Jump to content
Българският форум за музиканти

МТ2+speaker Simulator-Удачно ли е?


Recommended Posts

  • Отговори 34
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Симулатора е удачно да е на края. А компресор в комбинация с този много HI-GAIN педал, мисля, че не е нужно да използваш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като казваш накрая, имаш предвид на входа на предусивателя предполагам, а не в Loop-а. А колкото до компресора мисля, че все пак има малко нужда да се смекчат високите тонове, щото Метълзона не става много за свирене на тънките жици.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво имаш предвид под смекчаване? Компресора не смекчава нищо. Целта му е да намали силните пикове, така, че силните и слабите моменти да станат близки по сила(все едно на всеки силен пик да намаляваш volume-а, и след като отмине пика пак да го увеличаваш). Уверявам те, че това, което излиза от металзон-а е с толкова равна динамика, че по-равна не може да бъде B) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много благодаря за изчерпателния отговор. :D

Наистина при свирене на ритъм няма абсолютно никва нужда от компресора, но при опит за соло ми харесва как отрязва пиковете на високите (това имах предвид под смекчаване) и все пак мисля да го сглобя в една кутия с MT-2.

И последно въпросче :)

Посъветвайте ме за избор на компресор, който да си сглобя. Може би

Boss CS-3 ще е много по-добър, щото този дето съм го сглобил е с по-общо предназначение. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

виж сега, аз свиря с метал зон ама рядко пускам компресора преди него - просто става мазня

така че без компресора е доста по-натурален звука

и не е вярно, че не става за сола :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Христо (HRS), привет! :D За какъв спийкър симулатор на Marshall говориш, бре?! Това като камионче ли се явява нещо или...? Нали мислеше предусилвател да си сглобяваш някакъв (а може би е това за което говориш)? Айде, че и аз се зарибявам нещо за предусилвател! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти Icho. :jazzband:

Спийкър симулатора представлява филтър (филтри), който трябва да пропуска само честотите в диапазона от 80Hz до 7kHz, което е честотния диапазон на ел. китарата, като по този начин се елиминират всички неприятни ниски и високи честоти. Ако имаш истински китарен усилвател и говорители, този симулатор не ти трябва, но ако искаш да си пуснеш китарата през друг усилварел или през компа, тогава той ще ти свърши добра работа. :guitar:

Най добре утиди на адреса дето съм го написал отгоре (трябваше да е линк, ама нещо не го напрайх кат хората ..sorry :punkband: ).

Там има семпли от които ще разбереш за какво иде реч. И ако ти хареса спийкър симулатора на Marshall ще имаш един от мен. :virtuoz:

 

Stratokaster Най вероятно си прав просто за соло си иска техника с която в момента определено не разполагам, както и от другата техника разбира се" :guitar: "

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спийкър симулатора не имитира ли характеристиките на китарния говорител? Който май е до 5 кХц. Поправете ме, ако греша... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спийкър симулатора не имитира ли характеристиките на китарния говорител? Който май е до 5 кХц. Поправете ме, ако греша... :)

Зависи от говорителя.Някои са до 4,5КХз,други до 5-5,5КХз.Но чак до 7 не знам дали има.

Спийкър сима симулира амплетудно-честотната характеристика на китарен говорител,което според мен има смисъл само при работа с дисторшън.

Иначе АЧХ-то изглежда горе-доле така . ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прав си разбира се. :) По-сложните спикър симулатори могат да симулират честотната характеристика на различни модели говорители, като това става

като при различни (характерни) честоти се променят нивата и по този начин

се симулира звученето на дадения говорител, като на практика то зависи от конструкцията на говорителя, която от своя страна се предопределя от неговото преднажначение. :think: Така си го обяснявам аз, като един лаик по темата и моля някой по-светнат в нещата да се произнесе, че да не се окаже че съм заблодил някого освен мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mоже, но ще е много по-шумно.

 

Относно говорителя - китарата има и хармониции над 4-5 кХц, които и придават "въздух", когато звучи сама. Въпреки това, повечето китарни говорители могат да възпроизведат 6-7 Кхц много тихо(около -10 -12 дБ в сравнение с честотите около 1 Khz). Но да не забравяме, че говорители има много, и е трудно да кажем точно каква е характеристиката на китарен говорител. При това електрическата китара не винаги минава през кабинет.

 

Пнякога, когато се свири чиста китара, се записва звука на предусилвателя. Наистина има чисти редсулватели, чиито звук доста потъва, когато мине през кабинет(особено голям).

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей HRS! Въпросът ми може би не е съвсем по темата ти, но от писаното разбрах че имаш нефабрично изработен МТ-2. Та мисълта ми е имаш ли схемата му, че никъде не мога да я намеря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.