ALBIREO Отговорено Февруари 3, 2005 Отговорено Февруари 3, 2005 Аз искам да ви дам следния съвет как да си държите перцето:Дръжте го здраво, че като падне става излагация Особено по концерти Това е :green: хаха АбсИлютно вЕрно. Вие ще гледате така: А публиката така: Цитирай
Mephistopheles Отговорено Февруари 3, 2005 Отговорено Февруари 3, 2005 Държа го здраво с цяла ръка, да ми ляга удобно в дланта и го движа нагоре-надолу докато свърша... голям кеф е :inlove: За перцето става въпрос де :twisted: Цитирай
MDFk Отговорено Февруари 3, 2005 Отговорено Февруари 3, 2005 офф:снимките в началото като че ли ги нямаше като поствах маалко по-рано..начи хвата ми няма нищо с това от снимката на Дайм :wall: ..но пак е некъф,тъповат такъф.. Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Февруари 3, 2005 Отговорено Февруари 3, 2005 1. Темата е яка.2. Ван Хейлън свири с перце между палеца и средния. 3. Аз свиря обикновено. Като Дайм примерно... разбрахте ме Абе ма'а му стара не мога да разбера откъде ги гледате тези легенди... Van Halen си държи перцето по съвсем нормален начин и го мести между средния и палеца само когато прави дабъл-хенд... п.с. съкс ...просто. Темите от типа "как държите перцето", "къв модел перца използвате", "защо Марк Кнопфлър не използва перце" ги зяпам нон-стоп по всички китарни форуми през последните 6 години....винаги се стига до абсурдни обяснения.....и винаги извода е "както и да е - важното да ти е удобно и да свириш чисто". Все таки де сигурно е интересна и яка, щом ви харесва аз съм длъжен да предупредя за крайния резултат...хахахахаххаха Тия "легенди" ги гледаме от книгата която AXE се скъса да препоръчва. Correct practising или там каквото беше. Междудругото съм го чувал от още поне 2 места. Цитирай
synchu Отговорено Февруари 3, 2005 Отговорено Февруари 3, 2005 Хахахаха.... култ Айде фърли един поглед на някое видео на Van Halen или даже снимки... Ама както и да е де - все тая. И с перце между безименния и малкия да свири пак си е Van Halen, и щом му е удобно. п.с. "легенди"~"чувал съм"~"казвали са ми"~"споменаха, че"... Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Февруари 3, 2005 Отговорено Февруари 3, 2005 Хахахаха.... култ Айде фърли един поглед на някое видео на Van Halen или даже снимки... Ама както и да е де - все тая. И с перце между безименния и малкия да свири пак си е Van Halen, и щом му е удобно. п.с. "легенди"~"чувал съм"~"казвали са ми"~"споменаха, че"... Хехехе истина = видях го Цитирай
Steve_Vai Отговорено Февруари 4, 2005 Отговорено Февруари 4, 2005 Не знаех досега, че си държа перцето като Хамет, но си е баш така! Странно :think: Пък и така ми е лесно да стигна бързичко до "арм-ръчката" ( :green: ) на тремолото. Мисля, че е удобно и практично. Цитирай
James Hetfield Отговорено Февруари 4, 2005 Отговорено Февруари 4, 2005 Кат' бат' James Hetfield :green: Цитирай
DaftFunk Отговорено Февруари 4, 2005 Отговорено Февруари 4, 2005 Абе това .. "Аз като еди кой си ... баси! Тва е тъпо .. то си има няколко хватки ;-) и всеки китарист както си усеща . Аз например си меня захвата понякога ако искам да заглушавам и да правя бързи махове в двете посоки за некви жици .. съотвтно като си дрънкам акорди или някой лежерни солца .. си го хващам по отпуснато ... ама не съм обръшал внимание че да си сравнявам захвата с "като на еди си кой .... " тва е мнохо кухо ~ с извинение към онези които са посочили такива сравнения по-горе Той Assoass добре го каза по-горе че го държи като Марк Нофнър ама никой не му верва ;-) между другото за стила на Марк има какво да се каже но определено не в топик за "свирене с перце" Все пак да разгледам по-горе снимките че и аз да не остана назад да си кажа като кой си държа перцето .. или може би кои го държи също като мен ! Абе майната им на перцат ! Класическа школа рулз ! пръсти му е майката ! Цитирай
DaftFunk Отговорено Февруари 4, 2005 Отговорено Февруари 4, 2005 (Редактирано) Аз пък съм инструментален мелез - което ми позволява да пиша и тук Аз хващам по (предполагам) Даймбег Деръловския вариант - показалец и палец,с изпънато кутре,но свити пръсти.И това май е оптималния при мене вариант.Макар 4е съм се усещам и по друг на4ин да свиря,от време на време.. И аз кат колегата де ... съответрно като покойния Darrell ... лека му пръст ... Така де .. палец и показалец близо до върха на перото останалите пръсти свити с изпънато кутре... май съм доста стандартен За арпежиране обаче съм намерил по удобна хватка .. особено при заглушаване пак палец и показалец само че палеца ми идва по в основата на последната фаланга на показалеца .. все едно на Х пръстите стават за да е по стабилен захвата. Никой май не спомена за прехвърлянето на перото между пръстите за преминаване в режим "пръсти" така че хем да ти е в ръката хем с едно движение пак да ти е между палеца и показалеца което е готин трик само че требе тренинг ... за този трик ;-) аз все още го мъча ! P.S. колега това за марката перца наистина е тъпо.. то цялата тема е кухарска ... марката не знам ама ползвам "medium" принципно. Редактирано Февруари 4, 2005 от DaftFunk Цитирай
Glacierise Отговорено Февруари 7, 2005 Отговорено Февруари 7, 2005 И аз го раздавам нормално - перцето ми ляга успоредно на палеца, перпендикулярно на показалеца. Освен тва не свивам пръстите. Цитирай
jFog Отговорено Февруари 10, 2005 Отговорено Февруари 10, 2005 Ето и някои по странни: -Kirk Hammett - стандартно с палец и показалец, но много често изпъва останалите пръсти все съм знаел че с Бай Кърк-а си приличаме по някой неща.... но инъче.. хващам перцето както ми е удобно Цитирай
Fenix Отговорено Февруари 11, 2005 Отговорено Февруари 11, 2005 мюзикмен - ми за тва си носи винаги резервно в джоба, аз така правя. Аз докато го извадя от джоба и то солото свършило А иначе не ви е трудно да се досетите аз като кой го държа, но не заради него, а просто щото така ми е най-удобно Цитирай
Steve_Vai Отговорено Февруари 11, 2005 Отговорено Февруари 11, 2005 А иначе не ви е трудно да се досетите аз като кой го държа, но не заради него, а просто щото така ми е най-удобно Е, то много ясно, че така ще кажеш Цитирай
Recommended Posts