Mutoki Публикувано Март 15, 2014 Публикувано Март 15, 2014 Здравейте, наистина много съжалявам че отново ви занимавам с проблемите си, но вече не знам какво да правя и какво да търся. Нека оставим на страна това че аудио интерфейса ми (м-аудио 410) крашва през 10-20 минути с повод и без повод, това ще го преглътна,. Да оставим това че кюбейса също крашва много често, и това бих преглътнал. Сега вече имам и още един още по жесток проблем, за който вече не доумявам защо се проявява и възможно ли е да се отстрани. Проблема за около 2 седмици ми се прояви 3 пъти (и един път е предостатъчно). Примерно записвам един канал, с някакъв пад от халиона. решавам да му сложа ефект, отивам в миксера, вадя ефекти, вадя списъка с ефекти, избирам си ефект, кликам върху него, и в момента в който започва да се зарежда и програмата мигновено се затваря, все едно някой е затворил директно от хикса. Най-неприятното при този проблем е че всичко което съм направил до момента, без предупреждение отива на кино (няма как да го сеифам при това положение) отделно и досадния момент че трябва да чакам 2-3 минути докато стартирам кюейса отново (заради многото плъгини). И после пак всичко от начало, и то с какъв мерак като не знам в кой момент пак ще ми го затвори и ще го изгубя. Много ви моля, дайте ми съвет какво да правя, ако сте запознати с подобни проблеми. Не съм професионалист, не съм и музикант, не съм ви конкуренция, не искам никаква печалба от музиката която евентуално ще направя. Всичко е единствено и само за удоволствие. Просто имам идеи и искам да ги осъществя, но държа звука да е на ниво. Това е всичко. Благодаря предварително на отзовалите се.
blr Отговорено Март 15, 2014 Отговорено Март 15, 2014 (Редактирано) 1. Намираш си firewire карта с чип на Texas Instruments-това ти решава проблемите със звуковата карта. 2. Купуваш си лицензирана версия на Cubase-това ти решава проблемите с програмата. 3. Ако не ти се плаща, работиш с Audacity. Редактирано Март 15, 2014 от blr 1
enuffZnuff Отговорено Март 15, 2014 Отговорено Март 15, 2014 (Редактирано) Най-вероятно заради пиратски софт .Проблемът може да ти го направи и един единствен плъгин.Махни всички 3d party плъгини! Редактирано Март 15, 2014 от enuffZnuff 2
dontwarrior Отговорено Март 15, 2014 Отговорено Март 15, 2014 Съгласен съм с горното мнение, остави плъгините които наистина ползваш
Mutoki Отговорено Март 15, 2014 Автор Отговорено Март 15, 2014 Да, и аз предполагах че е възможно проблема да идва заради плъгините. Действително тези проблеми започнаха откакто качих пакета с ефектите. При инсталирането им имах възможност да избера кои да се инсталират и кои не, но понеже още не съм запознат с тях (в процес на опознаване на програмата съм) реших да ги инсталирам всичките, да ги прегледам един по един, да чуя как действат и в последствие да реша кои ще ползвам и кои не. Мислил съм и по въпроса да мина на настолен компютър с ФВ адаптер на тексас инструментс, както ме съветва "VIP Listed" но това за моите възможности си е сума, особено имайки предвид, че това не ми е професия. Другото което ме притеснява е ако и тогава продължат проблемите. Това ще са пари дадени на вятъра, а никак не съм добре с парите, имам си и разходи и много други проблеми. Обмислял съм и още един вариант: чувал съм че продуктите на м-аудио работят добре с продукти на Авид. Идеята е да сложа 7-ца за операционна система и да мина на Про Тулс. Най новата версия с която мога да се сдобия без пари е 8. Благодаря на отговорилите.
Mutoki Отговорено Март 15, 2014 Автор Отговорено Март 15, 2014 Объркал съм се, "VIP Listed" е статус, не име на потребителя. Исках да кажа "blr" моля да бъда извинен
blr Отговорено Март 15, 2014 Отговорено Март 15, 2014 (Редактирано) "VIP listed" те съветва да не крадеш програмни продукти. Ако все пак решиш да не послушаш съвета му, иди се оплаквай от проблеми с откраднатото в някой хакерски форум, тук не е мястото. Редактирано Март 15, 2014 от blr
enuffZnuff Отговорено Март 16, 2014 Отговорено Март 16, 2014 Има демо версии, които можеш да тестваш по месец.Оплакванията ти приличат като да откраднеш кола и да звъннеш на собственика му и да го питаш защо не пали
Mutoki Отговорено Март 16, 2014 Автор Отговорено Март 16, 2014 Да, като се замисля прави сте, колкото и грубо да изглежда отношението ви на пръв поглед. Не бива да се поощрява употребата на краден софтуер. Компаниите са се трудили много за създаването му. В крайна сметка няма значение дали искам софтуера за студио с което ще печеля пари, или за да имам с какво да се разсея от проблемите ми, които на никой не пожелавам. Щом искам софтуера, трябва да си платя. Моля темата да бъде изтрита.
blr Отговорено Март 16, 2014 Отговорено Март 16, 2014 Така поставено можеш да си самооправдаеш и кражбата на каквото и да е: инструменти, усилватели, компютри... Точно за такива, като теб има и по-леки, домашни версии на въпросните програми, които са далеч по-евтини, а и както ти написах има и легално безплатна такава. Няма как да ти се помогне, просто защото никой не знае какво са направили хакерите за да можеш да откраднеш програмата. Ако откраднеш кола и повредиш ключалката... И да, темата определено е за заключване.
Recommended Posts