pacman Отговорено Февруари 2, 2005 Отговорено Февруари 2, 2005 (Редактирано) Като сме го ударили на оффтопик Yamaha RGX-420 S. ... Pickups: 2 x Ceramic Humbucker какво се визира с това керамични ? Тва са керамични магнити. Другите изпозвани са алнико. главно алнико 5, името идва от сплавта(алуминий, никел, кобалт) керамичните магнити принципно имат по-остро звучене. повечето димарцио-та са с керамични магнити. повечето евтини адаптери по скуайъри и т.н. също. Оригиналните адаптери на фендер и гибсън са с алнико 5 п.с. тва не означава че едните са добри а другите лоши де Редактирано Февруари 2, 2005 от pacman Цитирай
Burton Отговорено Февруари 2, 2005 Отговорено Февруари 2, 2005 Повечето модели на DiMarzio, които гледах в сайта им, бяха с Алнико 5...поне повечето от споменатите дотук модели Цитирай
Jackson Отговорено Февруари 2, 2005 Отговорено Февруари 2, 2005 Здравейте момчета, чисто нов съм, попивам информация. Полезна ми е. Ще се радвам да се включа активно в дискусиите. Забивам с Джаксън. Поработвам върху китари чат-пат. Ще ви пусна снимки скоро и ще се радвам на оценка, но трябва да се чуят. Трудно намирам подходящ дървен материал, особено за фингърбордовете. Казвам се Емил Михайлов Цитирай
pacman Отговорено Февруари 2, 2005 Отговорено Февруари 2, 2005 Поработвам върху китари чат-пат. Ще ви пусна снимки скоро и ще се радвам на оценка, но трябва да се чуят.Трудно намирам подходящ дървен материал, особено за фингърбордовете. Казвам се Емил Михайлов Оххооо бравос! колега значи! Ще се радвам да обменим опит Цитирай
niki123bg Отговорено Февруари 2, 2005 Отговорено Февруари 2, 2005 Като сме го ударили на оффтопик Yamaha RGX-420 S. ... Pickups: 2 x Ceramic Humbucker какво се визира с това керамични ? Тва са керамични магнити. Другите изпозвани са алнико. главно алнико 5, името идва от сплавта(алуминий, никел, кобалт) керамичните магнити принципно имат по-остро звучене. повечето димарцио-та са с керамични магнити. повечето евтини адаптери по скуайъри и т.н. също. Оригиналните адаптери на фендер и гибсън са с алнико 5 п.с. тва не означава че едните са добри а другите лоши де Ясно Мерси за инфо-то Цитирай
Steve_Vai Отговорено Февруари 2, 2005 Отговорено Февруари 2, 2005 Повечето модели на DiMarzio, които гледах в сайта им, бяха с Алнико 5...поне повечето от споменатите дотук модели Е, ти какво очакваше? Jackson, макар да не е тук мястото: добре дошъл! Цитирай
pacman Отговорено Февруари 2, 2005 Отговорено Февруари 2, 2005 Повечето модели на DiMarzio, които гледах в сайта им, бяха с Алнико 5...поне повечето от споменатите дотук модели Да sorry грешката е моя Evo-то примерно е с ceramic, Air,PAF и др. са с Alnico V Цитирай
niki123bg Отговорено Февруари 2, 2005 Отговорено Февруари 2, 2005 Повечето модели на DiMarzio, които гледах в сайта им, бяха с Алнико 5...поне повечето от споменатите дотук модели Е, ти какво очакваше? Абе специално онова адаптерче, за което смятам можеш да сключиш сделка и с дявола (за инфо как става тая далавера питай ръсти - иска се малко кръв, крило от прилеп и задължително моето присъствие) си е с керамични магнити Цитирай
Steve_Vai Отговорено Февруари 2, 2005 Отговорено Февруари 2, 2005 Повечето модели на DiMarzio, които гледах в сайта им, бяха с Алнико 5...поне повечето от споменатите дотук модели Е, ти какво очакваше? Абе специално онова адаптерче, за което смятам можеш да сключиш сделка и с дявола (за инфо как става тая далавера питай ръсти - иска се малко кръв, крило от прилеп и задължително моето присъствие) си е с керамични магнити Знам Интересно ми беше дали ще се поправиш Наздраве и бравос! А сделката....много искам, ама няма парички засега....кои знае...може и да ми се случи малко по-натам Ако ти попадне някое - обади се! :violin: Цитирай
