krasito Публикувано Февруари 8, 2014 Публикувано Февруари 8, 2014 Кубето ми освен, че има вход за китарата има и вход, в който да си включа CD/MP3 Player/Computer... В този вход аз съм си включил компютъра, но когато си увелича звука на компютъра малко повече(под малко повече имам в предвид доста силно ) кубето ми започва да пращи от време на време. Това нормално ли е, защо се получава? Цитирай
Krasen Отговорено Февруари 8, 2014 Отговорено Февруари 8, 2014 Е ти сам си каза че под малко повече имаш предвид доста силно Най вероятно звука от компютъра идва прекалено силен за кубето ти. (Напиши модел и марка) Можеш да се опиташ да намериш баланс между китарата ти и звука от компютъра. Примерно волумето на китарата е на 12 часа, и от настройките на компютъра си сложи волумето от миксера на средата. Ако китарата ти е прекалено силна спрямо компютъра, опитай да намалиш волумето на ампа, а увеличи звука от комютъра. Така няма да има пик на самата колона и звука от компютъра ще се чува по добре с китарата. Въпрос. -> За какво ползваш компютъра вързан през ампа ? Ако си пускаш музика и свириш с нея, не можеш ли да си я пускаш директно от колонките на компютъра ? Поздрави. 1 Цитирай
krasito Отговорено Февруари 8, 2014 Автор Отговорено Февруари 8, 2014 Колонките на компютъра не са ми хубави и за това Цитирай
L.K. Отговорено Февруари 8, 2014 Отговорено Февруари 8, 2014 Вероятно иска да прави купон с кубето. Ми не става. Цитирай
genatawa Отговорено Февруари 8, 2014 Отговорено Февруари 8, 2014 @L.K. А според мен пита като нормален човек и Krasen е дал един нормален отговор а ти се правиш на интересен, ми не става. Цитирай
G.Varbanov Отговорено Февруари 8, 2014 Отговорено Февруари 8, 2014 Аз съм правил "партее" с кубето. Що да не става? Имаше и пищялки освен 12-ката говорител. Зависи от кубето. Напиши модел може да ти помогнем по-добре така. Roland ли е, Peavey ли е, Line6 ли е? Цитирай
armaturata Отговорено Февруари 9, 2014 Отговорено Февруари 9, 2014 За да, не отварям нова тема: В моя блок има вход и в този вход, дори от моя апартамент, като свиря, на комшиите им пращи Това не е нормално...Е нема такава държава... Вие на какво мнение сте?... И не на последно място...НАЗДРАВЕ Цитирай
tatkoogi Отговорено Февруари 9, 2014 Отговорено Февруари 9, 2014 ^^Как точно? Пращенето е нещо специфично на определена марка, модел, или нещо пропускам? Цитирай
krasito Отговорено Февруари 9, 2014 Автор Отговорено Февруари 9, 2014 Това е моето кубе (Cort MX15R) Цитирай
G.Varbanov Отговорено Февруари 9, 2014 Отговорено Февруари 9, 2014 (Редактирано) ^^Пропускаш доста, но ще се научиш, няма страшно. Като ми каже модел ще видя аджеба 1 ват ли е, 15 ли е и т.н. Ако е слабо шансовете да пращи са по-големи. Ако е само говорител без отделна пищялка също. В случая имаш 15 вата кубе на Корт с 8 инча говорител. Всичко сочи, че това кубе не може да се насилва и не е предвидено за друго освен китарен говорител. Mp3 входа ти е там, колкото да присъства като екстра. Имаш само един 8 инчов говорител без пищялки. Всичко сочи, че системата ти не харесва друго освен китара. Пращенето е в следствие на distortion(clipping) - но не този дисторшън за който си мислиш, а този който ти претоварва говорителите до степен , в която почват да пукат/кривят. Китарния ти говорител не е предвиден за това. Пускай на по-ниски нива ако ти харесва как звучи. Ако искаш повече се ориентирай към 30-50-75 ватовите модели на Peavey, Line6. Но ще те открехна, че дори на 75w Line6 Spider Jam, който уж се рекламира с идеята да пуска backing tracks през вградена памет или mp3 вход, качеството на звука не в кой знае какво. Поне не пращеше де. Има и други варианти да ти пращи звука, но тях можеш да ги елиминираш по метода на изключването. Виж звука от компютъра ти дали е добре само по себе си - със слушалки или вземи по-добри колони от приятел за проба. Пращи ли ти кубето когато свириш само с китара. Над каква стойност на volume потенциометъра ти почва да пращи кубето? Редактирано Февруари 9, 2014 от G.Varbanov 1 Цитирай
G.Varbanov Отговорено Февруари 9, 2014 Отговорено Февруари 9, 2014 (Редактирано) P.S. Корт са напълно наясно с таргет групата, която купува продуктите им. Най-често начинаещи, които се опитват да съберат всичко под един покрив и то с ограничен бюджет. За това слагат в продуктите си опции, които само присъстват на хартия и не работят качествено, за да привлекат клиенти. Това е нормално. Искаш да имаш ефекти, да можеш да пускаш музика от него. Сам разбираш, че на тази цена няма как всичко това да е направено качествено. Аз също исках да събера всичко в едно още в началото, но бързо се ориентирах, че няма как да се случи. Поне не и за малко пари. Това, което бих те посъветвал с цел да спестиш малко пари в бъдеще е ако си решил да се занимаваш с китара - след време ще искаш да я записваш. Не си купувай качестени колони за PC, а си вземи едни Nearfield монитори от среден клас. Така ще имаш и колони и добра опция за записи в бъдеще. Прочети малко информация за Studio Monitors и ще се ориентираш. Идеята е че ти представят звука максимално чист и близък до реалността, без да го доукрасяват за по-добро звучене, което само те подлъгва. Редактирано Февруари 9, 2014 от G.Varbanov Цитирай
krasito Отговорено Февруари 9, 2014 Автор Отговорено Февруари 9, 2014 G.Varbanov, благодаря ти за отговора. А на кое викате "пищялки"? Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 9, 2014 Отговорено Февруари 9, 2014 Зашо не намериш начин да запишеш въпросното "пращене". Това може да означава много неща и да се дължи на много фактори, няма как да получиш еднозначен отговор, само предположения. Като не си пуснал музика от компютъра (но има свързан кабел между компа и усилвателя) и си намалил gain-a докрай, чува ли се пак въпросното "пращене"? 2 Цитирай
krasito Отговорено Февруари 9, 2014 Автор Отговорено Февруари 9, 2014 Този вход, в който е включен компютъра не минава през ефектите на кубето, нямам контрол на звука за него, звука си го управлявам от компютъра, така, че няма как да си намаля gain-a в смисъл знам какво е пращенето, което се получава от gain-a, то е по-скоро шум, а не пращене. Това пращене, което се получава и за което аз говоря е като когато се опитаме да запишем видео клип от някой концерт с обикновен телефон и звука е много силин, то е всякаш кубето се мъчи. Не знам как да го обясня по-точно. Май се получава там, където има повече бас. Иначе когато ползвам само китарата, колкото и да увелича звука го няма това пращене(никога не съм увеличавал звука на max, за да видя дали ще се получи) Цитирай
G.Varbanov Отговорено Февруари 9, 2014 Отговорено Февруари 9, 2014 Пусни си някое mp3 с високо качество и повече бас и го усили. Ако не пращи - проблема е в кофти записите с телефон. Цитирай
Recommended Posts