g_vayov Отговорено Август 4, 2015 Отговорено Август 4, 2015 (Редактирано) Е писна ми да седя без осцилоскоп... Тъй като план А не стана, план Б се забави, преминаваме на план: "най-читавото за наличните пари". Закупих си един TDS224. Котка в чувал, да видим какво ще пристигне... http://s25.postimg.org/8yje8h0bi/IMAG0379.jpg Намерих и TDS2MM (FFTи комуникационен модул) но той ще е за след няколко дни. Дано не ме превари някой... Редактирано Август 4, 2015 от g_vayov 2 Цитирай
Steppenwolf Отговорено Август 4, 2015 Отговорено Август 4, 2015 За някои измервания понякога съм се оказвал в нужда от осцилоскоп. Цифровите модели са ми много скъпи. Мисля евентуално да взема някой втора ръка (Tektronix, Kenwood, Rohde & Schwarz). Вървят по 250-400 лв. Като, разбира се, е нужно повишено внимание към състоянието на уреда. Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Август 4, 2015 Автор Отговорено Август 4, 2015 (Редактирано) Имаш предвид аналогови, нали. Защото в тези пари само те могат да се вместят. Мисля обаче, че пак трябва да се помисли добре, какво точно ще е приложението на машината. Някои неща не могат да се премерят или дори само да се видят с аналогов, при това евтин модел. Особено, ако се налага работа в смесен домейн. ( Засягани теми ме водят към това заключение.) Ще си позволя да засегна така наречената "втора ръка". Ако за музикантски цели могат да се преглътнат някои нередности, то при измервания и дори само преглед на сложни (и относително точни) сигнали, наличието на неточности и непокриване на параметри прави невъзможно използването на уреда. Освен всичко друго, настройка и калибриране на осцилоскоп с високи параметри изисква много специфични и точни задаващи и измерителни уреди. Те са МНОГО скъпи. Затова refurbishment на употребявани измерителни апаратури от всякакъв сорт е специфична и скъпа дейност. За цифровите изобщо не коментирам! Споменатият TDS224 е неремонтопригоден извън поделенията на фирмата производител. Твърдя го от 20-годишна употреба на TDS210 с по-малкият брат на TDS2MM - TDS2CM. Добре, че Tektronix е сериозна фирма и за разлика от китайските ментета няма проблеми. И това го твърдя след 20 години безпроблемна работа ! Затова се надявам да няма изцепки с поръчания 224. Освен, ако някой модерен майстор не го е МОДНАЛ, както правят с музикантските апаратури . ПП. Интересна ми е цената на ММ модула. Обикновенно е доста висока. Редактирано Август 4, 2015 от Parni_Valjak 1 Цитирай
g_vayov Отговорено Август 4, 2015 Отговорено Август 4, 2015 (Редактирано) Осцилоскопа е за 350 € + 60 € транспорт от Франция. TDS2MM съм намерил за 110 $ + 50 $ транспортни, неясно колко митнически, нали идва през голямата вода. ПП А аз, още повече се надявам да няма изцепки Редактирано Август 4, 2015 от g_vayov Цитирай
g_vayov Отговорено Септември 30, 2015 Отговорено Септември 30, 2015 (Редактирано) Онзи ден ми се наложи да открия проблем в комуникацията с един I2C акселерометър, не се четяха регистрите. Въпреки че машинката (TDS224) е старичка и не разполага с логически анализатор, възможността да "спреш" изображението, да го мащабираш, преместваш и анализираш се оказа безценна. С аналогов осцилоскоп задачата е просто неизпълнима. Откри се проблем с фърмуера, грешна команда от старшото устройство... Редактирано Септември 30, 2015 от g_vayov 1 Цитирай
g_vayov Отговорено Ноември 12, 2015 Отговорено Ноември 12, 2015 Когато проблема е сложен, понякога и четири не стигат... Цитирай
Recommended Posts