Icarus Публикувано Октомври 3, 2006 Публикувано Октомври 3, 2006 Напоследък забелязвам едно много много странно явление. Когато изсвиря някоя квинта на басовите струни и се чува някакво странно пращене, като от статично електричество, и проблема е в китарата някъде. Първо си помислих, че може да е от кабелите. Не е от тях. Помислих, че може би адаптерите са твърде близо да струните, изравних ги с пикгарда, същата работа. После реших, че може да е ампа - не е, пробвах го с друга китара. И ето най-странния момент - това пращене се чува единствено и само като се свири сол квина от трета позиция и до диез от четвърта Не че пращенето е толкова силно, пък и се усеща само на чиста китара по-осезаемо, просто е дразнещо и имам чувството, че нещо някъде се е разбутало леко. Пък и няма да е гот нещо да се омаже генерално баш когато не трябва (например на сцена) тъй че.. дайте някакъв акъл какво става. Китарата не съм я отварял все още, щото не ме бива много-много по спойки, връзки и прочее неща. Но ако се стигне дотам имам няколко завършили инженера под ръка Цитирай
bigjav Отговорено Октомври 3, 2006 Отговорено Октомври 3, 2006 Бъждене само от китарата или излиза усилено и през амп-а? Прагчета, туй-онуй... Цитирай
stratocaster Отговорено Октомври 3, 2006 Отговорено Октомври 3, 2006 еми може да е много неща. не си казал откъде идва пращенето - от говорителя ли? с какъв амп си? какъв говорител? горе долу в кои честоти е пращенето? при всички нива на звука ли става? на слушалки пробва ли? може да е от говорителя? никаква информация не даваш - как да ти помогнем? Цитирай
DILETANT Отговорено Октомври 3, 2006 Отговорено Октомври 3, 2006 Може да е "fret buzz" - браждене по прагчетата. Виж дали го има при изключена китара. Цитирай
Icarus Отговорено Октомври 3, 2006 Автор Отговорено Октомври 3, 2006 Уф нищо не съм обяснил като хората. Не че се учудвам.. Не е от прагчетата. Бражденето излиза от говорителя, при всички нива на звук, гейн и честотни настройки. Проблема е налице и на слушалки, тъй че проблема не е от говорителя. Ампа е Park G15RCD, малко практис-ампче. Записах го и качих бражденето в моя лейбъл в г-мейла. Записа е направен с микрофонче за компютър, но се чува точно това, което е. "Сетъп"-а е китара -> амп, с безпроблемен кабел. Чува се при всички конфигурации от адаптери - бридж, бридж + нек и нек. Цитирай
stratocaster Отговорено Октомври 3, 2006 Отговорено Октомври 3, 2006 (Редактирано) прилича ми на прецакан потенциометър или ключ нещо....... от вибрациите на струната нещо се размества и не праив хубав контакт провери запоената за бриджа жица, която го свързва с масата провери общо взето всички спойки, дории тези на изходния жак прилича ми на пукане от недобър контакт на масата аааа и един съвет - пробвай да свириш, докато си допрял с ръка някаква маса - примерно металния корпус на жака - там е най-сигурно и виж дали пак пука ако има проблем с разпоена маса, щом си я допрял на жака значи трябва да не пука задължително пробвай в друг амп или поне в саунд картата на компа :idea: Редактирано Октомври 3, 2006 от stratocaster Цитирай
Nikifena Отговорено Октомври 4, 2006 Отговорено Октомври 4, 2006 според мен кубето влиза в кофти резонанс. Макар, че за да го имаш на слушалки не може да е от това. Пробвай през компа на слушалки и с друго кубе за да локализираш проблема Цитирай
niki123bg Отговорено Октомври 4, 2006 Отговорено Октомври 4, 2006 (Редактирано) Случайно китарата ти да е с флойд роуз? Питам, защото имах подобен проблем. Бяха ми поостаряли пружините на флойда и особено на 5-та и 6-та струна изпадаха в резонанс и се получаваше нещо подобно като звук. Редактирано Октомври 4, 2006 от niki123bg Цитирай
Icarus Отговорено Октомври 4, 2006 Автор Отговорено Октомври 4, 2006 Шума е налице навсякъде - ампчето, саунд картата, даже го набутах в един стар касетофон. Флойд нямам, с фиксиран бридж ми е китарата. И аз съм на мнение, че някоя жичка се е разбутала.. А ако не, ще се сменят потенциометри. :think: Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 4, 2006 Отговорено Октомври 4, 2006 А без да е включена китарата чува ли се? Цитирай
Recommended Posts