Jump to content
Българският форум за музиканти

Неприятно бучене...


kiik

Recommended Posts

Ами за дистър и драйв хубаво кара два месеца ама я сложи батерия в дилей камионче, да речем DD или RV на Boss сериите дали ще изкара и половин час.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моя DigiTech DigiDelay дори не тръгва с батерия. Т.е. тръгва, ама колкото да светне. Оттам насетне не функционира нормално или изобщо не работи. Инак ТюбСкриймъра кара супер дълго време с една батерия, хем не е тру-байпас... :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В допълнение на изчерпателните отговори на Ники само ще кажа, че най-лошата идея е да се купи "специализиран" адаптер. Просто няма такова нещо. А и е грозно да дадеш 30 лева за "специализиран" адаптер, след като китайския от 4 лева + два кондензера и стабилизатор за още 2 лева вършат същата работа!!! Аз така съм направил и храня два камиона без ник'ви грижи. Виж линковете, които е дал Ники има всичко по темата. Успех! :)

:)

 

В този слу4ай, аз съм на то4но обратното мнение.

Имах го същия проблем със моят Бос МТ2 откакто имам камион4ето (ве4е три години брум...). И съм купувал мнооого видове трафове и все има брум. С батерийка няма разбира се. Но преди два месеца в един слу4аен магазин, видях траф, "който беше стабилизиран", взех си го и ве4е е абсолтна тишина. Направо се родих с това траф4е. Най/нормално траф4е на което поне на 5 места пишеше 4е е стабилизиран и нямам никакви грижи ве4е. Струваше 18 кинта и към 40 стотинки, но като се има предвид колко съм зле по физика, няма шанс да се оправя със стабилизатори и подобни. Тия дни мога да го снимам.

Ако си от София, отиваш до Халите и тръгваш по Екзарх Йосиф (улицата покрай тях с трамваите, перпендикулярна на Мария Луиза).

На първата пресе4ка завиваш вдясно (или вляво). Там има една верига магаъини за всякакви електри4ески джаджи (4 магазина на една и съща фирма разделени по сздзржание) и е единия от тях са трафовете, не съм сигурен дали беше магазина вдясно или вляво (магазините са разположени по протежението на улица Г.Вашингтон)

 

ето карта

http://bgmaps.com/services/links/links.asp...a95da139ae04e53

 

Според мене си заслужава инвестицията... Трафа дето си взех е 500мА... дет се вика, нека има.

 

П.П *горното мнение се гради изцяло на текста дето е в bold :)

Редактирано от Fenix
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегата BlackDragon тия дни си купи евтинджос адаптер и му сложи стабилизатор. Има точно МТ2. Каза, че е станало перфектно! :D

 

Под "специализиран" адаптер имах предвид такъв, който е ТОЧНО за китарен ефект и струва именно поради този си надпис 30-50 лева. Кой каквото да ми говори - тъпа инвестиция е! :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма нужда да се караме, всички говорим за едно и също.

 

Това, че мога да си направя такъв изправител (и вече съм си правил) не означава, че не бих дал 30 - 40 кинта за добре направен такъв примерно на БОСС - определено много ме мързи напоследък и нямам време да се занимавам с това, така че...

 

От друга страна, не е лошо да се знае за какво става на въпрос, за да може човек да се ориентира по добре при покупка.

 

Мп3-ките които съм постнал в една от темите ясно показват разликата между добре направен адаптер, батерия и кофти адаптер(макар че този който съм натопил да го играе кофти адаптер е всъщност един доста скъп китайски адаптер, който ми струваше тогава към 20 лв).

 

Добавянето на един кондензатор далеч не е rocket science, но ако човек не може да се справи с това отива и си купува нещо което да бачка добре. За съжаление, основният начин да се довери човек при такава покупка (без да си носи китара, дист и кубе за да пробва) е да се опре на марка/модел и някак си почти естествено при нашите условия това се изчерпва с адаптер на Boss, всичко останало може и да върши работа, може и да не върши - божа работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз да допълня мнението на Baby_Thomas , снощи си направих моднатия адаптер, като танк е, металзоната спря да шуми...

Проблеми никакви, стана за 5 минутки всичко :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.