invisible Публикувано Март 31, 2014 Публикувано Март 31, 2014 Здравейте. Имам споменатия процесор от заглавието на темата и искам да попитам дали може да се ползва като footswitch за кубе? Имам VOX VT-40 и се чудя дали може да се направи подобна връзка да използвам ефектите и банките на кубето и да ги сменям от процесора. Ако не ще търся да купувам vfs5. Цитирай
musicman Отговорено Март 31, 2014 Отговорено Март 31, 2014 Можеш, но само 2 канала. Не знам на този Вокс какво точно може, но на обикновен усилвател с два канала, например чист и драйв можеш да си ги сменяш. Цитирай
invisible Отговорено Април 1, 2014 Автор Отговорено Април 1, 2014 Благодаря ти ще го пробвам довечера да видим какво ще стане. Ако някой има други идеи или предложения да споделя Цитирай
musicman Отговорено Април 1, 2014 Отговорено Април 1, 2014 Какви предложения бе човек Има един изход за превключване на усилвател. Това е. Вече зависи от усилвателя. Трябва да видиш твоя какъв суич приема и евентуално да си направиш преходник, ако е необходимо. Ако имаш MIDI вход на усилватела, по MIDI можеш да направиш много повече неща. Съвсем отделен е въпросът има ли смисъл в това, което се опитваш да направиш? Имаш моделинг комбо и моделинг процесор, което си е почти едно и също. Между другото GT-8 цата си е страхотна машинка, доста хора я ползват за ефекти. Например Нуно Беренкорт. Само, че го ползват в хубав усилвател. Цитирай
invisible Отговорено Април 1, 2014 Автор Отговорено Април 1, 2014 Добре а как да ползвам процесора през кубето без звука да се влияе от ефектите на кубето? Цитирай
G.Varbanov Отговорено Април 1, 2014 Отговорено Април 1, 2014 (Редактирано) През чистия канал с изключени ефекти на кубето. Редактирано Април 1, 2014 от G.Varbanov Цитирай
Slide Отговорено Април 4, 2014 Отговорено Април 4, 2014 Не съм запознат с тоя Вокс и колко добри са банките и пресетите му, ама не е ли по-добре да ползваш тези от процесора...? Примерно - чист канал на Вокс - и вече пресет по избор - крънч, драйв, някакъв соло пресет от Боса + там желание ефекти. Реално имаш техниката - експериментирай. Цитирай
Telerig Отговорено Април 4, 2014 Отговорено Април 4, 2014 Теоретично може да пробваш този път - китара - процесор ( с изключен спийкър симулатор)-оттам в ретърн вход на усилвателя ( би трябвало да имаш сенд-ретърн вход -изход отзад на панела). Така ще елиминираш преамп секцията и ефектите на усилвателя си и ще свириш само с пауър секцията. Дали комбинацията ще е задоволителна зависи от това какво имаш и какво се търси като резултат. Цитирай
Recommended Posts