edgecrusher Отговорено Февруари 3, 2005 Отговорено Февруари 3, 2005 Това е много интересна тема! Аз лично за себе си все още не съм решил кой е точно любимия ми pick-up. Имам няколко различни китари с различни адаптори и забелзвам, че всяка една от тях звучи прилично различно. например: - Vintage Razer w/EMG H4(passive/ bridge position) ми дава може би най-желания за момента звук,който мога да си позволя. -Jackson RR3 w/Duncan Designed® Detonator™ Humbucker (bridge&neck) - От тази също получавам задоволителен дисторшън звук, но ми се струва че идва леко пресилен.При едни и същи настройки с горната китара се получва по-силно изкривен звук ,което някакси не ме радва(не че не си падам точно по изкривения звук).Просто това води до едно кофти замазване. -Ibanez RG7321 w/AH7 (bridge& Neck) - при тази звука сякаш е най-зле.Звучи доста по глухо на същите настойки както по-горе и дефиницията на тона е по-трудна.Мисля си евентуално за едни DiMarzio Pick-ups като вариант. -Line6 Variax - това е с пиезо и напрактика не е точно адаптор,но самия звук(макар и дигитално модулиран) е на доволно високо ниво.Проблема е че няма специфично "тежко" звучаща бленда.Най-доброто е Gibson Les Paul'58 ,но и това е доста ретро и не може да избяга от онзи "микрофонно" звучащ адаптор на Лес Пола. Цитирай
bobalan Отговорено Февруари 3, 2005 Отговорено Февруари 3, 2005 seymour duncan SH-13 Dimebucker - много яка резачка, много съм доволен от него. Силен сигнал и нисък шум. Лошото е че за чисти китари не става много много, защото пичовете като са го оптимизирали за кривоч са поизрязали ниски и са подигнали среди. Но за тежък стил е мечта. Използван от Даймбег Деръл EMG 81 - жесток адаптер. Чува се безумно ясна атака на всеки тон. И той като дънкана не става за чисти китари - средняшки е. Става за по спийдарски работи, за блечец, Фиър Фекчъри и т.н. Използван от: Кърк Хамет, Кери Кинг, Кристиян (Фиър Фекчъри, Сайпръс Хил и др.), ИнФлеймс, изобщо класика. Цитирай
bigjav Отговорено Февруари 3, 2005 Отговорено Февруари 3, 2005 Само се чудя, ако ни плащаха от съответните компании да им рекламираме пикъпите, колко ли хилядарки вече щяха да издуят нашите джобове?!?! :green: Цитирай
ALBIREO Отговорено Февруари 3, 2005 Отговорено Февруари 3, 2005 Само се чудя, ако ни плащаха от съответните компании да им рекламираме пикъпите, колко ли хилядарки вече щяха да издуят нашите джобове?!?! :green: Т'ва не е реклама. Всеки харесва различен звук и всеки адаптер звучи различно. Ако аз си харесам DiMarzio - Evolution, на теб може изобщо да не ти хареса. Темата има за цел да обясни кой адаптер какъв звук вади и като влезнеш тук да намериш това, което е най- подходящо за теб и да знаеш какво да търсиш в магазина. Лично аз съвсем наскоро разбрах какво търся като звук и кои адаптери биха ми свършили евентуално добра работа. Това да намерите точния звук, който търсите е една от най- трудните задачи (по- трудна от тази да се научите да свирите), защото се намираме в БГ и тук няма магазин в който като влезнеш да има всякакви китари с всякакви адаптери и всякакви усилватели и всякакви ефекти и да пробваш на воля докато избереш комбинацията която най- много ти допада ... Ще помоля за по- малко офтопик ако е възможно - така се затруднява четенето на съществената част. Нека отзиви за адаптери дават всички, които имат преки наблюдения и са пробвали повече от една конфигурация (китара/адаптер/амп). :hello: Цитирай
killer Отговорено Февруари 3, 2005 Автор Отговорено Февруари 3, 2005 Темата има за цел да обясни кой адаптер какъв звук вади и като влезнеш тук да намериш това, което е най- подходящо за теб и да знаеш какво да търсиш в магазина. Лично аз съвсем наскоро разбрах какво търся като звук и кои адаптери биха ми свършили евентуално добра работа. Това да намерите точния звук, който търсите е една от най- трудните задачи (по- трудна от тази да се научите да свирите), защото се намираме в БГ и тук няма магазин в който като влезнеш да има всякакви китари с всякакви адаптери и всякакви усилватели и всякакви ефекти и да пробваш на воля докато избереш комбинацията която най- много ти допада ...Ще помоля за по- малко офтопик ако е възможно - така се затруднява четенето на съществената част. :hello: : Казано точно и на място :twisted: Марио :twisted: Цитирай
Recommended Posts