Dark Skywalker Публикувано Октомври 9, 2006 Share Публикувано Октомври 9, 2006 (Редактирано) Здравейте, от известно време насам си премятам наляво-надясно из главата идеята да сложа на моята акустична китара мъничък пиезо- или кондензаторен микрофон с цел да я свържа към усилвател и/или V-amp 2 за целите на експеримента. Не ми трябва особено добро качество, понеже нито съм добър китарист, нито ще правя звукозаписи. Просто ми е любопитно да приложа различни ефекти и симулации към звука от акустична китара. Поразгледах из форума, наскоро някой беше препоръчал за подобен експеримент един микрофон на AKG - моделът беше С 411, ако помня добре. Проблемът е, че на сайта на AKG няма достатъчно добра документация и хич не ми е ясно какъв е изходът на този микрофон, дали му трябва фантомно или друго захранване, както и какъв е изходният сигнал - симетричен/несиметричен, какво му е нивото и т.н. Даже му няма входно-изходната графика и не е ясно става ли за нещо. Да не говорим, че във Фактор го нямат и не е ясно дали ще го имат някога. Друг вариант е Shadow SH 710 -- мога да си го набавя на цена около 85 лева, но отново се сблъсквам с напълно недостатъчна информация. На сайта на фирмата, на петата страница в раздела "Каталог" (http://www.shadow-electronics.com/catalog/index.html) го има, но пише само, че представлява "Small Spot-Transducer with 1/4'' socket". Има и някаква инструкция за монтаж. Е, много благодаря на такова описание... Хубавото за мен е, че е с 6.35 mm моно жак и ще мога да го подам към моя V-amp, а оттам -- към AUX изхода на кубето. В общи линии това е информацията, която имам до момента. Ясно е какво искам да направя, давайте идеи... Давам една първа награда (бира), но ще има и много утешителни (пак бира). Edit: Пръвупиз и пунктоация. Редактирано Октомври 9, 2006 от Dark Skywalker Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
peshoy2k Отговорено Октомври 9, 2006 Share Отговорено Октомври 9, 2006 ами ето ти идея, имам една Ямаха класическа, за това ли иде реч, класическа ли искаш да чуеш, на нея собственоръчно съм инсталирал и се получи доста добре един SHadow преамп, имам и АКГ Ц 411, имам и кондензаторен мик, мога да драсна различни варианти, да се чуе каква е разликата. Ще бъде ли от полза. Използвам Момента още веднъж да предложа откриването на раздел със семпли, където да се пускат различни конфигурации направо в семпли - звук, не теория, не мнения, мненията са за слушателя и нека той прецени най-добре Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dark Skywalker Отговорено Октомври 9, 2006 Автор Share Отговорено Октомври 9, 2006 М-да Ще съм много благодарен, ако пуснеш семпли от подобна постановка! Този SH 710, който съм посочил, трябва да мине първо през някакъв pre-amp, така ли? Като няма документация... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Октомври 9, 2006 Share Отговорено Октомври 9, 2006 Aз мога да добавя семпъл от акустична Ямаха с Fishman Acoustic Matrix Natural II. http://www.fishman.com/products/details.asp?id=24 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
peshoy2k Отговорено Октомври 9, 2006 Share Отговорено Октомври 9, 2006 ОК, сега едва ли ще стане веднага, утре или по-утре ще ги сложа в Звукозапис, и тука ще постна Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Октомври 9, 2006 Share Отговорено Октомври 9, 2006 Дийн Маркли Про маг не знам дали ми се продава знам, че е един от най добрите за целта и ако се реша да го продам, ще му сикам 100 тина лева Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Октомври 9, 2006 Share Отговорено Октомври 9, 2006 тук без да искам се получи майтам исках да напиша искам - а не сикам но като се замислих - сикам идва от английското seek -което на бьлгарски е тьрся тоест всичко е ОК ако навлезе думата сикам в нашия език - АЗ ПОЕМАМ ВИНАТА Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
solo5 Отговорено Октомври 9, 2006 Share Отговорено Октомври 9, 2006 (Редактирано) Аз мога да ти дам идея за 2-3лв как да си направиш Има едни пиезо пластинки, приличат на стотинки Продават се в различни големини Ползват се, за да издават някакъв звук в различни електронни схеми Например в Мултицед-и, разни звънци и т.н Купуваш си едно такова, запояваш му "жиците" и ги свързваш с женски жак 6,3 после залепяш "стотинката" за предната и или задната стена на китарката (тук спецовете да кажат къде е по-добре) Аз лично запоих първо женския жак с "жиците", после пробих дупка в китарата отзад, захванах жака и прекарах кабелчетата до резонанстния отвор на китарата Там ги запоих с пиезо пластинката и после я залепих с лепило прома за вътрешната страна на гърба на китарата и стана 6 и си звучи доста прилично Редактирано Октомври 9, 2006 от solo5 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ivo_minchev Отговорено Октомври 12, 2006 Share Отговорено Октомври 12, 2006 Аз мога да ти дам идея за 2-3лв как да си направиш Има едни пиезо пластинки, приличат на стотинки Продават се в различни големини Ползват се, за да издават някакъв звук в различни електронни схеми Например в Мултицед-и, разни звънци и т.н Купуваш си едно такова, запояваш му "жиците" и ги свързваш с женски жак 6,3 после залепяш "стотинката" за предната и или задната стена на китарката (тук спецовете да кажат къде е по-добре) Аз лично запоих първо женския жак с "жиците", после пробих дупка в китарата отзад, захванах жака и прекарах кабелчетата до резонанстния отвор на китарата Там ги запоих с пиезо пластинката и после я залепих с лепило прома за вътрешната страна на гърба на китарата и стана 6 и си звучи доста прилично Това съм го направил и аз и също звучи добре. Обаче не е така със всички китари. Накоро сложих на един приятел и излязоха само високи. Ако акустиката на китарата има плътен и хубав тон в ниския регистър опитай. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Октомври 15, 2006 Share Отговорено Октомври 15, 2006 По-добре късно отколкото никога Ето обещания семпъл: Клик ми - Обещания семпъл Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts