми покупка на амп и за това питам .. гледам втора ръка ампове, както и нови такива, но разликите от единия до другия са огромни(за пример Randall Diavlo RD100 vs Peavey Valveking MKI vs Marshall JCM2000 DSL/TSL etc.)
И поздрави за покупката :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много по-плътен и остър звук, Gain-a е много по-контролиран и на място, не е просто добавяне на шум. Звучи много повече на място в микса, конкретно на моята група. Не съм сигурен дали ще ти допадне повече, но нищо не пречи да пробваш и двата, просто ние свирим в по-ниска настройка(Drop C) и това е усилвателя, който кара ниските настройки да звучат напомпани. Разбира се е ясно всекиму че това е копие на Peavey 5150-II/6505+ но все пак е доста добър амп.Също така е много по-добър от ниския клас на Marshall, това го гарантирам, защото имам и двата усилвателя под ръка и е ясно, че лампата си е лампа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е то и без концерти  е ясно,че с Hi gain усиловател си звучиш  трепач във всички строеве.Няма нужда от процесор,кутиики и други алабализми нали.Просто си боцваш китарката от среден клас в Бугерката и толкоз.Хубаво е ,като се купува нещо да се пробва а не да се гледа дали пише Marshall на него.Честито и дълго да те радва,моят 333XL работи безотказно три години с оригиналните лампи.Дали е копие на нещо не ме вълнува изобщо,но бръмчи по малко от всичко дето съм ползувал преди това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разгледайте темата от линка. Става въпрос за Бугера копие на Маршал 1959. Разликите са много в компунентите които се използват и 

трансформаторите. Звука е различен което е наистина разбираемо. Ниска цена различен звук от оригинала. По въпроса за звука на

Маршал спрямо другите усилватели просто Маршал е по-пробивен от останалите усилватели. Звучи по-остро (по-пробивно) спрямо

другите инструменти в групата инъче всички лампови усилватели звучат добре. Въпрос на вкус е кой  каква марка ще избере да използва.

 

http://www.areyouexperienced.net/Bugera1960-Output-Transformer-Upgrade.htm

 

Ето и линк с клип сравняващ Marshall DSL100 и EVH III.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чак пък всички лампови да звучат добре... Генерално звучат по-добре от транзисторните и т.н. гадости, но има и бая смотани лампови. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.