Jump to content
Българският форум за музиканти

Фендер Теле


bras72

Recommended Posts

http://www.ebay.co.uk/itm/291110558243?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2648

 

Здравейте! Фен съм на тези китари и на сляпо си  взех тази от линка от ebay.

Някой чувал ли е такава с активни пикапи ,ако има впечетления моля да сподели. 

Успех на всички китаристи!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,

Не искам да те разочаровам, но според мен си купил хибрид.

Какво мисля аз:

Грифът според серийният номер наистина излиза, че е американски произведен през !993г. До тук добре, но тялото и електрониката, която всъшност не е активна, е на Blade guitars - Бари Левинсон.

Кое ме наведе на тази мисъл ?

Първо плочката отзад, тази със серийният номер, на нея си пише Lewonson

blade_serial.jpg

Второто е характерно за Blade guitars, това е вграденият така наречен The Variable Spectrum Control (VSC), това иначе казано е, active preamplifier/3-band EQ system. Плочката/капачката на електрониката отзад на гърба както и ЦК ключето м/у двата потенциометъра, също са аналогични на Блейдовете.

rotate.90.detail_T2_honey-5.800x533.jpg

rotate.90.detail_T2_honey-6.800x533.jpg

Все пак не бързай да се разочароваш, китарите на Бари Левинсон са на много добро ниво и се славят с високото си качество.

Дано съм бил полезен, другият път като искаш да похарчиш 1500 лв., по-добре гледай да залагаш на светло, т.е. води се от принципа, око да види, ръка да пипне, ухо да чуе.

Редактирано от ciriljhonson
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 ^+10 (Абсолютно точно ревю на ciriljhonson).

Понеже и аз съм на вълна Теле и дебна скрит в сенките в Ибей...

искам да добавя че миналата седмица написах рипорт до ebay.co.uk за едно Теле, което набираше устремна скорост с цената, а беше финно

направен, но все пак фалшификат. Китарата беше свалена от сайта след 5 минути и не се появи повече. Пазаруването в ибей е свързано с ясни рискове, и следва да се прави внимателно. Все пак понякога има истински попадения. 

 

Edit: един от номерата на продавачите, когато са наясно че не продават "истински" инструмент е да споменават само модела: "...Great Telecaster guitar... ", но никъде не се споменава примерно Фендер. В конкретния случай обаче не мога да си обясня едно изречение от описанието, а именно: ".. Featuring rare Levinson custom neck,.."

Аз го тълкувам като "гриф"... или човека не е бил наясно какво продава, или е печатна грешка в бързината и е следвало да бъде "rare Levinson custom body"...

Редактирано от jabs
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@jabs

Човекът е написал rare Levinson custom neck защото това пише на грифа(neck).

Но също така е и споменал че китарата може да е била връщана до продавачът(най-вероятно компанията, магазинът от който е взета) за ремонт ИЛИ е била модел за тестване. Демек бройката от този модел която стои в магазина и може да се пробва свободно от хората. И това ме води до мисълта че и той не знае какво продава защото не знае какво е било правено по китарата. Но това за грифа не го е объркал. (Поне от това което се вижда.)

Колкото до самата покупка лично аз никога не бих дал толкова пари съдейки само по снимки.

Редактирано от genatawa
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@genatawa,

Levinson пише на neck-plate-а :)

На грифа (ако не ме лъжат старите ми очи) пише Fender Telecaster Made in USA, blah, blah и така нататък :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сори че спамя, но ми стана интересно.

Като цяло, не бих казал че сделката е лоша.

Американски Стандарт в момента с малко късмет може да се намери за около 650-700 паунда.

Ако приемем че грифа е оригинален и то от деветдесетте, а тялото е от споменатата фирма... цената не е крайно лоша според мен. И е възможно китарата да е добра за парите си. 

Ако не се робува на името, естествено :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбира се, че не е лоша китарата, поне по опис и снимки. Дано не се разбрало че човека се е прецакал, даже напротив, 1500лв. за добра китара с хубава електроника и куфар си е О.К.

Тук пак се набъркваме във вечната дилема, дали пазаруването по интернет е основано. Аз съм за от една страна, защото може да се попадне на рядко хубави и интересни инструменти, и против до толкова, че мошенници има по цял свят, а и както казах по-горе, качествата и недостатъците на един инструмент се разбират чак като го хванеш в ръце.

Редактирано от ciriljhonson
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знам, че съм оффтопик, но.....

Аз винаги си купувам китарите онлайн, което е отвратително, но ако се касае за скъп инструмент ,а  аз имам афинитет към такива, как по дяволите да стане?

Примерно искам да си купя Gibson Les Paul 58 Reissue VOS. Къде да го пробвам и как да го пипна? Никак... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Офтопик да се лее, и от мене. Извинете

Най-хубавите ми инструменти са купувани именно по споменатият от теб начин, но ако човек не познава тънките разлики, ако се осланя само на надписи и марки, ако няма никакъв или почти никакъв опит, по-добре не рискува.

П.П.Що се отнася до Gibson Les Paul 58 Reissue VOS, имам два в гаража ела да ги пробваш. (joke)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен съм. Моите инструменти също така са купувани. Мисълта ми е, че дори човек да познава тънките разлики, не може да съди за това как ще звучи китарата. Да, няма да е менте, но има едни тънки разлики в звука за които.... ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ехааааа.... люблю оффтопика :)

 

Пореден оффтопик:

 

И аз така питам, как иначе да стане... нов MIA Стандарт в България е >2500 лева.

Тоест, ако се уцели правилната китара и се вземе от нета, пестят се едни примерно 1000 лева, понякога за инструмент почти недокосван или с козметични дефекти (поправими), или... просто забравен в някой ъгъл защото човека не свири вече или има още 20 китари. Случаи всякакви. Аз също купувам основно от ибей, и примерно съм крайно доволен от купените два Гибсън Къстъм Шопа, нищо че едния дойде само с кожената книжка за сертификата, а вътре сертификат нъц :)

 

Има си начини за проверка на много неща по китарите, в това отношение и Фендер и Гибсън са отзивчиви и отговарят :) 

 

В тоя ред на мисли, стигнал съм до извода че ако снимките на инструмента са малко, тъмни и не на фокус.... работата мирише :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти, благодаря на всички.

НЕ съм китарист - пианист съм ама като всички клавиристи имам афинитет към китарата ,та подрънквам .най- вероятно съм се прецакал.Исках оритинално американско теле .Заложих по някаква интуиция ,както прява всеки път и досега не съм се подлъгвал .от ebay съм си купил всички клавири и то клавири струващи тук от 5000 до 90000 лева като yamaha motif xs и наскоро korgkronos .И от двата инструмента съм супер доволен и са като нови.За съжаление с китарите не е така ,въпреки ,че акустичната ми такамине пак е от там .Дано и този път интуицията не ме подведе .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не си се прецакал, не ни се връзвай на лакърдиите :)

 

Edit: към горния ти въпрос : имаш ли някъде в китарата батерия от 9V?

Редактирано от jabs
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако всичко е оригинално то би следвало, адаптерите да са стандартни, магнитни. В китарата имаш обаче вградена система(само как звучи) разработена от Blade, а именно The Variable Spectrum Control (VSC), това си е един преамп с тон контроли, захранван от 9 волтова батерия.

П.П. Дано не робуваш на марки и надписи, защото китарата наистина може да се окаже и доста добър инструмен, нека пристигне, пък после ако искаш сподели.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.