bigjav Публикувано Октомври 4, 2006 Share Публикувано Октомври 4, 2006 A, добър ден! Някой има ли представа дали са заети честотите между 860-870Mhz над родната ни страна? И съответно от кого са заети? Питам, тъй като най-често сре6тните оперативни честоти за бежжични системи са в тоз порядък. Благодаря! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
emil Отговорено Октомври 4, 2006 Share Отговорено Октомври 4, 2006 ^ Tелевизията е до към 850MHz по стандарт. Радиотелефоните са към 900MHz и би трябвало да са свободни. Др. седмица мога да питам и със сигурност да ти кажа кои са свободни и кои не. Много е важно и с каква мощност ще работиш, защото ако е 10W например ще стане грубо . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bigjav Отговорено Октомври 4, 2006 Автор Share Отговорено Октомври 4, 2006 O.k. 6те бъда безкрайно благодарен!!! :hello: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fluti Отговорено Октомври 4, 2006 Share Отговорено Октомври 4, 2006 (Редактирано) Забележка 73. Следните радиочестоти и радиочестотни ленти се използват и за радиосъоръжения с малък обсегна действие за граждански нужди: 9-1600 kHz индуктивни приложения 9-600 kHz свръхмаломощни активни имплантируеми медицински устройства 457 kHz откриване на хора, затрупани под снежни лавини 3155-3400 kHz индуктивни приложения 4515 kHz жп транспорт ... ала-бала ... 470-862 MHz пренастройваеми радиомикрофони 863-865 MHz безжични аудиоприложения, радиомикрофони 865-868 MHz радиочестотна идентификация (RFID) 868.000-868.600 MHz неспецифични 868.600-868.700 MHz алармени радиосистеми 868.700-869.200 MHz неспецифични 869.200-869.300 MHz алармени радиосистеми 869.300-869.650 MHz неспецифични 869.650-869.700 MHz алармени радиосистеми 869.700-870.000 MHz неспецифични 1785-1800 MHz радиомикрофони 1795-1800 MHz безжични аудиоприложения 2400-2483.5 MHz неспецифични, откриване на движение и оповестяване, системи за безжичен достъп, включително локални радиомрежи (WAS/RLANs) ... Май са свободни От страницата на КРС - Национален честотен план Редактирано Октомври 4, 2006 от fluti Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
solo5 Отговорено Октомври 4, 2006 Share Отговорено Октомври 4, 2006 какво те топли дали са свободни ако искаш да ползваш някоя честота не става само да питаш и да я вземеш Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fluti Отговорено Октомври 4, 2006 Share Отговорено Октомври 4, 2006 (Редактирано) Специално за тия честоти е указано, че може да се ползват за граждански нужди и за съоръжения с малък обсег (каквото е уайърлеса за китара) :read: Няма да дойдат с пеленгаторите на концерта му, спокойно. То по тая логика трябва да глобяват и певците с безжични микрофони Редактирано Октомври 4, 2006 от fluti Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
solo5 Отговорено Октомври 4, 2006 Share Отговорено Октомври 4, 2006 (Редактирано) Специално за тия честоти е указано, че може да се ползват за граждански нужди и за съоръжения с малък обсег (каквото е уайърлеса за китара) :read: Няма да дойдат с пеленгаторите на концерта му, спокойно. То по тая логика трябва да глобяват и певците с безжични микрофони Да ама на мен това запитване: "Някой има ли представа дали са заети честотите между 860-870Mhz над родната ни страна?" ми звучи по различен начин Пита се за национално покритие Може да не е имал това предвид, но не се е изказал/а много точно Та не самата честота колкото ватовете на радиоусилвателя могат да докарат ченгетата с пеленгаторите и жална му майка на някой тогава Не дай си боже да се заглуши някоя честота на авио диспечерите Редактирано Октомври 4, 2006 от solo5 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fluti Отговорено Октомври 4, 2006 Share Отговорено Октомври 4, 2006 (Редактирано) Еее, чети де! :read: Питам, тъй като