AXE Публикувано Февруари 3, 2005 Публикувано Февруари 3, 2005 Странно че досега няма такава тема. Най разпространеното хващане на перцето е като на Dimebag Darrell Ето и някои по странни: -Kirk Hammett - стандартно с палец и показалец, но много често изпъва останалите пръсти -James Hetfield - с три пръста - палец, показалец и среден, като сгъва палеца навънка -Steve Morse - пак трипръстов захват, но с палец извит навътре За Eddie Van Halen не съм сигурен, ама съдейки по това което видях, май го държи както му падне :green: (3 пръста, палец и показалец, палец и среден ) Аз си държа перцето като Steve Morse. Пробвал съм и по друг начин, ама тва ми е най-удобно. Дали защото така съм свикнал Цитирай
assoass Отговорено Февруари 3, 2005 Отговорено Февруари 3, 2005 Аз пък си държа перцето като Mark Knopfler! Цитирай
AXE Отговорено Февруари 3, 2005 Автор Отговорено Февруари 3, 2005 Ти нали си басист бе - къде се буташ? Барабар Петко с мъжете Цитирай
pacman Отговорено Февруари 3, 2005 Отговорено Февруари 3, 2005 Аз пък си държа перцето като Mark Knopfler! и аз така Цитирай
assoass Отговорено Февруари 3, 2005 Отговорено Февруари 3, 2005 Че и то паЦмен е басист, ма пак отговаря...Явно му е харесало ...С мъжете де Цитирай
AXE Отговорено Февруари 3, 2005 Автор Отговорено Февруари 3, 2005 Сус бе :killyou: - тука е раздела за китаристи. При вас е друго. Цитирай
pacman Отговорено Февруари 3, 2005 Отговорено Февруари 3, 2005 Че и то паЦмен е басист, ма пак отговаря...Явно му е харесало ...С мъжете де Аааа aассоассе! Внимавай с тези изказвания То втори фефруари мина де, ама се пак... Цитирай
Joys Отговорено Февруари 3, 2005 Отговорено Февруари 3, 2005 Аз го държа като палеца и показалеца са под ъгъл 90 ° и върха на перото стърчи над нокътя на показалеца. Като за тежки рифове. :guitar: :guitar: :guitar: Цитирай
MDFk Отговорено Февруари 3, 2005 Отговорено Февруари 3, 2005 (Редактирано) Аз пък съм инструментален мелез - което ми позволява да пиша и тук Аз хващам по (предполагам) Даймбег Деръловския вариант - показалец и палец,с изпънато кутре,но свити пръсти.И това май е оптималния при мене вариант.Макар 4е съм се усещам и по друг на4ин да свиря,от време на време.. Редактирано Февруари 3, 2005 от MDFk Цитирай
bulby Отговорено Февруари 3, 2005 Отговорено Февруари 3, 2005 Абе и за хватка и за постановка признавам само Марти Фридман ! Ако и аз използвах неговите, досега да са ми оперирали китката едно 3-4 пъти Цитирай
metalmaniak Отговорено Февруари 3, 2005 Отговорено Февруари 3, 2005 Средно между Yngwie Malmsteen и Paul Gilbert. Цитирай
Mephistopheles Отговорено Февруари 3, 2005 Отговорено Февруари 3, 2005 Мойте пера са яйцевидни, като дължината им е средно 1,5 см. Хващам го в дебелата част с палец и показалец, като върха е перпендикулярен на струните. Така доста по-лесно се лавира м-ду 3 струни (примерно) без да се засяга средната. Бе пробвайте Цитирай
Jareth Отговорено Февруари 3, 2005 Отговорено Февруари 3, 2005 (Редактирано) Аз го държа Kirk Hammet type. Така ми е най-удобно. Не знам дали сте забелязали как Petrucci държи перото си. Качва средния пръст върху показалеца и(май) хваща перото и с безименния. Много странен захват. Аз по този начин мога само да си скъсам струните. Редактирано Февруари 3, 2005 от Jareth Цитирай
stratocaster Отговорено Февруари 3, 2005 Отговорено Февруари 3, 2005 ми и аз по стандартния начин, само че си опирам кутрето в тялото на китарата, за повече стабилност. не знам дали е правилно ама така ми е по-удобно. Цитирай
synchu Отговорено Февруари 3, 2005 Отговорено Февруари 3, 2005 (Редактирано) Аз го държа Kirk Hammet type. Така ми е най-удобно. Не знам дали сте забелязали как Petrucci държи перото си. Качва средния пръст върху показалеца и(май) хваща перото и с безименния. Много странен захват. Аз по този начин мога само да си скъсам струните. Не знам къде си го забелязал т'ва. Петручи държи перото по съвсем стандартния начин - показалец, палец. За да хванеш "Джаз 3" по описания от теб начин се искат луеко ала йога умения. Редактирано Февруари 3, 2005 от synchu Цитирай
Recommended Posts