Trysth Отговорено Февруари 20, 2014 Отговорено Февруари 20, 2014 Аз в момента съм с крайни ламби ENGL, закупени от Дивизията и съм доста доволен. Преди бях с JJ и също звучаха добре, просто тия на ENGL имат част от характерното звучене на техните си ампове. Трябва да поекспериментирам с преамп ламби, ама да видим кога ще стане Цитирай
boreto Отговорено Февруари 21, 2014 Отговорено Февруари 21, 2014 По принцип JJ се водят доста надеждни. Като всяко нещо - на някои ампове звучат по-добре, на други не толкова...много зависи от самия усилвател. При проби, особено предусилвателните имат повече ниски, което пак ще се повторя, някои ще харесат - други не. Тунгсол 6л6 се водят уж най-харесваните, казват че са и надеждни. Разбира се по отношение на надеждността много зависи от биаса и ако са напържени предава Богу дух относително по-бързо. На мен крайните на JJ ми допадат доста, но трябва да се пробва всичко за да се дават по-категорични мнения. Примерно колега скоро взе JJ за един ректифайър и сподели доста ласкави отзиви, но той сам ще си каже. Цитирай
разбойник Отговорено Февруари 21, 2014 Отговорено Февруари 21, 2014 Ако коментираме звук (а не часове работа и др. технически показатели) е същото като с китарите - слагаш, пробваш и разбираш кое ти харесва. Това е единствения начин за мен. 3 Цитирай
sa6tiat Отговорено Февруари 21, 2014 Автор Отговорено Февруари 21, 2014 Все има някакви разлики? Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 21, 2014 Отговорено Февруари 21, 2014 Разбира се, че има разлики, примерно всички знаем, че 6Н2П не звучи зашеметяващо, когато се ползва(с модифицирано отопление) в повечето хай-гейн ампове. Как ще звучи лампата обаче, зависи не само от нея, а и от схемата, в която е поставена. 1 Цитирай
Recommended Posts