Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте, не съм на ти с тея неща, но искам да купя микрофон за женски вокал (ако има значение). Можете ли да ми предложите някакви микрофони около 250-330 лева е не е фаталано +20-30 лева, но да не е някаква фрапираща разликата. Разбира се можете да ми кажете по-добре сложи още някой лев и вземи нещо по-каечествено или да ми обясните кое е по-добре да се направи. Трябва ли да ви кажа горе долу гласът ни кого наподобява, каква музика пее и такива неща. Ако можете да ми кажете кое е важно да се гледа в един микрофон. Искам да отбележа, че пее на живо ако това е от значение.(За момиче говорим).

Благодаря ВИ много предварително :)

Отговорено

Трябва ли всяка втора тема да е с еднакво съдържание? Вместо да ни описваш гласа си, разходи се до магазина и пробвай. Ако те мързи, купи си SM58.

Отговорено

Наистина най-добрият вариант е да пробваш. Няма "добър" и "лош" микрофон, има микрофони с различни възможности, които вършат работа за различни предназначения. Такъв за 100 лева (че дори и за 20...) понякога може да ти свърши по-добра работа от такъв за 300 (или поне същата). И докато примерно за бас каса или, да кажем, за акустично пиано сравнително лесно може да се препоръча "правилният" микрофон, всеки човешки глас е специфичен и единствено ти можеш да намериш какво ти трябва за лично твоите нужди. В thomann.de имат записани семпли с различните микрофони, които предлагат, но не бих ти препоръчал да избираш по това - не са записани с твоя глас, а и все пак са в студийна обстановка, докато ти търсиш за лайф. Но евентуално можеш да си набележиш няколко модела, които да изпробваш след това на живо. SM58, разбира се, е универсален и винаги ще свърши работа, но аз лично не бих го препоръчал на сляпо - има много по-добри варианти като звучене за същите пари. Разбира се, тук става дума за моя глас :)

Други важни критерии, на които да обърнеш внимание - усещане в ръката (тежест, грип,..), сила на сигнала при едно и също гейн ниво спрямо алтернативите, издържливост на изпускане (това по-добре не го пробвай в магазина, а прочети в нета), доколко лови звуци от ръцете ти, както и общо ниво на шум по канала (внимавай да не попаднеш на кофти кабел), pick-up pattern и не на последно място - няма какво да се лъжем - външен вид. Успех с избора и да се похвалиш после!

Отговорено

Това, старите форумджии сте голяма работа.

Човекът пита

Здравейте, не съм на ти с тея неща, но искам да купя микрофон за женски вокал (ако има значение). Можете ли да ми предложите някакви микрофони около 250-330 лева е не е фаталано +20-30 лева, но да не е някаква фрапираща разликата. Разбира се можете да ми кажете по-добре сложи още някой лев и вземи нещо по-каечествено или да ми обясните кое е по-добре да се направи. Трябва ли да ви кажа горе долу гласът ни кого наподобява, каква музика пее и такива неща. Ако можете да ми кажете кое е важно да се гледа в един микрофон. Искам да отбележа, че пее на живо ако това е от значение.(За момиче говорим).

Благодаря ВИ много предварително :)

Това, старите форумджии сте голяма работа. Като ви дразни многократно зададен въпрос, просто подминете въпроса и си спестете негативизма. Винаги ще се намери някой, на когото ще му е приятно да услужи с информация.

Аз съм старо куче в друг форум, вече към 10 години, но такова чудо - да се мрънка за подобно нещо, каквато практика виждам тук, никога не ми се е случвало.

Отговорено

Е първо микрофона не е за мен, а го искам за подарък и не съм наясно с тея неща, че да мога сам да избера микрофона иначе нямаше да питам :)

Отговорено

Микрофон не е удачен подарък. По-добре е ваучер за съответната сума. Причината е същата, поради която и обувките не са.

Отговорено

нямам опит с този безжичен модел, американски SM няма да намериш лесно, всички се правят в Мексико от години, май мернах в базара един, но доста очукан.

Моета препоръка горе е за нова бета версия на SM 58, но ако ти идва скъпо, вземи обикновения SM58. PG серията са по-евтините версии

Отговорено

Искам и аз да попитам нещо и ще го направя в тази тема, за да не отварям нова.

В къщи от време на време си правим домашно караоке. Връзвам лаптопа с уредбата, която има mic in (усилване на микрофона и ехо). Въпросът е, че ползваме микрофон от Джъмбо за 4 лв :D Като се сложи плат отгоре поизчезват звуците от дъха и т.н.

Въпросът ми е дали има смисъл да се вземе маалко по-скъп микрофон и дали ще има осезаема разлика, или без всичките му там мишпултове и предусилватели.

Микрофонът, на който съм се спрял е Electrovoice - Co9, понеже от коментари, които четох май е най-добре откъм цена-качество за тези пари. 

И така... има ли смисъл, или щом се включва директно в уредбата е излишно и пак ще си е мазоч звукът.

Ясно ми е, че и този микрофон няма да е нещо особено, но в крайна сметка всичко е само за забавление в домашна обстановка, нито някога, някъде ще се пее с него пред хора...

И какъв друг евтин вариант има за по-добър начин на озвучаване. Имам и ДВД, което вади по-чист звук от уредбата, но там няма вход за микрофон.