G.Varbanov Публикувано Март 29, 2014 Публикувано Март 29, 2014 Dunlop усетиха, че се създава пазарна ниша за подобни китари и започнаха да правят това, което DR произвеждат от доста време. Надявам се само да се сетят да развият малко 8-ма струна, за да влиза в ключа без проблем. В раздел Нови за 2014: http://www.jimdunlop.com/products/new Цитирай
spd7693 Отговорено Март 29, 2014 Отговорено Март 29, 2014 Само от 10-ки нагоре ли са? И да, вече разбирам защо се драпва басът, ако някой китарист свири на толкова много струни, 74 си е направо струна за бас. Предполагам, че стандартно тези китари са правени за по-дебели струни, но да питам все пак. Цитирай
G.Varbanov Отговорено Март 29, 2014 Автор Отговорено Март 29, 2014 Това е за момента, ще видим какво ще изкарат по-нататък. Цитирай
spd7693 Отговорено Март 29, 2014 Отговорено Март 29, 2014 За тези струни може ли да се ползва нормално перце 1.2 мм? Извинявай за спама, като ми отговориш, ако искаш си разчисти темата. Цитирай
G.Varbanov Отговорено Март 29, 2014 Автор Отговорено Март 29, 2014 Можеш да свириш с квото ти душа иска стига да ти е удобно. Аз свиря с всичко между 1 и 2мм. Ola Englund свири с 0.7мм на 7 и 8 струнни китари - въпрос на лични предпочитания. Цитирай
serengeti Отговорено Март 30, 2014 Отговорено Март 30, 2014 Като цяло качеството на Дънлоп няма нищо общо с ДР,първите свършват за седмица,а с Др мога да карам и месец.Като се доближават до Еликсир но без глухия им тон,който не харесвам.А струна не съм късал не мога да си спомня откога.Така се спестява особено с 4-5 китари,коитода се поддържат 1 Цитирай
G.Varbanov Отговорено Март 30, 2014 Автор Отговорено Март 30, 2014 Толкова са ми китарите. 2 са с DR, 2 с Dunlop и 1 с Ernie Ball. Dunlop са най-малко издържливи, дори едни ми бяха ръждясали в запечатан плик, но чак 1 седмица само да държат не е. Зависи колко се потиш и дали ги чистиш. С кърпичка и FastFeet издържат около месец с 2-3 часа свирене на ден. DR са доста добри, но ги няма навсякъде. Ще ги пробвам тези като излязат, защото ми е интересно дали са съобразили да развият малко 8-ма струна като при DR. Цитирай
spd7693 Отговорено Март 31, 2014 Отговорено Март 31, 2014 С кърпичка и FastFeet издържат около месец с 2-3 часа свирене на ден. Да нямаш грешка, Гошо? Не беше ли FastFret? Цитирай
G.Varbanov Отговорено Март 31, 2014 Автор Отговорено Март 31, 2014 За къде ли щях да съм без теб :> Цитирай
rossa Отговорено Април 25, 2014 Отговорено Април 25, 2014 С кърпичка и FastFeet издържат около месец с 2-3 часа свирене на ден. Да нямаш грешка, Гошо? Не беше ли FastFret? Не се става guitar master само с бързи ръчички, трябват и бързи крачета! 2 Цитирай
lyu_records Отговорено Май 17, 2014 Отговорено Май 17, 2014 Ola Englund не е капацитет за сравнение различно от това на рекламно лице с много демота на различни "ампове" звучащи еднотипно. В което няма нищо лошо това му харесва, това прави а и може да го прави. Дайте сравнение примерно с Тony Macalpine или Tosin Abasi Цитирай
IcoExistEnds Отговорено Септември 2, 2014 Отговорено Септември 2, 2014 На Dunlop съм пробвал само 6-струнни комплекти (нормални както и Heavy Core серията им) и също не бях очарован. Не мисля, че ще е по-различно и с 7 и 8-струнните.Аз също съм за DR. Честно казано нямаше да стигна до тях, ако не ми се бе наложило да търся 7 и 8-струнни комплекти, но в момента дори и да намеря друга марка "многострунни" комплекти не бих рискувал .А за перцата - гледах и Миша, че в някакъв момент е решил да свири с 0.46 mm... Цитирай
Annonnymоus Отговорено Септември 30, 2014 Отговорено Септември 30, 2014 DR имат ли струни 10-60 (13,17,28,38,48 примерно) за 7 струнна китара?Уж търсих, но не намирам. Може и в мен да е грешката де. Иначе съм установил, че това е размера, който ми е удобен, и не ми се експериментира с други. Но ако имат бих ги пробвал, щом ги хвалите толкова. Цитирай
Recommended Posts