Jump to content
Българският форум за музиканти

Защо започнах да свиря на бас китара?


hippie

Защо започнах да свиря на бас китара?  

144 гласа

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Моля, впишете се или се регистрирайте, за да гласувате.

Recommended Posts

На едно концертче един B.C. Rich ми взе акъла и тогава реших че е много яко да свириш на бас...После си купих басче (не B.C. Rich за жалост :) )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 40
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Аз започнах да свиря на бас защото това е древен инструмент от който са произлезли всички останали струнни инструменти. Дошъл някой калъф на идеята да тури още 2 струни и да ги утъни малко => и хо те ни китарата ... и нт.

 

ЗАТОВА ЗАПОЧНАХ И НЯМА ДА СПРЪЪЪЪЪъъъъ ДА СВИРЯ НА БАС ... и до края на живота си само ниски товнове ще храча !!! :ph34r::huh::ph34r::huh::virtuoz:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Аз никога не съм си представял че ще свиря на бас. Още от детската градина баща ми ми редеше пръстите по синтезаторите и това е инструмента който харесвах най много. Но като бях първи курс в мизикалното училище един съучник си купи бас китара и ме помоли да му покажа някой неща (в музикалното учех класическа китара и пиано) и още като докоснах инструмента се почувствах все едно цял живот на това съм свирил. Знаех, че в мазето някъде измежду колоните прилежно прибран в куфар се крие един бас Кремона. После денонощно свирене, после Mountain Lion :) :) :rocker: и така.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми..всичко започна така..първо един приятел си взе китара , и аз свирих на кофи демек барабаните ми тогава :rocker: и мислех след празниците т.е. Коледа , Нова година да си купувам барабани..но парите който сабрах не бяха достатачно да си купя барабани и се реших да си взема бас китара защото видях оферта за толкова пари колкото аз имах , а и нямахме бас китарист тогава..и от тогава свиря на бас китара :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

7 клас решихме в даскало няколко пича, че трябва да свирим. Аз избрах бас. Може би като съм ги гледал шестте тънки струни хич не съм се впечатлил.

Пък и никой не говореше за бас или басисти и ми стана интересно защо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък чух Клиф Бъртън. И се оказа (за учудване на околните), че доста лесно чувам бас-линията в която и да е песен (без да знам какво е това бас).

 

Няма такъв като Клиф.. Това е моят идол! За онова време и как свири.. Просто е много луд!

Но иначе започнах да свиря на бас, точно защото на приятелите ми им трябваше басист и аз още на следващия ден като видях баса с лудия гриф си го купих :) (като коледен подарък :P), така и станах голям фен на бас китарата :)

 

Ооо.. щях да забравя, пък и без това съм огромен по размери, много ми отива с баса :D

Редактирано от Frozensoul
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 months later...

Cliff Burton... He rules the fuckin' world.

Joey De Maio He's the best bass player.

Даааааааааааа Просто 4ух няколко песни... Викам си Ама Баса има мн злобен звук... ИСКАМ И АЗ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Беше ми попаднала някаква брошурка от музикален магазин и между другите китари ми се видя една с нещо по-дълъг гриф, ама черна, ама лъскава, та си викам "К'во е т'ва чудо?", позаинтересувах се, та така...

 

После гледах (за съжаление не на живо) солото на Jason преди King Nothing в Пловдив и вече решението само си дойде. Пък и ме зариби достатъчно за постоянство, това като цяло трудно се получава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми какво да ви кажа ... Позамислихме се с едни приятели да се позанимаваме с музика малко ... Всички искаха китари ! ... и аз си викам - еее аз не искам да съм като всички ! :thumbup: След това отидохме да разглеждаме музикалните магазини и какво да видя - Китара с по дълъг гриф и по различно изглеждаща - А ... това е моят инструмент си казах аз ! Като се прибрах в нас си пуснах в youtube.com басисти ... останах приятно изненадан :happy: И ето ме сега ... басист :P

 

Иначе след това се надъхвах от Steve Harris :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.