simeonov58 Публикувано Март 1, 2014 Публикувано Март 1, 2014 Здравейте! Имам две ел-акустични китари, в каквото и да ги включа, кубе, процесор, миксер, се чува и брум. При по скъпата с електроника Fishman брума е повече, може би пиезото да е по чувствително, но като пипна с ръка металния жак на кабела, брума спира. С електрически китари нямам брум. Какво бихте ме посъветвали за отстраняване на брума. Di Box пасивен, активен, модел, марка. Благодаря ви! Цитирай
Лими Отговорено Март 1, 2014 Отговорено Март 1, 2014 При мен пък е обратното - с ел.акустичната ми китара(WASHBURN D10SCE) нямам брум дори и през дистер, а с електрическата имам нормален брум, който също намалява при докосване на жака. Мойта ак. китара има два изхода - балансиран(канон) и линеен(с жак), но и през двата сигнала е един и същ, т.е. без брум. Цитирай
Krasi63 Отговорено Март 1, 2014 Отговорено Март 1, 2014 (Редактирано) Заземяването на контактите както и качествено заземена ел. инсталацията си е от голямо значение за брума! Но провери си спойките на Жака, презапои ги за по сигурно, или пробвай с друг Жак. Редактирано Март 1, 2014 от Krasi63 1 Цитирай
simeonov58 Отговорено Март 2, 2014 Автор Отговорено Март 2, 2014 Пробвано е с различни кабели, апаратури и места. С електрически китари няма брум. Цитирай
hand_of_doom Отговорено Март 3, 2014 Отговорено Март 3, 2014 В такъв случай ...провери си спойките на Жака... Цитирай
ciriljhonson Отговорено Март 3, 2014 Отговорено Март 3, 2014 Понеже не става ясно, въпросният брум дали се е появил наскоро или винаги го е имало, колегите по-горе хвърлят боб и леща, и се опитват да решат проблема ала, ремонт на двигател през ауспух. То първите действия и съмнения са ясни, студена спойка, лошо заземяване, жакове, кабели и др., тук можеш и да пробваш(ако си достатъчно сръчен) да екранираш "кутийката" на електрониката, но за повече помощ и решение на проблема, следва да дадеш, модел, марка, снимки, евентуално някакво аудио. Има и нещо друго, както при различните хора прага на болката например е различен, така и при твоят случай за тебе брум, за друг допустим шум. Цитирай
simeonov58 Отговорено Март 3, 2014 Автор Отговорено Март 3, 2014 Брума го има от както са купени китарите, не е много , но като усиля повечко и подам ниски се чува, като спра да свиря и ме дразни. Питането ми е какъв DI BOX пасивен, активен, модел, марка ще премахне този брум. Цитирай
hand_of_doom Отговорено Март 3, 2014 Отговорено Март 3, 2014 Слагането на каквито и да било Noise Gate/Noise Suppression схеми би решило проблема... но донякъде. При тези схеми обикновено се разчита на факта, че брумът като амплитуда е по-нисък от полезния сигнал и то не с пъти, а с порядъци. Оттам нататък прагове, филтриране, лайна... - според мен лично не си струва. Вземи си оправи спойките, а ако не помогне - екраниране Цитирай
Krasi63 Отговорено Март 3, 2014 Отговорено Март 3, 2014 Аз си купих миналата година от Китайчетата преамп Fishman с пиезо - 40 долара мисля че беше. Монтирах пиезото на Китарата и направо към Жака, като преампа го монтирах в кутия с вход и изход. И имаше голям брум, като хванех жака спираше брума. Мъчих се малко и така или иначе пиезото го махнах. Но случайно говорих с един познат от Магазин Фактор Бургас и му споменах за този проблем и той каза че чул от колеги, за оплаквания на Китари с преамп Fishman. Без да оплювам марката!!! Купих после един Washburn с два изхода - балансиран(канон) и линеен(с жак), същите както е писал Лими, включвал съм я в два, три миксера, кубе Kustom Siena35 и съм нямал никакав брум. Но ако имаш възможност пробвай с друг жак, да видиш как е. Принципа е пробваш най-евтиния начин, дори един обикновен Жак да вземеш и да го запоиш извън китарата и да чуеш как е! Цитирай
Recommended Posts