ivo_minchev Публикувано Октомври 12, 2006 Публикувано Октомври 12, 2006 Винаги съм се питал за какво се използва втория вход. Това което знам е че не е за 2 китари. Не е и за стерео ефекти щото имам само един говорител. Очаквам мнения. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 12, 2006 Отговорено Октомври 12, 2006 (Редактирано) Единия вход е за висок изходен импеданс(динамично съпротивление) на това, което включваш(като китара,например), а другия е за нисък импеданс(например сигнал с линейно ниво от предусилвател, или ефект за китара). Също така, може(и е много вероятно) да значи, че единия вход е по-тих от другия с няколко децибела. Като основно правило - включвай китарата в High, а ако използваш ефекти(педалчета, процесор, предусилвател) - в Low. Mисля, че така беше. Двата едновременно не се ползват,тъй като отиват в едно и също предусилвателно стъпало, и ако включиш две неща можеш да очакваш много нежелани ефекти, вариращи от шум и изкривявания, до повреда(макар и рядко) на едно от нещата(поради претоварване по изход), които включваш, или по-рядко на предусилвателното стъпало. Аз лично успях да опукам преди години изходното стъпало на дистера на един приятел(DOD Metal Maniac) с моя тогавашен правен прототип на MT-2 Metalzone, и трябваше да му го ремонтирам. Не знам дали беше точно защото се бяхме включили към един вход(по негово настояване), или просто касетофона, с който свирехме имаше твърде малко входно съпротивление, но крайния транзистор на додчето беше заминал(за разлика от якия 2SC945 на мойто педалче ). Редактирано Октомври 12, 2006 от Evtim Djerekarov Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 12, 2006 Отговорено Октомври 12, 2006 Ако имаш упътване за АМР-а или можеш да немериш такова в нета погледни какви са стойностите на съпротивленията на двата входа. Както и къде какво се включва, ако пише. Предполагам, че нямаш, защото инак нямаше да питаш. Потърси една тема за ДИ БОКС-овете и погледни описанията на niki123bg, много добре беше обяснил всичко за съпротивленията на инструмента, миксера, ДИ БОХ-а, РС, АМР, ефекти... Освен това съм чувал някои китарни джаджи да имат отделни входове според вида адаптери на китарата (синглъл или дабъл)... Цитирай
Recommended Posts