Vlado_Abroad Отговорено Октомври 17, 2006 Отговорено Октомври 17, 2006 (Редактирано) ^Много бих се радвал ако някой може да запише малко семпълчета на усилвателя да ги поуства тък!Сигурен съм,че Сашо има необходимите условия Владо Редактирано Ноември 3, 2006 от MDFk Цитирай
HRS Отговорено Октомври 17, 2006 Отговорено Октомври 17, 2006 Усилвателят изглежда невероятно , пък и като гледам какви части и материали си използвал не се и съмнявам за изработката. Пък и звука ще е доста разнообразен със всичките тия екстри. Много ми е любопитно как ли изглежда отвътре? Фото pls. Цитирай
Gregg Отговорено Октомври 17, 2006 Автор Отговорено Октомври 17, 2006 За съжаление пропуснах да го щракна отвътре, но по-важното е да ти харесва какво излиза навън като саунд. Цитирай
musicman Отговорено Октомври 18, 2006 Отговорено Октомври 18, 2006 Изглежда страхотно! И на мен ми е интересно ако може да се чуят някакви семпли. Също така и колко вата е ако можеш да кажеш И дали ще има сериино производство също Цитирай
bratmito Отговорено Октомври 18, 2006 Отговорено Октомври 18, 2006 Щом е с 2ХЕЛ34,значи би трябвало да е около 50W,но все пак нека автора да каже. Аз пък искам да питам звука с какъв "отенък" е - Marshall,Mesa/Boogie,Fender,Bogner....... :hello: Цитирай
docc Отговорено Октомври 18, 2006 Отговорено Октомври 18, 2006 (Редактирано) ^Мощността е около 50W при class АB и около 35W - class A.Звукът не бих го оприличил на нещо познато(за мен).Определено има собствен характер(което е най-приятното).Все пак(сравнен с неща,които са ми познати в някаква степен) - в class A + 1x12" open-back с предимно preamp gain,усещането наподобява Kitty Hawk 1x12" combo/EL84(само дето "нашият" е определено по-динамичен - пък и КН не е кой-знае каква "летва",според мен),а с 2x12" open back и повече volume(за сметка на gain),може да се "изрови" аналогия с Vox AC30.С 4х12" + class AB + триоден режим,бих могъл да го ориентирам към Dual Rectifier с EL34 +vintage режим на drive ch. + tube rectifier + "spongy"-power режим - но това е една твърде не-mainstream конфигурация при Mesa-та и най-вече целИ,да И даде възможности за разнообразие,отколкото да подчертава/утвърждава характерност. Искам пак да спомена,че горните сравнения са по-скоро насочено-извличани,отколкото спонтанно-асоциирани! ...А и пробите продължават! Редактирано Октомври 18, 2006 от docc Цитирай
Gregg Отговорено Октомври 18, 2006 Автор Отговорено Октомври 18, 2006 Няма 50W, защото в клас А не може да се постигне такава мощност, иначе няма да е клас А. По-скоро мощността е 35-40W /измерена върху резистивен товар/. Усещането за мощност е донякъде субективно, тъй като зависи и от кабинета. Ако ползвате с 3 dB по-чувствителен кабинет, на една и съща мощност ще се чува до 2 пъти по-силно, но тези неща са известни. Цитирай
TONY Отговорено Октомври 18, 2006 Отговорено Октомври 18, 2006 Дизайна е перфектен! Леко само не се врьзва врьтката на СОЛО потенциометьра (не знам дали няма още по малка бяла пилешка глава като размер или друга по гьзарска врьтка)- лесно може да се смени. А всьщност за какво служи този соло потециометьр? Цитирай
Gregg Отговорено Октомври 18, 2006 Автор Отговорено Октомври 18, 2006 (Редактирано) ^Да. Копчето беше сменено и в момента е друго. Редактирано Ноември 3, 2006 от MDFk Цитирай
HRS Отговорено Октомври 19, 2006 Отговорено Октомври 19, 2006 Здрасти Gregg. Искам да те питам, дали би споделил как точно си направил надписите върху шасито на усилвателя? Така като гледам май първо е минало на електростатично боядисване и после ..... Моля, ако имаш време, обясни го малко по-подробно. Цитирай
Gregg Отговорено Октомври 19, 2006 Автор Отговорено Октомври 19, 2006 Използвани са общодостъпни техники. Шасито и панелите са минали прахово покритие цвят черен мат. Надписите са ударени на сито. Цитирай
wolfgang Отговорено Октомври 24, 2006 Отговорено Октомври 24, 2006 евала на майстора и честито на притежателя! Цитирай
hypermusic Отговорено Октомври 25, 2006 Отговорено Октомври 25, 2006 Все още чакаме семпли...!!! Айде бе хора, пуснахте тука снимки за плакнене на очите и сега кво?? Цитирай
Gregg Отговорено Октомври 25, 2006 Автор Отговорено Октомври 25, 2006 (Редактирано) Не сме забравили - нека собственикът да му се нарадва и го разгрее още малко, и ще има семпли. Редактирано Октомври 25, 2006 от Gregg Цитирай
Recommended Posts