HRS Публикувано Октомври 7, 2006 Share Публикувано Октомври 7, 2006 Имам вече готови MT2-Metalzone и Ross Compressor, а сега намерих и PCB-то на един спийкър симулатор на Marshall от и мисля да го направя и него. Та въпроса ми е: Удачно ли е да ги събера и трите в една кутия, или симулатора е най-подходящо да е на края на веригата? И въобще какво мислите за тази комбинация от ефекти? :think: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 7, 2006 Share Отговорено Октомври 7, 2006 Симулатора е удачно да е на края. А компресор в комбинация с този много HI-GAIN педал, мисля, че не е нужно да използваш. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
HRS Отговорено Октомври 7, 2006 Автор Share Отговорено Октомври 7, 2006 Като казваш накрая, имаш предвид на входа на предусивателя предполагам, а не в Loop-а. А колкото до компресора мисля, че все пак има малко нужда да се смекчат високите тонове, щото Метълзона не става много за свирене на тънките жици. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 8, 2006 Share Отговорено Октомври 8, 2006 Какво имаш предвид под смекчаване? Компресора не смекчава нищо. Целта му е да намали силните пикове, така, че силните и слабите моменти да станат близки по сила(все едно на всеки силен пик да намаляваш volume-а, и след като отмине пика пак да го увеличаваш). Уверявам те, че това, което излиза от металзон-а е с толкова равна динамика, че по-равна не може да бъде . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
HRS Отговорено Октомври 8, 2006 Автор Share Отговорено Октомври 8, 2006 Много благодаря за изчерпателния отговор. Наистина при свирене на ритъм няма абсолютно никва нужда от компресора, но при опит за соло ми харесва как отрязва пиковете на високите (това имах предвид под смекчаване) и все пак мисля да го сглобя в една кутия с MT-2. И последно въпросче Посъветвайте ме за избор на компресор, който да си сглобя. Може би Boss CS-3 ще е много по-добър, щото този дето съм го сглобил е с по-общо предназначение. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stratocaster Отговорено Октомври 8, 2006 Share Отговорено Октомври 8, 2006 виж сега, аз свиря с метал зон ама рядко пускам компресора преди него - просто става мазня така че без компресора е доста по-натурален звука и не е вярно, че не става за сола Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
icho7ryches Отговорено Октомври 8, 2006 Share Отговорено Октомври 8, 2006 Христо (HRS), привет! За какъв спийкър симулатор на Marshall говориш, бре?! Това като камионче ли се явява нещо или...? Нали мислеше предусилвател да си сглобяваш някакъв (а може би е това за което говориш)? Айде, че и аз се зарибявам нещо за предусилвател! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
HRS Отговорено Октомври 8, 2006 Автор Share Отговорено Октомври 8, 2006 Здрасти Icho. Спийкър симулатора представлява филтър (филтри), който трябва да пропуска само честотите в диапазона от 80Hz до 7kHz, което е честотния диапазон на ел. китарата, като по този начин се елиминират всички неприятни ниски и високи честоти. Ако имаш истински китарен усилвател и говорители, този симулатор не ти трябва, но ако искаш да си пуснеш китарата през друг усилварел или през компа, тогава той ще ти свърши добра работа. :guitar: Най добре утиди на адреса дето съм го написал отгоре (трябваше да е линк, ама нещо не го напрайх кат хората ..sorry ). Там има семпли от които ще разбереш за какво иде реч. И ако ти хареса спийкър симулатора на Marshall ще имаш един от мен. Stratokaster Най вероятно си прав просто за соло си иска техника с която в момента определено не разполагам, както и от другата техника разбира се" :guitar: " Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Октомври 8, 2006 Share Отговорено Октомври 8, 2006 Спийкър симулатора не имитира ли характеристиките на китарния говорител? Който май е до 5 кХц. Поправете ме, ако греша... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Gregg Отговорено Октомври 8, 2006 Share Отговорено Октомври 8, 2006 Не грешиш. Освен това диапазона на китарата /чиста/ е много под 7 kHz. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bratmito Отговорено Октомври 8, 2006 Share Отговорено Октомври 8, 2006 Спийкър симулатора не имитира ли характеристиките на китарния говорител? Който май е до 5 кХц. Поправете ме, ако греша... Зависи от говорителя.Някои са до 4,5КХз,други до 5-5,5КХз.Но чак до 7 не знам дали има. Спийкър сима симулира амплетудно-честотната характеристика на китарен говорител,което според мен има смисъл само при работа с дисторшън. Иначе АЧХ-то изглежда горе-доле така . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
HRS Отговорено Октомври 8, 2006 Автор Share Отговорено Октомври 8, 2006 Прав си разбира се. По-сложните спикър симулатори могат да симулират честотната характеристика на различни модели говорители, като това става като при различни (характерни) честоти се променят нивата и по този начин се симулира звученето на дадения говорител, като на практика то зависи от конструкцията на говорителя, която от своя страна се предопределя от неговото преднажначение. :think: Така си го обяснявам аз, като един лаик по темата и моля някой по-светнат в нещата да се произнесе, че да не се окаже че съм заблодил някого освен мен. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fluti Отговорено Октомври 8, 2006 Share Отговорено Октомври 8, 2006 Това не може ли да се постигне просто с един графичен еквалайзер?? Или няколко параметрични... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 9, 2006 Share Отговорено Октомври 9, 2006 (Редактирано) Mоже, но ще е много по-шумно. Относно говорителя - китарата има и хармониции над 4-5 кХц, които и придават "въздух", когато звучи сама. Въпреки това, повечето китарни говорители могат да възпроизведат 6-7 Кхц много тихо(около -10 -12 дБ в сравнение с честотите около 1 Khz). Но да не забравяме, че говорители има много, и е трудно да кажем точно каква е характеристиката на китарен говорител. При това електрическата китара не винаги минава през кабинет. Пнякога, когато се свири чиста китара, се записва звука на предусилвателя. Наистина има чисти редсулватели, чиито звук доста потъва, когато мине през кабинет(особено голям). Редактирано Октомври 9, 2006 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kirilp Отговорено Октомври 9, 2006 Share Отговорено Октомври 9, 2006 Здравей HRS! Въпросът ми може би не е съвсем по темата ти, но от писаното разбрах че имаш нефабрично изработен МТ-2. Та мисълта ми е имаш ли схемата му, че никъде не мога да я намеря! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts