Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте,

Търся колега с бас кубе/кабинет, който е склонен да се раздели с него за една вечер.

Знам какво е непознат да свири с техниката ти, затова предлагам депозит като гаранция че няма да потроша техниката.

На ситуацията:

Поканиха ни на хижа с един приятел китарист, оборудван с Fender Blues Deluxe Reissue (1x12, 40w)

http://www.ultimate-guitar.com/reviews/guitar_amplifiers/fender/reissue_blues_deluxe/

Разполагам с родно сглобявана Marshall глава (100W 8ома), подходяща и за бас, както и празен кабинет с място за 1х12.

Баса ми е 4 струнен, активен, по-ниски настройки не смятам да му причинявам (казвам го ако ще е полезно за съветите)

Говорителя ми изтрещя преди време и нямах време да взема нов и така се стигна до този пост...

Събитието се пада събота срещу неделя.

Благодарен съм предварително на всеки отделил време да драсне тук.

П.с. Приемам съвети и дали през фендър усилвателя има шанс да звучим двамата без да е трагично...

Поздрави,

Жоро

Отговорено

Мога да ти дам тия сандъци: 

LW1000_55_L_Helix_DB69_1_free_air.jpg

Говорителите са тези: 

LW1000.jpg

На 4 ома са, но може да ги вържеш последователно.

Скоро ще им правя истински кутии, така че няма проблем ако се наранят кутиите. Само говорителите да останат здрави :)
До метро станция Сливница живея. Пиши ако те устройват.
Иначе евтина 12-ка е тази: http://radimexbg.com/?pid=1%20%20%20%20%20%207084
Ама и тя е 4 ома...
Отговорено

Поздравления, че си предложил помощ! Искам само да предупредя, че тези нискочувствителни говорители с малко Xmax и поддържана термична мощност могат лесно да се повредят при повечко напъване, особено в тези кутии, които явно не са за тази работа .Нека бъда разбран правилно, искам само да предупредя, че съществува такъв риск. Още веднъж, адмирации за жеста.

Отговорено

При последователно свързване няма да е повече от 50-60 вата на говорител. Мисля ще изкарат една вечер напъни :)

Иначе сандъците са почти затворен обем(имат по една малка дупка отзад), без оребрения и вата... Бяха просто уж за временно ползване, докато сметна и сглобя читави кутии. Измерил съм им параметрите, по които да смятам кутиите.

Отговорено

Темата е за триене/ключ.

БЛАГОДАРЯ на отзовалите се. Известно време нямах интернет и не успях да се свържа навреме за техниката.

В крайна сметка фендера издържа активния ми бас, драйва си го биваше (а предвид че е Басман базиран усилвател - доста добре обади).

Поздрави!