Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос за Low U High входовете на кубе


ivo_minchev

Recommended Posts

Винаги съм се питал за какво се използва втория вход. Това което знам е че не е за 2 китари. Не е и за стерео ефекти щото имам само един говорител.

Очаквам мнения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Единия вход е за висок изходен импеданс(динамично съпротивление) на това, което включваш(като китара,например), а другия е за нисък импеданс(например сигнал с линейно ниво от предусилвател, или ефект за китара).

 

Също така, може(и е много вероятно) да значи, че единия вход е по-тих от другия с няколко децибела.

 

Като основно правило - включвай китарата в High, а ако използваш ефекти(педалчета, процесор, предусилвател) - в Low. Mисля, че така беше:dance:.

 

Двата едновременно не се ползват,тъй като отиват в едно и също предусилвателно стъпало, и ако включиш две неща можеш да очакваш много нежелани ефекти, вариращи от шум и изкривявания, до повреда(макар и рядко) на едно от нещата(поради претоварване по изход), които включваш, или по-рядко на предусилвателното стъпало.

 

Аз лично успях да опукам преди години изходното стъпало на дистера на един приятел(DOD Metal Maniac) с моя тогавашен правен прототип на MT-2 Metalzone, и трябваше да му го ремонтирам. Не знам дали беше точно защото се бяхме включили към един вход(по негово настояване), или просто касетофона, с който свирехме имаше твърде малко входно съпротивление, но крайния транзистор на додчето беше заминал(за разлика от якия 2SC945 на мойто педалче :godbless: ).

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако имаш упътване за АМР-а или можеш да немериш такова в нета погледни какви са стойностите на съпротивленията на двата входа. Както и къде какво се включва, ако пише. Предполагам, че нямаш, защото инак нямаше да питаш. Потърси една тема за ДИ БОКС-овете и погледни описанията на niki123bg, много добре беше обяснил всичко за съпротивленията на инструмента, миксера, ДИ БОХ-а, РС, АМР, ефекти...

Освен това съм чувал някои китарни джаджи да имат отделни входове според вида адаптери на китарата (синглъл или дабъл)...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.