най-често сре6тните оперативни честоти за бежжични системи са в тоз порядък. Човека пише "безжични системи", освен това го пуска в раздел китара => най-вероятно става дума за безжични системи за китара. :hello: Редактирано Октомври 4, 2006 от fluti Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jabatajabata Отговорено Октомври 4, 2006 Share Отговорено Октомври 4, 2006 щото на тези честоти с малка мощност не може да се стигне далече. (Справка клетъчни телефони и др. подобни преносими - радиомикрофони) А за мощни устройства ще трябва сериозна поготовка и знания за изработка - което изключва постването на подобен въпрос точно в този форум. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Октомври 5, 2006 Share Отговорено Октомври 5, 2006 По принчип безжичните устройства и честотите на които работят са строго съобразени с местната конюнктура и заетост на радиочестоти. Т.е. - НЕ е добре да се изписват такива устройства "отвън", понеже те често не са съобразени с БГ чесотите и разпределението им. Налагало ми се е да купувам подобни неща по второ направление и винаги продавачите/производители са ми напомняли за тоя момент. А иначе за по-мощни излъчватели - процеса е доста по труден и вземането на честота не е лесна работа. Така поне беше допреди няколко години. Знам го като ветеран от любителската станция LZ2KDU Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bigjav Отговорено Октомври 5, 2006 Автор Share Отговорено Октомври 5, 2006 Да, бе, организирам атентат, смятай.... :wall: :wall: :wall: Благодаря за информацията. Флути, човече, ти изби рибата, точно това, което ми трябваше. Сенкиу вери!!!! Вижъндан, знам, 1е са строго съобразени, пише го почти на ески продукт, но тъй като нямаме подобни родно производство, ше требе се изписва, збираш ли??? Поздрави на всички! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Октомври 6, 2006 Share Отговорено Октомври 6, 2006 (Редактирано) ^Да, но какво точно ще изписваш? Комплект бодипак+ресийвър, или само бодипак? Аз съм изписвал само бодипак, казвам им на каква честота го искам и го получавам ... срещу солено заплащане ... естествено ... На теб какво точно ти трябва? Редактирано Октомври 6, 2006 от visiondann Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Steppenwolf Отговорено Октомври 6, 2006 Share Отговорено Октомври 6, 2006 Проверката си можеш да извършиш чрез запознанство с Националния честотен план, разположен на сайта на Комисията по регулиране на съобщенията -> http://www.crc.bg/ Има и честоти за радиолюбители. Ти се водиш радиолюбител и в случай, че ще излъчваш на голям обсег, следва само техния диапазон да използваш. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bigjav Отговорено Октомври 6, 2006 Автор Share Отговорено Октомври 6, 2006 ^Да, но какво точно ще изписваш? Комплект бодипак+ресийвър, или само бодипак? Аз съм изписвал само бодипак, казвам им на каква честота го искам и го получавам ... срещу солено заплащане ... естествено ... На теб какво точно ти трябва? Бих желал и трансмитер, и ресийвър да си изпиша. Ся пък остава и да ми посочите прилично съотношение цена:качество и немате цена.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fluti Отговорено Октомври 8, 2006 Share Отговорено Октомври 8, 2006 Проверката си можеш да извършиш чрез запознанство с Националния честотен план, разположен на сайта на Комисията по регулиране на съобщенията -> http://www.crc.bg/ Има и честоти за радиолюбители. Ти се водиш радиолюбител и в случай, че ще излъчваш на голям обсег, следва само техния диапазон да използваш. Не знам bigjav дали се води радиолюбител, защото, доколкото знам, за тая цел трябва да се вземат изпити и се дава някаква тапия +callsign (LZ...). Ако не, си се води "гражданин" и ползва честотите за граждански нужди Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts