Jump to content
Българският форум за музиканти

Брум от електро-акустична китара


simeonov58

Recommended Posts

Здравейте! Имам две  ел-акустични китари, в каквото и да ги включа, кубе, процесор, миксер, се чува и брум. При по скъпата с електроника Fishman брума е повече, може би пиезото да е по чувствително, но като пипна с ръка металния жак на кабела, брума спира. С електрически китари нямам брум. Какво бихте ме посъветвали за отстраняване на брума. Di Box пасивен, активен, модел, марка. Благодаря ви!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен пък е обратното - с ел.акустичната ми китара(WASHBURN D10SCE) нямам брум дори и през дистер, а с електрическата имам нормален брум, който също намалява при докосване на жака. Мойта ак. китара има два изхода -  балансиран(канон) и линеен(с жак), но и през двата сигнала е един и същ, т.е. без брум.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Заземяването на контактите както и качествено заземена ел. инсталацията си е от голямо значение за брума!

Но провери си спойките на Жака, презапои ги за по сигурно, или пробвай с друг Жак.

Редактирано от Krasi63
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже не става ясно, въпросният брум дали се е появил наскоро или винаги го е имало, колегите по-горе хвърлят боб и леща, и се опитват да решат проблема ала, ремонт на двигател през ауспух.

То първите действия и съмнения са ясни, студена спойка, лошо заземяване, жакове, кабели и др., тук можеш и да пробваш(ако си достатъчно сръчен) да екранираш "кутийката" на електрониката, но за повече помощ и решение на проблема, следва да дадеш, модел, марка, снимки, евентуално някакво аудио.

Има и нещо друго, както при различните хора прага на болката например е различен, така и при твоят случай за тебе брум, за друг допустим шум.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брума го има от както са купени китарите, не е много , но като усиля повечко и подам ниски се чува, като спра да свиря и ме дразни.  Питането ми е какъв DI BOX пасивен, активен, модел, марка ще премахне този брум.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Слагането на каквито и да било Noise Gate/Noise Suppression схеми би решило проблема... но донякъде. При тези схеми обикновено се разчита на факта, че брумът като амплитуда е по-нисък от полезния сигнал и то не с пъти, а с порядъци. Оттам нататък прагове, филтриране, лайна... - според мен лично не си струва. Вземи си оправи спойките, а ако не помогне - екраниране ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си купих миналата година от Китайчетата преамп Fishman с пиезо - 40 долара мисля че беше. Монтирах пиезото на Китарата и направо към Жака, като преампа го монтирах в кутия с вход и изход. И имаше голям брум, като хванех жака спираше брума. Мъчих се малко и така или иначе пиезото го махнах.

 

Но случайно говорих с един познат от Магазин Фактор Бургас и му споменах за този проблем и той каза че чул от колеги, за оплаквания на Китари с преамп Fishman. Без да оплювам марката!!!

 

Купих после един Washburn с два изхода -  балансиран(канон) и линеен(с жак), същите както е писал Лими, включвал съм я в два, три миксера, кубе Kustom Siena35 и съм нямал никакав брум.

 

Но ако имаш възможност пробвай с друг жак, да видиш как е. Принципа е пробваш най-евтиния начин, дори един обикновен Жак да вземеш и да го запоиш извън китарата и да чуеш как е!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.