Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем след смяна на струни


Badass

Recommended Posts

Здравейте на всички , проблема ми е следния:

След като скъсах струна (долната "е") реших да сменя всички струни ,че и без това от 2 месеца не ги бях сменял ,за първи път ми беше купих си на Ърни Балл 9 - 46 слинки (хибридни някви не ги разбирам ....) почнах да ги сменям ,смених ги и след смяната горно Е и А имат някакво бръждене след като натисна особенно на 1во прагче според вас от какво може да е това и как може да се коригира ?

Примерно дали не е от височината на бриджа (и преди ми браждеше ,но само на 1-во прагче ,а сега на 3-4-5 и така нататък)

Споделете от вашият опит и знания ,че да мога да ги оправя ... по ключа има най-малко 1 и половина оборота ,а на наякой 2,5  и одрязах крайщата може ли да е от това ,че не съм ги отрязал хубаво до края ? ИИи след това ако трябва да ги навивам пак няма ли дами бъда по-трудни след като съм ги отрязал?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо, новите струни звънят първите дни след като си ги сложил, и в това няма нищо притеснително, освен ако не се чува докато свириш през амп-а.

Второ, с какъв размер струни си свирил преди? Ако си сложил по-лек комплект е възможно да дърпат по-малко и грифа да се е изправил, което да води до това бръждене по първите прагове. В такъв случай трябва да отпуснеш тръс род-а. Но все си мисля, че е просто от новите струни.
Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами предишните струни не знам какви са били защото със тях взех китарата ..... мисля ,че тези са малко по-малки  бръжденето е по всички прагове на някой прагове няма на някои има .... Какво е тръст род ,че да го отпускам много много не ги разбирам тези работи , дано да е от новите струни ,но и на предишните имаше такова нещо ,НО само на 1-ви праг на Най-дебелата струна ...

Като свиря през ампа не се чува това бръждене ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста е писано по този въпрос! Потърси и Чети!

 

http://forum.muzikant.org/topic/71080-eioidhiaoeeiiia-oaaia-ca-dhacaeaae-eeoadha/

 

Първо при натиснати едновременно - първо прагче и 17-то или 18 прагче, трябва да имаш лека хлабина на 7 или 8 прагче около - 0,25 мм. Ако нямаш трябва да регулираш - отпуснеш тръс род-а, както ти писа колегата в по-горния пост.

 

Успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И ква е тая китара,в какъв строй,що пропускаш елементарни неща като питаш,ако си я свалил от ре с 9-46 грифа измята назад,отделно от студа рода опъва повече,та профилактично можеш да го врътнеш с четвърт оборот обратно на часовниковата стрелка (при ОТПУСНАТИ струни),няма нищо сложно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.